Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 31 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Recital de adio la Liceul Victor Brauner

• profesorul Geanina Sãlãgean, care din aceastã toamnã va preda la „Dinu Lipatti“, a organizat un ultim recital cu elevii sãi

Liceul „Victor Brauner“ din Piatra Neamt a gãzduit luni searã, un moment foarte emotionant dar si de o aleasã tinutã artisticã. Practic, profesorul Geanina Sãlãgean, cea care a pregãtit numerosi elevi strãluciti ai acestei institutii de învãtãmînt a organizat un ultim recital de pian cu propriii elevi. Acesta a fost un fel de manifestare de adio, prin care dascãlul a tinut sã ofere o ultimã reprezentatie de calitate iubitorilor de muzicã clasicã în particular si de muzicã de calitate, în general, deoarece, din aceastã toamnã, va preda muzica viitorilor artisti, elevi ai reputatului Colegiu „Dinu Lipatti“, din Bucuresti. La concertul organizat de profesoara Geanina Sãlãgean au oferit recitaluri de pian doi dintre cei mai buni elevi ai sãi, Ovidiu Coruga, elev în clasa a VI-a si Roberta Amalitii, elevã în clasa a V-a. Ambii copii au obtinut în ultimii trei ani nenumãrate premii si trofee la festivaluri de profil din toatã lumea, confirmîndu-le astfel valoarea, dar si pe cea a dascãlulului lor. ÃŽn concertul de luni seara au fost prezentate piese clasice compuse de George Enescu, Aram Haciaturian, Handel, Chopin, Mozart etc, iar publicul prezent a fost impresionat de interpretarea deosebitã a celor doi mici artisti.
Marti, pe 31 mai, tot de la ora 18.00 si tot în aceeasi salã a liceului pietrean va fi organizatã o ultimã auditie de clasã cu toti elevii.
Profesorul Geanina Sãlãgean s-a implicat foarte mult în viata artisticã a copiilor pe care i-a pregãtit în calitate de dascãl al cunoscutului liceu din Piatra Neamt, dar este si cea care a pus bazele originalei orchestre de clopote (foto - în Parlamentul României) din cadrul Bisericii Adventiste pietrene. Formatia amintitã a fost de asemenea premiatã la tot felul de manifestãri artistice si a fost invitatã sã sustinã recitaluri în aceastã primãvarã în mai multe orase din Italia, Austria, Cehia si în Parlamentul României. Dupã cum era si firesc, dascãlul nemtean si-a dorit ceva mai mult pentru cariera sa, astfel încît s-a îndreptat cãtre vîrful învãtãmîntului preuniversitar muzical din tara noastrã, Colegiul „Dinu Lipatti“ unde a obtinut în aceastã primãvarã titularizarea.

Articol afisat de 1520 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective