Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iulie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doar 99 de elevi n-au intrat la liceu

• în toamnã, acestia vor avea la dispozitie 243 de locuri, neocupate dupã prima repartizare computerizatã • cele sase medii de zece s-au „dus“ la Stefan cel Mare, Rares si Roman Vodã • ultima medie din prima clasã din judet în ordine descrescãtoare este 9,34, la Rares • 16 clase de liceu din judet au rãmas necompletate • au fost completate toate clasele de la liceele romascane •

5.196 de absolventi de gimnaziu stiu unde îsi vor petrece, mãcar teoretic, urmãtorii patru ani. Ieri a avut loc repartizarea computerizatã a copiilor care au terminat gimnaziul si au sustinut examenele nationale (evaluarea sau testele nationale, în functie de anul în care au terminat clasa a VIII-a). Din varii motive, dar fãrã a rata sansa de a-si continua studiile, 99 de copii se regãsesc pe lista celor care nu au intrat în clasa a IX-a. Surprinzãtor este cã trei dintre nerepartizati provin de la Scoala Cîndesti, acolo unde au terminat gimnaziul cu media 9,60; 8,52 si 8,48. La evaluare, mediile au fost mai mici, dar nu si-au depus dosarele de înscriere. Cel mai „valoros“ picat este un copil de la SAM Bodesti, care a absolvit gimnaziul cu 9,38 si a luat evaluarea nationalã cu 6,52. Asemeni celorlalti 98 de nerepartizati are la dispozitie 243 de locuri care îsi asteaptã ocupantii, la a doua repartizare. Per total, la nivel de judet au rãmas necompletate 16 clase, dintr-un total de 109 aprobate prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2011-2012. Printre unitãtile care au rãmas cu locuri goale se numãrã Grup Scolar Roznov, care din 60 de locuri a adunat ocupanti pentru 17, Grupul Scolar Agricol Ion Ionescu de la Brad, comuna Horia - 19 elevi pe 30 de locuri, Liceul Tehnologic Nisiporesti - Botesti 19 din 30 de locuri la o clasã si 8 din 30 de locuri la o altã clasã. La Grupul Scolar Bicaz, la profilul fabricarea produselor din lemn, s-au primit sase dosare si disponibile sînt 30 de locuri.

Tîrgu Neamt si-a tras partea

Cei patru absolventi care au terminat la Vasile Conta Tîrgu Neamt cu zece pe linie si aceeasi medie au obtinut-o si la evaluare, au ales sã îsi continue studiile în orasul de sub Cetate si vor merge la Colegiul National Stefan cel Mare. A cincea zecistã, de la Scoala 3 Piatra Neamt, a ales Raresul, cu profilul stiinte ale naturii, iar absolventa de la Adjudeni, tot de zece, va merge la Roman Vodã. Urmãtorii patru elevi, cu media de admitere 9,99 (Otilia Ciobanu, de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Sãbãoani, Mãdãlina Pascariu, de la SAM nr. 3 Ion Creangã, Simona Antoniu, de la Scoala 1 Roman si Andreea Ursu, de la Scoala 5 Roman), au preferat Petru Rares, în douã cazuri Roman Vodã si o optiune a fost pentru Colegiul National Stefan cel Mare. Mediile de 9,98 au ajuns la Rares si Stefan cel Mare, iar cele patru de 9,97, au ales clase de la Rares, în douã cazuri Hogasul, Stefan cel Mare si Roman Vodã. Pînã la media de admitere 9,96, anul acesta s-au încadrat 21 de candidati. Cea mai micã medie pe judet este 3,52, al 5.196-lea candidat, care a terminat gimnaziul cu media 6,04 si la evaluarea nationalã are media 1.

Ultimele medii din cele mai cãutate clase

Conform statisticii întocmite dupã admiterea din acest an, cea mai mare medie din topul celor mai mici cu care s-au înfiintat clasele a IX-a este la Rares, la profilul stiinte ale naturii - 9,34. La Hogas, la acelasi profil s-a intrat cu cel putin 9,10. În ordine descrescãtoare urmeazã Hogasul cu clasa de mate-info - 9,06, apoi tot Hogas cu stiinte sociale - 9,04. Stefan cel Mare si-a format clasa de stiinte ale naturii cu candidati a cãror medie de admitere a fost de cel putin 9,03 si clasa de stiinte sociale cu cel putin media 9,00. La stiinte sociale la Rares s-a intrat cu minimum 8,99, iar la clasa de mate-info cu pînã la 8,92. Cele douã clase de filologie de la Hogas au primit copii cu medii de pînã la 8,84 si, respectiv, 8,73. Filologia de la Rares reuneste candidati cu media minimã 8,72. La Grup Scolar Bicaz s-a intrat la mate-info cu media 8,65, la acelasi profil la Roman Vodã cu 8,64. Clasa de la acelasi colegiu romascan cu profil stiinte ale naturii are copii cu media minimã de admitere 8,59, iar la stiinte sociale s-a intrat cu 8,56. Colegiul National de Informaticã si-a constituit cele sase clase cu media minimã 8,15. Fiecare clasã de liceu are 30 de locuri.

Clasele a IX-a au fost ocupate integral la Roman

Toate clasele de a IX-a de la liceele din Roman, au fost ocupate,
dupã admiterea computerizatã. Elevii care, din motive bine întemeiate vor dori sã se transfere la alte licee, decît acelea la care au fost admisi, vor avea aceastã posibilitate, în perioada 25-28 iulie. Profesor Liliana Georgescu, inspector general adjunct, în cadrul Inspectoratului Scolar Neamt a declarat cã, în categoria elevilor care pot obtine transferul cãtre alte unitãti de învãtãmînt liceal, se numãrã si aceia care au completat gresit fisele de înscriere. Conditia este însã ca liceenii care vor transferul sã aibã media corespunzãtoare, pentru profilul si liceele pentru care opteazã. „ÃŽn perioada 25-28 iulie, va avea loc o etapã de transfer pentru acei elevi care în urma admiterii computerizate au ajuns la alte licee decît acelea pentru care au optat. Desigur, elevii trebuie sã aibã media corespunzãtoare, pentru cã, un elev care a avut o notã de mijloc, nu se poate reînscrie la un liceu unde mediile au fost foarte mari. Un elev care a completat gresit pe formularul de înscriere unitatea de învãtãmînt, spre exemplu, Borca în loc de Roman, acela va putea fi transferat, în urma solicitãrii, la un liceu din Roman. ÃŽnvãtãmîntul obligatoriu este cel de 10 clase, astfel încît nu e nimeni absurd, încît un elev sã nu poatã parcurge pasii de scolarizare. Mai este un aspect, elevii pot fi transferati si dupã clasa a IX, de la liceul la care au fost admisi, la un alt liceu, dar în conditii speciale. Acest transfer se face doar cu acordul ambelor unitãti de învãtãmînt liceal. Vestea bunã este cã, la Roman, în urma afisãrii rezultatelor la admitere, toate clasele de a IX-a au fost ocupate. Acest lucru înseamnã cã proiectia noastrã s-a realizat în ce priveste ocuparea locurilor la unitãtile de învãtãmînt liceal, din Roman“, a declarat inspector general adjunct Georgescu.

Articol afisat de 2227 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective