Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2011
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 18 Iunie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

USL criticã dur guvernarea PDL

• liderii pietreni ai USL acuzã actuala putere cã a adus tara pe marginea prãpastiei • „Datoria externã a României era în 2004 de 21,8 miliarde de euro, iar în 2011 a ajuns la 92“, a declarat Aurelia Simionicã, presedintele organizatiei municipale PSD • Viorel Chirilã, liderul liberalilor pietreni, a declarat cã regionalizarea tãrii este o falsã problemã •

Reprezentantii USL Neamt au pus tunurile pe Putere si afirmã cã tara este prost guvernatã, iar consecintele ar putea fi deosebit de grave. Aurelia Simionicã, presedintele PSD Piatra Neamt si Viorel Chirilã, liderul liberalilor pietreni, au prezentat o serie de date care sã le sustinã zicerile. „Dacã deficitul bugetar era în 2004 de 1,5% din PIB, în 2011 a ajuns la 4,4%, iar în 2010 a fost de 6,5%. Datoria externã a României era în 2004 de 21,8 miliarde de euro, iar în 2011 a ajuns la 92 miliarde de euro si este în crestetere, cu sanse mari ca în 2012 sã depãseascã 100 de miliarde de euro. Am ajuns la cel mai înalt grad de îndatorare din istoria României. Una dintre principalele consecinte ale slãbiciunii este aceea cã statul s-a dovedit incapabil sã se aplece asupra domeniului social. Cheltuielile sociale în România sînt printre cele mai mici la nivelul Uniunii Europene, iar actualul guvern spune cã avem datorii sociale prea mari. Avem cele mai mici cheltuieli publice, situîndu-ne pe penultimul loc la nivelul UE cu un procent de 14,3 din PIB. Pe primul loc este Franta care alocã 30,8% din PIB. Este clar cã în aceste conditii, puterea actualã nu poate sã sustinã toate nevoile sociale din România. Decizia politicã a guvernelor Boc a accentuat criza prin lipsa unei viziuni de iesire din crizã, coruptia si politizarea fãrã precedent, marile datorii acumulate si lipsa perspectivei achitãrii lor, risipa bugetarã, în paralel cu mãsuri sociale insuportabile, înrãutãtirea gravã a serviciilor de educatie, sãnãtate, infrastructurã si ordine publicã. Avem cu mai putin de 740.000 de salariati de la începutul crizei. Acum, bugetarii sînt trimisi acasã în concediu fãrã platã. Zilele trecute am aflat cã angajatii din MAE vor fi trimisi acasã în concediu fãrã platã între 2 si 5 zile “, a declarat Aurelia Simionicã.
Aceasta a mai afirmat cã mediul de afaceri a fost strivit de numãrul mare de impozite si taxe, dar si de incertitudinea legislativã si controalele inutile. „Refomele institutionale sînt lente sau amînate. Ne aflãm pe ultimele locuri în UE în ceea ce priveste calitatea insitutiilor, rata de ocupare sau eficienta fortei de muncã. Perceptia asupra coruptiei a crescut grevînd asupra încrederii întreprinzãtorilor români si strãini în predictibilitatea si stabilitatea mediului economic. Investitiile în infrastructurã sînt în marea lor majoritate bonificatii acordate clientelei politice, harta destinatiilor investitiilor publice suprapunîndu-se perfect peste harta judetelor controlate de camarila portocalie“, a conchis Aurelia Simionicã.
Liberalul Viorel Chirilã a criticat planul PDL de reorganizare teritorialã a tãrii, spunînd cã este o falsã problemã. În schimb, politicianul a prezentat cele cinci principii ale descentralizãrii, în viziunea USL. Cei doi lideri au tinut sã transmitã nemtenilor sã acceseze site-urile celor douã formatiuni politice, rugîndu-i sã participe la diverse sondaje de opinie.

Articol afisat de 1131 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective