Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 17 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un meci cu legendele fotbalului românesc

• Sorin Cîrtu a fost comentatorul principal al meciului „Legendelor“, la Piatra Neamt • l-a felicitat pe Bumbescu dupã un gol: „Bravo Adi pentru singurul gol din cariera de fotbalist“ • „Hai Cãmãtarule! Nu mai poti cã ai burta mare“; „Hai Sorine, iar ai uitat sprintul în autocar“, au fost „încurajãrile“ suporterilor pietreni •

Voia bunã si vremea superbã pentru fotbal au înconjurat terenul apãrut în mijlocul orasului, în fata Parcului Tineretului, pe Stefan cel Mare, acolo unde duminicã foste legende fotbalistice ale României si ale Ceahlãului au oferit un spectacol agreabil. Atmosfera a fost de notã maximã, iar iubitorii fotbalului au venit în numãr mare si au înconjurat arena pentru a fi aproape de idolii lor. Miodrag Belodedici a primit un ropot de aplauze în momentul prezentãrii, dupã care au intrat în arenã si ceilalti „lei“ ai fotbalului adevãrat. Sorin Cîrtu, Costel Orac, Adrian Bumbescu, Ilie Balaci si Rodion Cãmãtaru si-au luat si ei portiile de „bãtãi din palme“, asa cum au fost primiti si pietrenii Radu Lefter, Costel Enache, Costel Ilie si Vasile Vamanu. ÃŽn afarã de fostii jucãtori ai Ceahlãului, restul au luat cuvîntul la microfon. Primul a fost Balaci, revenit la Piatra Neamt dupã 15 ani, care a urat Ceahlãului de bine: „Sã jucati finala Cupei României din 2012“. Belodedici si-a amintit cã a jucat la Piatra Neamt, cu Steaua, iar Cîrtu, cîstigãtor a patru trofee, le-a explicat suporterilor cã sentimentele învingãtorului într-o finalã nu pot fi redate în cuvinte. Adrian Bumbescu a venit în inspectie cu aceastã ocazie la Piatra Neamt, aici urmînd a se întoarce peste cîteva sãptãmîni, în calitate de antrenor la Steaua II. „Gheata de aur“ din 1987, Rodion Cãmãtaru, a spus cã marea sa bucurie este cã a ajuns în inima orasului „celebrului brand din regulamentul fotbalistic“. N-a zis Pinalty, dar toti au înteles ce trebuia. Costel Orac a încheiat cu o vorbã corectã pentru ceea ce înseamnã Cupa României: „Mã bucur cã Timisoreana a readus Cupa României acolo unde îi este locul“.
Meciul Legende - Suporteri s-a terminat 8-6. Dar dupã ce oamenii tribunelor au condus cu 3-0 si 4-2. Fotbalul adevãrat si-a fãcut simtitã prezenta. Lefter si-a asezat apãrãtorii în fata sa: „Nea Adi, om în dreapta, Belo, vezi cã pleacã“. Orac era distribuitor de pase, dar mai mult din prima, ca un pivot, pentru atacantii Cîrtu si Cãmãtaru.

Sorin Cîrtu, „one man show“

Balaci nu s-a bãgat, fiindcã s-a accidentat la Galati. ÃŽmbrãcat lejer, fosta minune blondã a Craiovei a împãrtit zîmbitor autografe. La capitolul „semnãturi“ au stat bine si ceilalti, Sorin Cîrtu chiar si-n timpul partidei. N-au lipsit devierile de efect, dar nici pasele gresite. Acestea din urmã au fost taxate imediat de cîrcotasi, c-asa-i suporterul român: „Hai Cãmãtarule! Nu mai poti cã ai burta mare“; „Hai Sorine, iar ai uitat sprintul în autocar“. Belodedici a scãpat. Cu aceeasi alurã ca-n SUA 1994, fostul dublu cîstigãtor al Cupei Campionilor Europeni a jucat si mijlocas si a înscris în poarta adversã de douã ori. Sorin Cîrtu a fost comentatorul de serviciu al „finalei“ de la Piatra Neamt. Dupã un fault al lui Bumbescu, Cîrtu a exclamat: „Adi, încep sã te recunosc, gata acum stiu cine esti“. Bumbescu a trecut apoi în jumãtatea adversã. Imediat boxele „au urlat“: „Acolo nu stii sã te exprimi, acolo chiar esti bîlbîit“. Cîteva minute mai tîrziu, fostul fundas de fier de la Steaua a înscris un gol, fapt care i-a dat din nou apã la moarã lui Cîrtu: „Bravo Adi pentru singurul gol din cariera de fotbalist“. A intrat în teren si Vasile Vamanu. Acesta din urmã s-a împiedicat la un moment al jocului, iar „olteanul“ nu l-a iertat: „Adolf (n.r. - Hitler) ti-a cãzut lantul, treci la Nurnberg cã te asteaptã omenirea sã te judece“. Publicul a gustat din plin glumele si l-a „atins“ pe „comentator“, atunci cînd a gresit cîte o preluare, cînd a pasat gresit sau cînd a ratat din pozitii foarte bune. ÃŽn partea secundã a partidei, Belodedici a sutat, iar balonul s-a dus departe de teren. Cîrtu a urmãrit mingea cu privirea si a vãzut cum a fost luatã de un copil, care a dispãrut imediat, fapt care l-a fãcut sã exclame: „Fugiti dupã ea cã a luat-o un Bãnel“. Tinerii din echipa adversã nu-si mai încãpeau în tricouri pentru ce li se întîmplase. Au jucat Vlad Pavel, Gheorghe Corovancã, Bogdan Dumitras, Stefan Chiriac, Severin Fierariu, Ion Mantarosie. „Am venit de la Iasi sã joc împotriva lor si mã bucur cã am fãcut acest efort“, a declarat Stefan Chiriac, student la Iasi si autor a douã goluri. „Rãmîn cu niste amintiri extraordinare“, a spus si Vlad Pavel, fotbalist la Ceahlãul II. Bogdan Dumitras a recunoscut la final cã emotii foarte mari au fost înainte de „finalã“, cînd a trebuit sã îsi cîstige locul în echipa suporterilor.

Articol afisat de 2051 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective