Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Decembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Recensãmînt în pas de melc în judet

• ministrul Administratiei si Internelor s-a arãtat nemultumit de ritmul în care se numãrã dobitoacele din ogrãzile gospodarilor •

Recensãmîntul agricol în Neamt nu se desfãsoarã asa cum i-ar plãcea ministrului Administratiei si Internelor. Asta s-a comunicat joi, la videoconferinta organizatã pe aceastã temã, de cãtre conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale si Institutului National de Statisticã, cu judetele. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, la sedinta video a participat prefectul Mihai Archip, care a fost însotit de directorul Directiei Agricole si de cel de la Directia Regionalã de Statisticã Neamt. Tema videoconferintei a fost analiza stadiului procesului de culegere a datelor pentru Recensãmîntul General Agricol 2010.
La nivel national, gradul de colectare a datelor a ajuns, pînã în prezent, la un procent de 24,21% iar la nivelul judetului Neamt la 22,85%, ceea ce nu a fost de naturã sã multumeascã sefii. ÃŽn cadrul videoconferintei s-a atras atentia asupra ritmului de colectare a datelor din teren, care nu este suficient de ridicat si care ar putea periclita finalizarea la termen a Recensãmîntului General Agricol (RGA). ÃŽn acest sens s-a solicitat prefectilor o implicare sustinutã în monitorizarea acestei etape. „Recensãmîntul general agricol este o actiune foarte importantã si de aceea trebuie sã-i acordãm o atentie sporitã. Reusita acestei actiuni, în acest moment, depinde de modul si ritmul în care personalul de recensãmînt îsi face datoria în teren. Pe lîngã un ritm sustinut este nevoie si de calitate a colectãrii datelor. Ele trebuie sã fie exacte si corecte si completate la fata locului, nu în birouri. Judetul nostru se situeazã cu putin sub media nationalã, aproximativ la jumãtatea clasamentului, de aceea trebuie sã luãm toate mãsurile pentru impulsionarea ritmului ca sã ajungem la un procent care sã dea certitudinea finalizãrii corecte si la termen a RGA“, a spus prefectul Mihai Archip.
Seful Directiei Agricole Neamt nu este foarte îngrijorat de situatie, considerînd cã procentul obtinut în judet este apropiat de media nationalã. Totusi, în urmã cu o sãptãmînã judetul se situa în prima jumãtate a clasamentului, mai exact pe locul 15. „Per ansamblu, lucrurile stau relativ bine, fiind undeva în jurul mediei pe tarã, deci nu sînt motive de mare îngrijorare. ÃŽntr-adevãr de aceastã datã sîntem sub media pe tarã cu putin peste un procent, ceea ce nu este foarte grav si se poate recupera rapid. Ne-am îngrijorat si noi mai ales cînd am vãzut cã între localitãti apropiate existã diferente destul de mari. Ca de exemplu Bicazu Ardealean care a fãcut peste 30% din gospodãrii dar si comuna Dãmuc unde procentul de efectuare a anchetelor este de doar 13-14 procente. Este clar cã au fost unele probleme în multe localitãti dar am convingerea cã lucrurile vor intra pe un fãgas normal si vom recupera rapid procentele pe care le-am pierdut de sãptãmîna trecutã“, a precizat Liviu Bumbu, directorul Directiei Agricole Neamt.

Articol afisat de 1153 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective