Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
EXECUTIE MAFIOT├, SERVICII PARALIZATE

EXECUTIE MAFIOT´┐Ż, SERVICII PARALIZATE

• seful Politiei Neamt a declarat c´┐Ż nu numai politistii s´┐Żnt vinovati de cele ´┐Żnt´┐Żmplate duminic´┐Ż la Cafe Latino • ofiterul a ar´┐Żtat cu degetul spre serviciile secrete - DGIPI si SRI - c´┐Żrora li s-a cerut monitorizarea lui Fal´┐Żu dup´┐Ż iesirea din detentie • „Una dintre aceste institutii ne-a r´┐Żspuns spun´┐Żndu-ne c´┐Ż Fal´┐Żu este ´┐Żn ´┐Żnchisoare“, a declarat Aurelian Soric, d´┐Żnd de ´┐Żnteles c´┐Ż nu s-a f´┐Żcut o minim´┐Ż verificare • comandantul Politiei a mai declarat c´┐Ż nu a avut nici o treab´┐Ż cu Gheorghit´┐Ż Mararu • emotiv, ofiterul a fost la un pas s´┐Ż pl´┐Żng´┐Ż ´┐Żn timp ce le explica ziaristilor c´┐Ż a muncit pentru a se realiza profesional • se asteapt´┐Ż demiteri ´┐Żn lant, de la seful inspectoratului si p´┐Żn´┐Ż la sefi de servicii • politistii amenint´┐Ż cu demisia ´┐Żn bloc ´┐Żn cazul ´┐Żn care conducerea va fi destituit´┐Ż •

Pentru prima dat´┐Ż dup´┐Ż evenimentul tragic de duminic´┐Ż, c´┐Żnd Gheorghit´┐Ż Mararu a fost executat ´┐Żn stil mafiot de Cristian Chilat, zis Fal´┐Żu, ´┐Żntr-o cafenea de lux din centrul orasului, conducerea Politiei Neamt a organizat o conferint´┐Ż de pres´┐Ż. Evenimentele au fost prezentate chiar de c´┐Żtre comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful IJP Neamt, secondat de c´┐Żtre cei doi adjuncti, comisarul sef Ioan Andries si comisarul sef Stelic´┐Ż Bezim. L´┐Żs´┐Żnd la o parte momentele emotionale, c´┐Żnd seful Politiei a fost la un pas s´┐Ż-l podideas´┐Ż pl´┐Żnsul, anumite aspecte prezentate au fost deosebit de interesante. De departe, cea mai incitant´┐Ż discutie a fost aceea cu privire la modul ´┐Żn care institutiile statului, cu atributii pe linia de monitorizare a infractorilor periculosi, si-au f´┐Żcut treaba. A fost pentru prima dat´┐Ż ´┐Żn istoria Politiei Neamt c´┐Żnd un ofiter acuz´┐Ż direct c´┐Ż serviciile secrete nu s-au implicat, prefer´┐Żnd s´┐Ż trateze cu lejeritate o solicitare. Dac´┐Ż s´┐Żnt adev´┐Żrate, declaratiile comisarului sef Soric ar trebui s´┐Ż dea serios de g´┐Żndit mai marilor din Serviciul Rom´┐Żn de Informatii si celor din Directia General´┐Ż de Informatii si Protectie Intern´┐Ż (serviciul secret al Politei sau Politia Politiei, cum i se mai spune). „P´┐Żn´┐Ż acum, la Neamt nu fost nici o situatie comparabil´┐Ż cu cea de duminic´┐Ż si pe care nu o putea preveni nimeni. Joi (n.n. - cu trei zile ´┐Żnainte de asasinat) am avut o ´┐Żnt´┐Żlnire cu sefii serviciilor, respectiv SRI si SIPI, si le-am spus c´┐Ż Fal´┐Żu este un pericol si am nevoie de un filaj pe el. Am informatii c´┐Ż seful SIPI s-a adresat DGIPI cu adres´┐Ż ´┐Żn ziua de vineri s´┐Ż pun´┐Ż filaj pe Fal´┐Żu, ´┐Żns´┐Ż nu s-a f´┐Żcut acest lucru. Dar dac´┐Ż se f´┐Żcea ´┐Żl prindeam mai repede si at´┐Żt. Sub nici o form´┐Ż el nu si-a procurat pistolul si nu-l procura ´┐Żn prezenta filajului si sub nici o form´┐Ż filajul nu putea s´┐Ż prevad´┐Ż c´┐Ż intr´┐Ż ´┐Żn bar la ora 12 si execut´┐Ż un asasinat. L-am fi prins mai repede, dar noi ne-am miscat si l-am prins si mai repede“, a declarat Soric. Acesta a mai spus c´┐Ż punerea ´┐Żn libertate a lui Fal´┐Żu a fost adus´┐Ż la cunostinta serviciilor la putin timp dup´┐Ż iesirea viitorului asasin din penitenciar. Unul dintre r´┐Żspunsurile primite este n´┐Żucitor pentru serviciile secrete. F´┐Żr´┐Ż a da nume, seful Politiei Neamt a spus c´┐Ż r´┐Żspunsul scris la solicitarea pe cazul Fal´┐Żu suna cam asa: „Cristian Chilat este ´┐Żncarcerat“. Cu alte cuvinte, cei de la SRI sau SIPI habar nu aveau c´┐Ż Fal´┐Żu a iesit din ´┐Żnchisoare si nici nu s-au sinchisit s´┐Ż verifice informatia furnizat´┐Ż de politisti. „Structurile care au atributii ´┐Żn urm´┐Żrirea infractorilor periculosi au fost informate de eliberarea lui. La IJP Neamt nu avem o structur´┐Ż care s´┐Ż ne permit´┐Ż s´┐Ż avem 24 de ore din 24 un om l´┐Żng´┐Ż acest individ“, a mai spus Soric.

„Nu putem monitoriza mii de infractori“

Conducerea Politiei a ´┐Żncercat s´┐Ż mai explice faptul c´┐Ż este destul de dificil ca aceast´┐Ż institutie s´┐Ż monitorizeze toti infractorii si a ar´┐Żtat cu degetul si spre anumiti procurori DIICOT care t´┐Żr´┐Żg´┐Żneaz´┐Ż dosarele. „Inspectoratul Judetean de Politie Neamt are ´┐Żn evidente c´┐Żteva mii de infractori. B´┐Żnuiesc c´┐Ż nu v´┐Ż asteptati s´┐Ż fie angajati oameni care s´┐Ż fileze non-stop o mie si ceva de infractori. Iar atunci c´┐Żnd este vorba de monitorizare si filaj, trebuie amintit c´┐Ż aceste actiuni mai presupun niste autoriz´┐Żri. Aceste persoane trebuie s´┐Ż fac´┐Ż ceva ca s´┐Ż poat´┐Ż fi monitorizate. Este adev´┐Żrat c´┐Ż individul care a fost eliberat din penitenciar a beneficiat de o atentie deosebit´┐Ż din partea noastr´┐Ż, dar el nu a s´┐Żv´┐Żrsit nici o infractiune din momentul eliber´┐Żrii si p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn momentul incidentului grav de la Cafe Latino. Stiti foarte bine c´┐Ż noi ne-am f´┐Żcut un obiectiv prioritar din a securiza spatiul public“, a declarat comisarul sef Ioan Andries.
´┐Żn completarea declaratiei, comisarul sef Soric a precizat: „Noi am desf´┐Żsurat activit´┐Żti ´┐Żn mod constant de urm´┐Żrire a unor indivizi care s´┐Żnt certati cu legea. Nu pot oferi informatii, ´┐Żns´┐Ż acest fapt care s-a produs nu putea fi prevenit. Este o chestiune strict´┐Ż cu individul care a comis aceast´┐Ż fapt´┐Ż. Uitati-v´┐Ż la toate cazurile ´┐Żn care am reusit s´┐Ż arest´┐Żm tot felul de indivizi, cazuri ´┐Żngropate la DIICOT. Cazul Mironescu zace ´┐Żn sertarul unui procuror de la DIICOT de ani buni. Dosarul politistului Cezar Filip, atacat ´┐Żn scara blocului de persoane necunoscute se afl´┐Ż tot ´┐Żn faza de cercetare“.


Articol afisat de 4127 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de sarin la data 18.11.2010 00:51
dispai naibii
da cand ai sa-ti iei scuipati pe strada, cum o sa fie, bah, mistar?!.. tu si cretinii aia care te aplaudau frenetic.. uiti pe banii cui ocupi incaperea aia degeaba?.. pe banii mei iti permiti sa faci misto de mine in engleza?!.. controlul la scufitza sa ti-l faci pe bani proprii, aia pentru care boceai, fatalaule!..
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective