Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

MEDICI ACUZATI DE MALPRAXIS

• doi medici anestezisti romascani au fost acuzati de malpraxis de fiica unui pacient care a decedat la Iasi • medicul sef al Sectiei ATI, unul dintre cei doi medici reclamati, a declarat cã au fost respectate toate protocoalele terapeutice corespunzãtoare • cazul este analizat de Colegiul Medicilor Neamt •



Iulia Roibu, din Roman, a reclamat la Colegiul Medicilor Neamt doi medici anestezisti romascani, în cazul tatãlui sãu, care a decedat pentru cã medicii ar fi refuzat sã-i aprobe transferul la o clinicã din Iasi. Femeia a declarat cã pe 26 ianuarie, 2011, Gheorghe Roibu, de doar 57 de ani, a decedat la Spitalul „Parhon“ din Iasi, si a considerat ca fiind vinovat personalul Sectiei de Anestezie Terapie Intensivã de la Spitalul Roman. Aceasta a mai mentionat cã, desi starea sãnatãtii tatãlui sãu se agrava în mod evident, medicul de la Sectia ATI Nicoleta Popescu, care îl avea sub îngrijire, ar fi refuzat transferul la Iasi. „Gheorghe Roibu, tatãl meu, a fost internat la Spitalul Municipal din Roman pentru o banalã operatie de apendicitã. Conform medicilor de la Spitalele «Parhon» si «Sfîntul Spiridon» din Iasi, dacã transferul din Roman s-ar fi efectuat atunci cînd începuserã simptomele de agravare a stãrii de sãnãtate, tatãl meu ar fi avut 80 % sanse sã trãiascã. ÃŽn perioada post-operatorie, pe cînd se afla în Sectia ATI a Spitalului Municipal Roman, starea de sãnãtate s-a agravat din ce în ce mai mult, asa cum rezulta si din fisele de observatie. Cu toate acestea, pacientul nu a fost verificat de cãtre medicul ATI de gardã Denisia Mereutã, care îl avea în îngrijire. Nici medicul ATI Nicoleta Popescu nu a considerat cã rezultatele dezastruoase ale analizelor care indicau nefunctionarea rinichilor nu erau suficiente pentru a transfera pacientul la Iasi pentru dializã. Mai mult, familia noastrã a fost mintitã de cãtre medic despre starea realã a pacientului. Doctorita ne-a spus cã totul este sub control, iar starea pacientului este normalã si a refuzat sã aprobe transferul la Iasi, în ciuda insistentelor familiei. Abia mai tîrziu, cînd rezultatele analizelor efectuate seara de medicul de gardã Hotãranu au arãtat o înrãutãtire si mai mare a stãrii de sãnatate a pacientului, a fost aprobat transferul la Iasi. Din pãcate, acest lucru s-a întîmplat prea tîrziu, tatãl meu a intrat în comã, la nici o orã de la internarea la Spitalul «Sfîntul Spiridon» din Iasi. A fost transferat la Spitalul «Parhon» din Iasi, pentru dializã, dar era deja prea tîrziu, decesul survenind dupã aproximativ 4 ore de la internarea sa. Concluziile desprinse din derularea faptelor, rezultatele analizelor si foile de observatie din perioada internãrilor la Spitalul Municipal din Roman, de la spitalele din Iasi, precum si din rezultatul necropsiei efectuate la Spitalul «Parhon» din Iasi, au fost cã viata pacientului Gheorghe Roibu ar fi putut fi salvatã dacã era transferat la Iasi la timp, pentru dializã, asa cum a insistat familia, însã fãrã nici un rezultat“, a declarat Iulia Roibu.

În cãutarea adevãrului

Romascanca a mai precizat cã a actionat în instantã, sub acuzatia de malpraxis, neglijentã si dezinteres total în serviciu, pe medicii Denisia Mereutã si Nicoleta Popescu de la Spitalului Roman. Au fost înaintate plîngeri si la Colegiile Medicilor din Neamt, Iasi si Bucuresti. Mai mult de atît, femeia a precizat cã, la începutul lunii aprilie 2011, Procuratura Roman a demarat cercetãrile în urma sesizãrii primite, actiunea fiind în desfãsurare. „Mentionez cã, pentru probarea celor relatate detin urmãtoarele documente: certificatul de deces, foile de observatie din perioada spitalizãrii de la Spitalul Municipal din Roman, Spitalul «Sfîntul Spiridon» din Iasi si Spitalul «Parhon» din Iasi. De asemenea, detin rezultatul necropsiei efectuate la Spitalul «Parhon» Iasi unde pacientul a decedat, plîngerea înaintatã cãtre Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Roman, plîngerea înaintatã cãtre Colegiul Medicilor Neamt“, a mai mentionat Iulia Roibu.

Ce spun învinuitii?

Medicul anestezist Nicoleta Popescu a declarat cã în cazul pacientului au fost respectate toate protocoalele terapeutice, iar pacientul nu a putut fi transportat la Iasi, la solicitarea familiei, deoarece starea acestuia nu permitea transferul la Iasi, la momentul solicitãrii. „Bolnavul punea probleme de sãnãtate, în momentul cînd familia ne-a solicitat sã-l transferãm la Iasi. Dializa pacientului nu s-a impus dupã interventia chirurgicalã. ÃŽn primul rînd îmi pare rãu cã pacientul a decedat, nu cred cã existã vreun medic care vrea rãul vreunui pacient. Problema este cã nici mãcar nu i-am dat anestezie, l-am preluat la 4 zile dupã ce medicul care i-a dat anestezie a plecat în concediu. Stiu cã existã plîngere la Colegiul Medicilor Neamt, care s-a si pronuntat vizavi de acest caz, concluzia fiind cã nu a fost vorba de culpã medicalã. Nu stiu în schimb nimic de Procuraturã, cert este cã pacientul a decedat la 48 de ore la Spitalul «Parhon», din Iasi. Este regretabil, dar din punctul nostru de vedere a fost fãcut tot ce a fost omeneste posibil pentru bolnav“, a declarat doctor Nicoleta Popescu, medic sef al Sectiei Anestezie Terapie Intensivã.
Doctorul Iosif Koszeghi, presedintele Colegiului Medicilor Neamt a declarat cã acest caz a intrat în atentia forului reprezentativ al medicilor nemteni, si s-a constatat cã protocoalele operatorii si postoperatorii au fost respectate de cãtre medicul anestezist Nicoleta Popescu. „Este o situatie complexã care nu intrã doar în jurisdictia Colegiului Medicilor Neamt, ci si a Colegiului Medicilor Iasi, care este de altfel si Forul nostru Metodologic pe întreaga Moldovã. Sîntem la curent cu reclamatiile care sînt aduse medicilor Nicoleta Popescu si Denisia Mereutã, iar dupã ce vom contura ancheta vom constitui cea de-a doua comisie de disciplinã, apoi cazul va fi supus dezbaterii Judecãtoriei Colegiului Medicilor Neamt. Pînã cînd nu vom avea datele de la Iasi nu ne putem pronunta cu privire la acest caz. ÃŽn ce priveste cazul respectiv, pacientul avea o leziune extinsã si o supuratie masivã. Ceea ce pot spune, din primele noastre verificãri, este faptul cã au fost respectate toate protocoalele terapeutice corespunzãtoare“, a declarat doctor Iosif Koszeghi, presedintele Colegiului Medicilor Neamt.

Articol afisat de 2881 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective