Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iulie 2011
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doar 99 de elevi n-au intrat la liceu

• ´┐Żn toamn´┐Ż, acestia vor avea la dispozitie 243 de locuri, neocupate dup´┐Ż prima repartizare computerizat´┐Ż • cele sase medii de zece s-au „dus“ la Stefan cel Mare, Rares si Roman Vod´┐Ż • ultima medie din prima clas´┐Ż din judet ´┐Żn ordine descresc´┐Żtoare este 9,34, la Rares • 16 clase de liceu din judet au r´┐Żmas necompletate • au fost completate toate clasele de la liceele romascane •

5.196 de absolventi de gimnaziu stiu unde ´┐Żsi vor petrece, m´┐Żcar teoretic, urm´┐Żtorii patru ani. Ieri a avut loc repartizarea computerizat´┐Ż a copiilor care au terminat gimnaziul si au sustinut examenele nationale (evaluarea sau testele nationale, ´┐Żn functie de anul ´┐Żn care au terminat clasa a VIII-a). Din varii motive, dar f´┐Żr´┐Ż a rata sansa de a-si continua studiile, 99 de copii se reg´┐Żsesc pe lista celor care nu au intrat ´┐Żn clasa a IX-a. Surprinz´┐Żtor este c´┐Ż trei dintre nerepartizati provin de la Scoala C´┐Żndesti, acolo unde au terminat gimnaziul cu media 9,60; 8,52 si 8,48. La evaluare, mediile au fost mai mici, dar nu si-au depus dosarele de ´┐Żnscriere. Cel mai „valoros“ picat este un copil de la SAM Bodesti, care a absolvit gimnaziul cu 9,38 si a luat evaluarea national´┐Ż cu 6,52. Asemeni celorlalti 98 de nerepartizati are la dispozitie 243 de locuri care ´┐Żsi asteapt´┐Ż ocupantii, la a doua repartizare. Per total, la nivel de judet au r´┐Żmas necompletate 16 clase, dintr-un total de 109 aprobate prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2011-2012. Printre unit´┐Żtile care au r´┐Żmas cu locuri goale se num´┐Żr´┐Ż Grup Scolar Roznov, care din 60 de locuri a adunat ocupanti pentru 17, Grupul Scolar Agricol Ion Ionescu de la Brad, comuna Horia - 19 elevi pe 30 de locuri, Liceul Tehnologic Nisiporesti - Botesti 19 din 30 de locuri la o clas´┐Ż si 8 din 30 de locuri la o alt´┐Ż clas´┐Ż. La Grupul Scolar Bicaz, la profilul fabricarea produselor din lemn, s-au primit sase dosare si disponibile s´┐Żnt 30 de locuri.

T´┐Żrgu Neamt si-a tras partea

Cei patru absolventi care au terminat la Vasile Conta T´┐Żrgu Neamt cu zece pe linie si aceeasi medie au obtinut-o si la evaluare, au ales s´┐Ż ´┐Żsi continue studiile ´┐Żn orasul de sub Cetate si vor merge la Colegiul National Stefan cel Mare. A cincea zecist´┐Ż, de la Scoala 3 Piatra Neamt, a ales Raresul, cu profilul stiinte ale naturii, iar absolventa de la Adjudeni, tot de zece, va merge la Roman Vod´┐Ż. Urm´┐Żtorii patru elevi, cu media de admitere 9,99 (Otilia Ciobanu, de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri S´┐Żb´┐Żoani, M´┐Żd´┐Żlina Pascariu, de la SAM nr. 3 Ion Creang´┐Ż, Simona Antoniu, de la Scoala 1 Roman si Andreea Ursu, de la Scoala 5 Roman), au preferat Petru Rares, ´┐Żn dou´┐Ż cazuri Roman Vod´┐Ż si o optiune a fost pentru Colegiul National Stefan cel Mare. Mediile de 9,98 au ajuns la Rares si Stefan cel Mare, iar cele patru de 9,97, au ales clase de la Rares, ´┐Żn dou´┐Ż cazuri Hogasul, Stefan cel Mare si Roman Vod´┐Ż. P´┐Żn´┐Ż la media de admitere 9,96, anul acesta s-au ´┐Żncadrat 21 de candidati. Cea mai mic´┐Ż medie pe judet este 3,52, al 5.196-lea candidat, care a terminat gimnaziul cu media 6,04 si la evaluarea national´┐Ż are media 1.

Ultimele medii din cele mai c´┐Żutate clase

Conform statisticii ´┐Żntocmite dup´┐Ż admiterea din acest an, cea mai mare medie din topul celor mai mici cu care s-au ´┐Żnfiintat clasele a IX-a este la Rares, la profilul stiinte ale naturii - 9,34. La Hogas, la acelasi profil s-a intrat cu cel putin 9,10. ´┐Żn ordine descresc´┐Żtoare urmeaz´┐Ż Hogasul cu clasa de mate-info - 9,06, apoi tot Hogas cu stiinte sociale - 9,04. Stefan cel Mare si-a format clasa de stiinte ale naturii cu candidati a c´┐Żror medie de admitere a fost de cel putin 9,03 si clasa de stiinte sociale cu cel putin media 9,00. La stiinte sociale la Rares s-a intrat cu minimum 8,99, iar la clasa de mate-info cu p´┐Żn´┐Ż la 8,92. Cele dou´┐Ż clase de filologie de la Hogas au primit copii cu medii de p´┐Żn´┐Ż la 8,84 si, respectiv, 8,73. Filologia de la Rares reuneste candidati cu media minim´┐Ż 8,72. La Grup Scolar Bicaz s-a intrat la mate-info cu media 8,65, la acelasi profil la Roman Vod´┐Ż cu 8,64. Clasa de la acelasi colegiu romascan cu profil stiinte ale naturii are copii cu media minim´┐Ż de admitere 8,59, iar la stiinte sociale s-a intrat cu 8,56. Colegiul National de Informatic´┐Ż si-a constituit cele sase clase cu media minim´┐Ż 8,15. Fiecare clas´┐Ż de liceu are 30 de locuri.

Clasele a IX-a au fost ocupate integral la Roman

Toate clasele de a IX-a de la liceele din Roman, au fost ocupate,
dup´┐Ż admiterea computerizat´┐Ż. Elevii care, din motive bine ´┐Żntemeiate vor dori s´┐Ż se transfere la alte licee, dec´┐Żt acelea la care au fost admisi, vor avea aceast´┐Ż posibilitate, ´┐Żn perioada 25-28 iulie. Profesor Liliana Georgescu, inspector general adjunct, ´┐Żn cadrul Inspectoratului Scolar Neamt a declarat c´┐Ż, ´┐Żn categoria elevilor care pot obtine transferul c´┐Żtre alte unit´┐Żti de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt liceal, se num´┐Żr´┐Ż si aceia care au completat gresit fisele de ´┐Żnscriere. Conditia este ´┐Żns´┐Ż ca liceenii care vor transferul s´┐Ż aib´┐Ż media corespunz´┐Żtoare, pentru profilul si liceele pentru care opteaz´┐Ż. „´┐Żn perioada 25-28 iulie, va avea loc o etap´┐Ż de transfer pentru acei elevi care ´┐Żn urma admiterii computerizate au ajuns la alte licee dec´┐Żt acelea pentru care au optat. Desigur, elevii trebuie s´┐Ż aib´┐Ż media corespunz´┐Żtoare, pentru c´┐Ż, un elev care a avut o not´┐Ż de mijloc, nu se poate re´┐Żnscrie la un liceu unde mediile au fost foarte mari. Un elev care a completat gresit pe formularul de ´┐Żnscriere unitatea de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt, spre exemplu, Borca ´┐Żn loc de Roman, acela va putea fi transferat, ´┐Żn urma solicit´┐Żrii, la un liceu din Roman. ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żntul obligatoriu este cel de 10 clase, astfel ´┐Żnc´┐Żt nu e nimeni absurd, ´┐Żnc´┐Żt un elev s´┐Ż nu poat´┐Ż parcurge pasii de scolarizare. Mai este un aspect, elevii pot fi transferati si dup´┐Ż clasa a IX, de la liceul la care au fost admisi, la un alt liceu, dar ´┐Żn conditii speciale. Acest transfer se face doar cu acordul ambelor unit´┐Żti de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt liceal. Vestea bun´┐Ż este c´┐Ż, la Roman, ´┐Żn urma afis´┐Żrii rezultatelor la admitere, toate clasele de a IX-a au fost ocupate. Acest lucru ´┐Żnseamn´┐Ż c´┐Ż proiectia noastr´┐Ż s-a realizat ´┐Żn ce priveste ocuparea locurilor la unit´┐Żtile de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt liceal, din Roman“, a declarat inspector general adjunct Georgescu.

Articol afisat de 2249 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. T´┐ŻRN´┐Ż, L. BUGA)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective