Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2010
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãrbãtori tihnite la Tîrgu Neamt si Bicaz

Sãrbãtoarea Crãciunului 2010, le-a adus în case bicãjenilor si tîrgnemtenilor doar liniste si pace. Dincolo de zarva serii de Ajun, cînd cei mici, si spre tristetea lumii, numai acestia, au cutreierat cartierele întru aducerea în prag de casã a traditionalului colind, nimic n-avea sã se petreacã demn de bãgat în seamã de cãtre amatorii de senzatii tari. Nici mãcar zãpada, slobozitã altãdatã cu dãrnicie peste urbea de sub baraj de cãtre mama naturã, n-a fost sã fie întru bucuria celor mici, ori celor cu mai multe amintiri, dornici de sãniusul copilãriei sau tineretii. Spun asta, pentru cã de-abia ieri, în cea de-a treia zi a Crãciunului, poienile din jurul Bicazului au început sã adune copiii, tinerii si chiar unii dintre adulti, în cãutare de pîrtii pentru schi ori sãniute. Si pînã la urmã n-a fost rãu deloc, deoarece veselia si vacarmul aveau sã ia locul amortelii primelor douã zile ale Crãciunului. Si totusi, chiar si asa linistea si pacea generalã n-aveau sã fie tulburate prea mult, fapt confirmat de cãtre reprezentantii Politiei si spitalului, de fapt a celor douã institutii în care oamenii s-au aflat mereu la datorie. „Ca medic de gardã în douã din cele trei zile ale Crãciunului, vã pot spune cã nu ne-am confruntat cu evenimente deosebite care sã presupunã afectiuni majore legate de preaplinul meselor de sãrbãtoare sau cauzate de alte motive“, a declarat doctorul Ioan Uleia, managerul Spitalului Bicaz. Ar mai fi de retinut faptul cã, Bicazul fiind zonã de tranzit, DN 15 asigurînd calea turisticã spre munte, a fost înregistrat pe parcursul celor trei zile de vacantã un trafic intens desfãsurat fãrã evenimente rutiere majore.
Pe la Tîrgu Neamt vremea caldã, fãrã ger, a fost în avantajul colindãtorilor, care au putut cutreiera în voie pe la casele locuitorilor din zonã, pentru un cîstig mai mare. Bisericile din localitate au fost pline de credinciosi, mai putin lãcasul de cult din zona Gãrii, unde merg localnicii de rit vechi. ÃŽn cazul lor, postul Crãciunului nu s-a terminat si mai au de asteptat aproape douã sãptãmîni pînã la sãrbãtoarea Nasterii Domnului. Tinerii din zonã au petrecut la cluburi si discoteci, dar destul de pline de clienti au fost si restaurantele si pensiunile din zonã, unde locuitorii din oras si comunele limitrofe s-au reunit pentru a sãrbãtori Crãciunul într-un cadru festiv. ÃŽn zonã nu au fost probleme deosebite din punctul de vedere al oamenilor legii, comandantul Politiei Tîrgu Neamt, subcomisarul Vasile Doroftei, declarînd cã a fost liniste, cu exceptia unor evenimente considerate „mãrunte“. Cum se întîmplã de obicei de sãrbãtori, ambulantele si cadrele medicale au avut destul de muncã, fiindcã alimentele bogate în carne de porc si maionezã consumate dupã strictetea postului, precum si abuzurile alcoolice, au fãcut ca multe persoane sã aibã nevoie de ajutor medical si chiar de internare.

Articol afisat de 775 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(R. AANEI, I. ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective