Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Brandul Negulesti, cu afaceristi evrei

Brandul Negulesti, cu afaceristi evrei

• oamenii de afaceri israelieni si-au propus sã înfiinteze brandul Negulesti • din proiect nu lipseste un hotel ultramodern si punerea în valoare a apelor minerale • se preconizeazã investitii de zeci de milioane de euro • derularea investitiei se bate în cuie în circa douã luni •

Judetul Neamt va ajunge un „paradis“ al statiunilor de recuperare, urmînd a avea cel putin trei astfel de obiective. Dupã statiunea de la Bãltãtesti, unde îsi desfãsoarã activitatea cei de la Ministerul Apãrãrii si Statiunea Oglinzi, se vrea punerea pe picioare si a Statiunii Negulesti, unde diriguitori sã fie oameni de afaceri din Israel, reprezentati de Moshe Shimon. Planurile potentialilor investitori sînt colosale, avînd în vedere cã în asezãmîtul pãrãginit se vrea înfiintarea unui brand care sã înceapã de la podul de la Roznov si pîn’ la capãt de comunã Piatra Soimului. Mai exact, vor israelienii sã ne construiascã drumul, podurile, santurile, un hotel cu cinci niveluri ultraluxos, piscine de varã si de iarnã, pîrtii pentru schiat si sãnius, terenuri de sport, bãnci la portile oamenilor si nu în ultimul rînd vor sã îi învete pe oamenii din zonã sã îsi vîndã produsele turistilor.

„Ne dorim sã înfiintãm o marcã de interes national si international“

Moshe Shimon a venit la Piatra Neamt pentru a anunta deciziile luate însotit de un primar din Israel, ce reprezintã un oras cu care se va înfrãti municipiul Roman, astãzi, si de un arhitect, care a conturat ansamblul care se vrea a lua fiintã la Piatra Soimului. „Am fost la Negulesti sã vedem ce e acolo si am plecat dezamãgit, pentru cã mã asteptam sã fie ceva extraordinar. Asa cã am pornit de la ideea de a reabilita baza existentã si am ajuns sã ne dorim sã înfiintãm un model, o marcã de interes national si international. Am analizat cum trebuie procedat ca sã putem asigura tratamente pentru toatã perioada anului. Acum ideea pe care ne axãm este cã vrem ca tot satul sã devinã brand turistic, începînd de la drumuri, santuri, garduri si pînã la locuitori, care sã îsi vîndã marfa turistilor. Statiunea va face un pas înainte si vom construi un hotel nou, vizavi de constructiile care existã acum. Va exista bazã de tratament, cu piscinã de varã si de iarnã, acoperite, cu pistã de schi si sanie, teren de sport pentru volei si handbal, pistã pentru bicicletele de munte. Apele existente acum la Negulesti sînt bune, fãrã a excela, dar stim pentru ce anume pot fi folosite. Vom face si altceva pentru rezultate foarte bune în domeniile care ne intereseazã. Noi am venit la Piatra Neamt cu un plan de principiu, în baza cãruia putem sã arãtãm celor interesati cum va arãta noul hotel, care va avea patru, cinci niveluri“, a declarat omul de afaceri Moshe Shimon, nãscut la Piatra Neamt. Aplombul autoritãtilor nemtene de acum cîteva luni, cînd anuntau efectele miraculoase ale apelor minerale de la Negulesti s-a mai potolit, israelienii venind sã se convingã de calitãtile lor la fata locului, cu medic nominalizat de cãtre ei.

Ape bunisoare

Doctor Alina Cornea a precizat cã din cele trei izvoare minerale de la Negulesti, doar douã au ape care pot fi folosite în diverse tratamente. Si nici acestea nu au calitãti extraordinare, motiv pentru care trebuie gãsite metode de îmbunãtãtire a lor cu ajutorul adjuvantilor. Printre valentele complementare la care se gîndesc israelienii se numãrã si nãmolul, dar urmeazã sã se stabileascã de unde sã fie adus acesta. „Domnul presedinte Pruteanu ne împinge de la spate sã demarãm acest proiect si sper sã reusim. Gîndim hotelul pe o structurã modularã, astfel încît sã putem construi aripã dupã aripã. Nu vrem sã renuntãm la ideea de brand, de a transforma satul într-o zonã turisticã“, a mai spus Moshe Shimon. Pînã la a începe excavãrile la fata locului, investitorii si autoritãtile nemtene trebuie sã vadã cum stau lucrurile în privinta regimului juridic al constructiilor actuale si terenului. Clãdirile apartin domeniului privat al judetului, iar pãmîntul - 122.000 de metri pãtrati, este al Consiliului Local Piatra Soimului si a fost dat în administrarea Consiliului Judetean. Dupã cum a declarat avocatul Liviu Negelschi, trebuie verificat foarte clar regimul de proprietate al celor trei planuri - constructii, teren si subsol. Pentru utilizarea apei celor douã izvoare trebuie emisã licentã de exploatare, de la Agentia Nationalã de Resurse Minerale. De asemenea se vor relua analizele la apã, cele fãcute deja avînd doar scopul de a arãta domeniile în care aceasta poate fi utilizatã si arãtînd ce adjuvanti necesitã pentru îmbunãtãtire. Hotelul existent acum la Negulesti va fi pãstrat pe perioada derulãrii santierului pentru a fi cazati acolo constructorii. Conform unui deviz estimativ, la fiecare o sutã de camere din noul hotel se vor investi circa zece milioane de euro, iar cheltuiala totalã pentru înfiintarea brandului Negulesti este de zeci de milioane de euro. Bani care vor proveni din fonduri private din Israel, fonduri UE pentru dezvoltarea turismului si fonduri guvernamentale. „Noi nu vorbim doar de o investitie pentru construirea unui hotel, ci de construirea de drumuri, trotuare, pavaje, iluminat stradal, mobilã stradalã, locuri de agrement, organizarea sãtenilor pentru a veni în întîmpinarea turistilor si nu în ultimul rînd pentru tot ce presupune complexul hotelier. Sper totusi sã reusim sã implementãm acest proiect si sã realizãm parteneriatul care se impune“, a mai spus Moshe Shimon. Cam în douã luni se va sti dacã Negulestiul va fi viitor brand al României.

Articol afisat de 2318 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective