Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 8 Decembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PRUTEANU, LOVIT SUB CENTURÃ

PRUTEANU, LOVIT SUB CENTURÃ

„Pruteanu, legat acum si de mîini“ este sintagma apartinînd uselistilor, care ar fi vrut sã îi salveze pe „oamenii presedintelui“, cei cinci directori din CJ care ieri au fost decapitati • si ar fi scãpat de retrogradare dacã un „uslas“ nu trãda • este vorba de Dionisie Dumitrasc, care a fãcut jocurile Puterii •

O singurã datã în acest mandat, Opozitia din Consiliul Judetean ar fi putut sã îsi arate muschii si sã opreascã un proiect de hotãrîre, pentru cã matematic vorbind, era la egalitate cu votantii Puterii si votul ei ar fi contat. Cu un singur „pentru“, dacã l-ar fi dat Dionisie Dumitrasc, care a fãcut jocul Puterii, cinci directori din Consiliul Judetean ar fi rãmas pe functie. Ieri a fost si ziua în care presedintele Pruteanu a fost executat de propriul partid. Ce va mai urma, se va vedea. Cert este cã PDL nu doarme si cã se pune pe treabã. Invocîndu-se reducerile de cheltuieli salariale si sprijinul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici care a aprobat o nouã organigramã, actuala conducere a CJ, asiguratã de vicepresedintele Mircea Pintilie, a propus si aprobat retrogradarea a cinci oameni care detineau functii importante în CJ: Anca Afloarei, Dana Pîrãu, Claudiu Adrian Iancu, Cristina Mititelu si Bogdan Bosovici. Motivele pentru care s-a sustinut retrogradarea celor cinci au fost expuse de cãtre vicepresedintele Mircea Pintilie. „Propun ca modificarea organigramei sã se facã începînd cu data de 15 decembrie. Dupã cum se vede în toatã lumea si Europa, are loc un întreg lant de disponibilizãri. Conducerea CJ Neamt si Agentia Nationalã a Functionarilor Publici au decis sã mai reducem din numãrul de posturi de conducere, pentru cã în felul acesta reusim sã mai facem niste economii cu cheltuielile salariale. Vom face economii la buget si sigur va fi o mai bunã conlucrare între CJ Neamt si serviciile din teritoriu“, a precizat Mircea Pintilie.

Presedintele, „fedeles“

Argumentele sale n-au fost convingãtoare pentru uselisti, cel putin pentru marea majoritate a acestora. Motiv pentru care consilierul PSD Constantin Iacoban a contracarat opinia vicepresedintelui. „Grupul USL din CJ Neamt, adicã PSD si PNL, nu va vota acest proiect. Azi (n.r. - ieri), aici trebuia sã se citeascã ordinul prefectului privind demiterea presedintelui Vasile Pruteanu. Dacã s-ar fi întîmplat asta, vedeam cu alti ochi schimbarea directorilor pe care vreti sã o faceti. Consider atitudinea dumneavoastrã ca fiind un fel de rãfuialã internã. Avînd piciorul bandajat - ce-ati zis - sã-i legãm si mîinile! Adicã sã îi dãm oamenii afarã! ÃŽn felul acesta, nici nu mai e nevoie sã îi puneti perna pe fatã presedintelui. Dacã se miscã pe-o parte, se înãdusã singur. Stiti ceva - ati urmãrit si-ati prins momentul! Nu economiile la buget vã intereseazã, ci rãfuiala. Urmãriti sã rupeti niste pîrghii de lucru ale presedintelui si sã organizati licitatii si concursuri fãrã a mai avea el vreun control. Asta e tot!“, a spus Constantin Iacoban. Desi interventia lui a stîrnit ceva reactii în legislativ, vicepresedintele Pintilie a precizat cã noua organigramã, ce urma sã fie supusã votului, seamãnã cu cea avizatã de ANFP în anul 2004. Mare lucru n-a spus, dar a fost un fel de rãspuns. Si s-a trecut la vot. La numãrãtoare, prin spinãrile useliste au trecut fiori reci, pentru cã pe baza calculelor de dinainte de sedintã, proiectul nu ar fi trebuit sã treacã. Si totusi a trecut, pentru cã penelistul Dionisie Dumitrasc a mai trãdat o datã. ÃŽn lipsa unui pedelist din legislativ, în spetã a pesedintelui Vasile Pruteanu, Opozitia putea opri, matematic vorbind, proiectul în cauzã. Dar capetele directorilor au cãzut prin vointa a optsprezece consilieri si opozitia a saisprezece. Stupefiat de rezultat, Constantin Iacoban a cerut verificarea panoului de vot si astfel s-a vãzut din partea cui a venit trãdarea: „Dionisie Dumitrasc a mai trãdat o datã. Sîntem foarte supãrati pe atitudinea lui. Noi, USL, n-am luat o decizie ca sã-l apãrãm pe presedinte, tocmai de aceea am zis în plen cã mã asteptam la citirea ordinului de demitere a lui, ci am considerat cã nu e firesc sã lucrezi asa, prin rãzbunare. Cã asta s-a întîmplat acum, la modificarea organigramei. Fiecare plãteste pentru ce a fãcut si nu sînt adeptul bãgãrii cutitului pe la spate. Sincer sã fiu, nu eram foarte sigur pe votul lui Dumitrasc, pentru cã ne-am mai ars cu el. Dar acum speram cã nu va trãda. Si totusi ne-am înselat“, a mai afirmat Iacoban.

Colegii penelisti, mai iertãtori

Consilierul PNL Andrei Ignat, s-a arãtat mai putin supãrat pe colegul sãu de partid, sustinînd cã îl întelege si cã nu are de ales cînd trãdeazã Opozitia si face jocurile Puterii. „Nu e simplu pentru el. Ceea ce face este rezultatul presiunii pe care o face conducerea Consiliului Judetean asupra lui. El lucreazã la Troleibuzul si este strîns cu usa. Nu are încotro si trebuie sã voteze cum i se impune. A ales sã îsi pãstreze serviciul si sã renunte la activitatea politicã“, a declarat Andrei Ignat. ÃŽn aceste conditii, chiar si în lipsa presedintelui pedelist, Puterea în CJ este majoritarã, desi numãrînd scaunele portocalii acestea sînt saptesprezece, cît cele rosii si galbene la un loc. Doar cã un galben bate în orage. Dacã nu era ieri o trãdare, proiectul nu ar fi trecut. Si probabil nu mai apuca sã ajungã pe masa votantilor, dacã Vasile Pruteanu revenea din medical.

Articol afisat de 3576 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective