Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2011
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Martie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„CÃŽRTITE“ ÃŽN POLITIE

„CÃŽRTITE“ ÃŽN POLITIE

• politistii nemteni au fost scosi din „schemã“ si nu au avut nici un cuvînt de spus în cadrul descinderilor efectuate recent • se pare cã sefii din Capitalã suspecteazã cã informatii cu caracter secret rãsuflã din Politia Neamt cãtre grupãrile interlope • probleme similare ar exista si la SIPI • a fost demaratã o anchetã pentru identificarea si pedepsirea „cîrtitelor“ •

Bãtãlia pierdutã de fortele de ordine în rãzboiul cu grupãrile interlope din Neamt, care a culminat cu asasinatul din Cafe Latino, din noiembrie anul trecut, i-a pus pe gînduri pe mai marii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române. Cum era de asteptat, în ecuatia esecului si-a fãcut loc si elementul suspiciune, care planeazã deja asupra unor lucrãtori care au avut ca principalã sarcinã monitorizarea infractorilor. Faptul cã în ultimii ani politistii care lucreazã la Compartimentul „Grupãri“, o structurã specializatã care ar trebui sã strîngã informatii despre interlopi, nu prea au iesit în evidentã cu nimic deosebit, i-a fãcut pe cei care au analizat situatia de la Piatra Neamt sã tragã concluzia cã în institutie ar putea fi politisti care s-ar afla pe „statul de platã“ al infractorilor. Mai exact, ar fi vorba de lucrãtori de politie care ar fi furnizat informatii contracost. Si se spune cã existã deja cîtiva suspecti care sînt monitorizati de „servicii“. Grav este cã astfel de probleme s-au „cuibãrit“ si pe la SIPI Neamt, existînd suspiciuni cã un lucrãtor ar fi bun amic al unor cunoscuti interlopi din oras. „Se strîng probe împotriva celor bãnuiti cã sînt în strînse legãturi cu interlopii. Este vehiculatã inclusiv ideea cã ar exista si niste interceptãri în acest sens. Cei vizati sînt suspectati cã furnizeazã informatii în schimbul unor foloase materiale. Existã date în acest sens, iar faptul cã mai multe actiuni ale politiei au dat gres este explicabil în acest context. Interlopii primeau informatii atît privind controalele politiei, dar si cu privire la dosarele penale în care erau cercetati“, ne-a declarat o sursã de încredere din cadrul IJP Neamt. Faptul cã existã suspiciuni privind existenta unor politisti care „suflã“ unde nu trebuie o demonstreazã si modul în care s-a actionat marti dimineatã cu ocazia descinderilor la locuintele mai multor persoane bãnuite cã ar face parte dintr-o grupare infractionalã din Piatra Neamt. Cei 55 de politisti nemteni, despre care s-a vorbit cã ar fi participat la aceste actiuni, habar nu au avut despre ce este vorba. Initial li s-a spus cã vor merge la Bacãu pentru a participa la o actiune acolo.

Mesajul comisarului sef Manole

ÃŽntr-un tîrziu, dupã ce au fost întorsi din drum, au aflat si ei de actiunea „Descinderea“. Si chiar dacã actiunea a fost tinutã la „secret“, ceva tot s-a întîmplat, pentru cã mai multe persoane nu au fost gãsite la domiciliu. Sã fi fost doar hazardul, greu de spus. Iar legende privind scurgerea de informatii din interiorul IJP Neamt circulã de ani buni printre politisti si nu numai. Singura problemã este aceea cã pînã în prezent nici unul nu a fost dovedit cã ar semna si „statul de platã“ al interlopilor. Ultima discutie pe tema scurgerilor de informatii a avut loc recent, dupã ce Puiu Mironescu a fost zvîntat în bãtaie de patru indivizi, incidentul înregistrîndu-se la jumãtatea lunii februarie. Tiberiu Cristodorescu, prietenul lui Puiu Mironescu, acuza atunci faptul cã singurii care stiau unde se afla Mironescu erau politistii din Neamt si cã bãtãusii au avut informatii din interiorul Politiei Neamt. Comisarul sef Dorel Manole, comandantul Politiei Neamt, sustinea în urmã cu mai bine de o lunã cã în institutie ar exista cadre care au strînse legãturi cu infractorii. Ceea ce nu a spus seful Politiei la acea vreme este faptul cã acei bãnuiti de legãturi cu lumea interlopã sînt suspectati cã au livrat si informatii contracost. La mijlocul lui decembrie 2010, în cadrul unei conferinte de presã, comisarul sef Manole le transmitea politistilor cu probleme sã se grãbeascã sã aleagã între munca de politist si prieteniile cu infractorii. „Rugãmintea mea este ca toti cei care au legãturã cu membrii unor clanuri interlope sã se gîndeascã serios dacã mai sînt de acord sã lucreze în Politie. Sã aleagã între uniformã sau legãtura cu interlopii“, declara Manole. Acesta mai preciza cã Serviciul de Informatii si Protectie Internã a demarat o anchetã pentru a stabili existenta unor astfel de relatii „problemã“.
Ce va fi urmeazã sã vedem în viitorul nu prea îndepãrtat. Cert e cã ceva a început sã se miste în lupta cu interlopii si cã se încearcã probarea unor vinovãtii în cazuri „grele“. Contactat telefonic, comisarul sef Dorel Manole a lãsat sã se înteleagã cã ar exista niste probleme de acest gen, însã s-a abtinut de la orice fel de comentariu. Ofiterul a precizat cã existã un interes deosebit pentru identificarea si tragerea la rãspundere a politistilor care ar fi dat-o la „pace“ cu infractorii.

Articol afisat de 3251 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective