Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
MANOLE, UN SEF DE POLITIE NEDORIT?

MANOLE, UN SEF DE POLITIE NEDORIT?

• zvonurile privind o schimbare a sefului Politiei Neamt sînt din ce în ce mai numeroase • sînt voci care afirmã cã deja se dau bãtãlii grele pentru functie, în ecuatie fiind prinsi trei ofiteri • toate aceste discutii au loc cu douã sãptãmîni înainte ca mandatul comisarului sef Dorel Manole sã expire • seful Politiei Neamt nu comenteazã zvonurile: „Doar domnul ministru Traian Igas va decide dacã va prelungi mandatul meu la sefia Politiei Neamt“ •

Informatii tot mai numeroase, apãrute în ultima perioadã din toate „zonele“, aratã cã zilele comisarului sef Dorel Manole la comanda Politiei Neamt ar fi numãrate. Zvonurile au apãrut în ultima sãptãmînã, chiar în perioada în care sefii de Bucuresti vor trebui sã-i prelungeascã mandatul la conducerea Politiei Neamt. Comisarul Manole a fost învestit în functie în data de 24 noiembrie, mandatul fiind pentru o perioadã de 6 luni. Termenul expirã în aceastã lunã, pe 24 mai, cînd superiorii Politiei Române vor decide dacã ofiterul va mai primi sau nu un alt mandat. ÃŽn acest context, agitatia este maximã, iar „cunoscãtorii“ spun cã Dorel Manole ar avea sanse de doar 50% sã rãmînã în continuare la cîrma Inspectoratului Judetean de Politie Neamt. Mai mult decît atît, în inspectorat se vorbeste chiar si despre posibilii înlocuitori. Ar fi trei la numãr, toti cu functii importante în acest moment. Desi numele lor sînt cunoscute, ne abtinem si nu le vom face publice, întrucît nu existã nici o confirmare oficialã în acest sens. Se poate spune doar cã în „cãrti“ s-ar afla un sef de serviciu, un politist cu functie de la o politie orãseneascã si un ofiter care, de asemenea, detine o functie importantã în cadrul altui serviciu de la „judet“. Gurile rele spun cã dacã nu ar mai fi agreat Manole, cele mai mari sanse sã preia functia de inspector sef la IJP Neamt le-ar avea ofiterul de la un „serviciu“. Pe de altã parte, trebuie spus cã existã si voci care resping cu tãrie acest scenariu, afirmînd cã actualul sef va rãmîne pe functie cel putin încã 6 luni.

„Indiferent care va fi decizia, eu o voi respecta“

L-am contactat în cursul zilei de ieri pe comisarulul sef Manole, însã acesta a refuzat sã comenteze zvonurile apãrute. Ofiterul a declarat cã singurul care va decide dacã va continua la Neamt este ministrul Traian Igas. „Nu vreau sã comentez aceste zvonuri, însã vreau sã precizez doar cã domnul ministru Traian Igas va decide dacã va prelungi mandatul meu la sefia Politiei Neamt. Indiferent care va fi decizia, eu o voi respecta“, a declarat comisarul sef Manole. ÃŽn urmã cu cîteva zile, inspectorul sef preciza pentru Monitorul cã are semnale de la Bucuresti cã munca sa este apreciatã, ceea ce ar însemna cã superiorii l-ar dori în continuare la sefia Politiei Neamt. Ofiterul mai sustinea cã a venit la Piatra Neamt pentru a face treabã si cã este multumit de rezultatele obtinute. Cît priveste eventualitatea schimbãrii sale din functie, comisarul sef Manole a rãspuns transant, spunînd cã nimeni nu este de neînlocuit, si cã va respecta decizia Bucurestiului, indiferent care ar fi ea. Una peste alta, un lucru este clar, si anume cã Felix Bãnilã, prim procurorul Parchetului de pe lîngã Tribunalul Bacãu, cel care coordoneazã ancheta în „Dosarul Mironescu“ a apreciat, nu o datã, ajutorul oferit de politistii nemteni în rezolvarea acestui caz. Este un mare plus pentru actualul sef al IJP Neamt, mai ales cã activitatea predecesorului Soric, pe aceastã linie de muncã, a fost aspru criticatã de sefii Politiei Române.

Care-s supãrãrile?

ÃŽn cele aproape sase luni de cînd conduce Politia Neamt, comisarul sef Manole a reusit sã-si atragã antipatia multor persoane influente. Nemultumirile vin din douã directii, din interior si din exterior. Probleme din interior se trag de la douã functii extrem de importante, functii care sînt si în acest moment vacante. Este vorba de sefia Serviciului Politiei Rutiere, rîvnitã de mai multi ofiteri, si unde a fost agreatã varianta unui transfer. Mai exact, functia nu va reveni nici unui politist nemtean, ci actualului sef al Politiei Rutiere Harghita, care a depus deja în acest sens un raport la IGPR. A doua problemã care-i „macinã“ pe multi o reprezintã sefia Politiei Municipiului Piatra Neamt. Concursul pentru ocuparea „fotoliului“ a fost anulat de IGPR, spre disperarea multora. O altã bãtãlie care se dã în culise este cea pentru functia de adjunct al IJP Neamt. Cum comisarul sef Manole nu s-a grãbit sã numeascã pe cineva în acestã functie si cum existã suficienti pretendenti, supãrãri sînt. Nu în ultimul rînd, se spune cã ultimele actiuni ale politistilor nemteni ar fi deranjat afaceristi importanti din judet. Pe fondul acestei atmosfere, cîrcotasii cu parfum de credibilitate spun cã esecul „mascatilor“ din urmã cu trei zile, cînd au încãtusat douã persoane nevinovate în centrul orasului, ar face parte dintr-un scenariu bine pus la punct care ar urmãri denigrarea politiei si, implicit, a sefului acesteia. Informatia conform cãreia Adrian Botez s-ar fi aflat în autoturismul BMW, oprit în Piata Mihail Kogãlniceanu, a fost una consideratã mai mult decît de încredere. Cît priveste actiunea în sine, cunoscãtorii spun cã s-a actionat ca la carte, numai cã s-a întîmplat ca la mijloc sã fie o confuzie. Astfel stînd lucrurile, rãmîne de vãzut dacã pe 24 mai, va fi sau nu prelungit mandatul actualului sef sau nu. Totusi nu trebuie uitat cã cele întîmplate în noiembrie la Piatra Neamt a atras si atentia presedintelui Traian Bãsescu, acesta cerîndu-i ministrului Igas sã numeascã un sef credibil care sã facã ordine în Politia Neamt si nu numai.

Articol afisat de 3464 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective