Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2012
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doctorul Ciobotaru, admis pentru postul de manager

Medicul Lucian Ciobotaru, unicul candidat la sefia Spitalului Judetean, a fost declarat admis dup´┐Ż ce marti, 10 ianuarie, a sustinut prima prob´┐Ż a concursului. El a avut de r´┐Żspuns la un test gril´┐Ż cu zeci de ´┐Żntreb´┐Żri, iar examinatorii au considerat c´┐Ż s-a descurcat mai mult dec´┐Żt onorabil, motiv pentru care l-au declarat admis. „Concursul a durat mai bine de dou´┐Ż ore, candidatul av´┐Żnd de r´┐Żspuns la un num´┐Żr foarte mare de ´┐Żntreb´┐Żri. Dup´┐Ż ce s-a f´┐Żcut corectarea a fost declarat admis, urm´┐Żnd ca s´┐Żpt´┐Żm´┐Żna viitoare s´┐Ż sustin´┐Ż proba oral´┐Ż, mai exact s´┐Ż prezinte proiectul de management. Am convingerea c´┐Ż va trece cu bine si de aceast´┐Ż prob´┐Ż si, ´┐Żn sf´┐Żrsit, vom avea stabilitate la Spitalul Judetean“, a declarat Valeric´┐Ż Fr´┐Żtil´┐Ż, presedintele comisiei de examinare. Cel de-al treilea concurs organizat de Consiliul Judetean pentru ocuparea functiei de director al celei mai mari unit´┐Żti sanitare a judetului a fost unul cu destule peripetii. S-au ´┐Żnscris ´┐Żn curs´┐Ż trei candidati, doi dintre acestia constituind o surpriz´┐Ż. Medicul Ion Uleia si medicul Ala Nemerenco, din Republica Moldova au fost repinsi ´┐Żnc´┐Ż din faza de verificare a dosarelor, motivele invocate de comisia de examinare fiind c´┐Ż ambii candidati nu ´┐Żndeplineau niste criterii impuse de regulamentul de concurs. Doctorita de peste Prut a f´┐Żcut o contestatie, dar comisia de verificare a contestatiei nu s-a mai obosit s´┐Ż-i dea un r´┐Żspuns, motivat de faptul c´┐Ż aceast´┐Ż candidat´┐Ż a decis s´┐Ż se retrag´┐Ż din curs´┐Ż luni, 9 ianuarie. ´┐Żn final a r´┐Żmas ´┐Żn concurs doar medicul Lucian Ciobotaru, care ocup´┐Ż deja de o lun´┐Ż postul de manager interimar al SJU Neamt, si care s-a bucurat si de sustinerea Consilului Judetean.
Dup´┐Ż ce va trece si de proba oral´┐Ż, spitalul ar trebui s´┐Ż aib´┐Ż un manager stabil pe o perioad´┐Ż de cel putin trei ani, at´┐Żt c´┐Żt este durata mandatului. Din p´┐Żcate, experientele trecute au ar´┐Żtat ´┐Żns´┐Ż c´┐Ż nu se poate vorbi de garantii, put´┐Żnd interveni oric´┐Żnd demisii, demiteri ori alte probleme. ´┐Żn decembrie 2010 si medicul Cristian Petrovici a devenit manager cu patalama, dar dup´┐Ż doar o lun´┐Ż a demisionat din motive de incompatibilitate politic´┐Ż, el ocup´┐Żnd ´┐Żn acelasi timp si functia de consilier judetean. Ulterior, la sefia spitalului s-au perindat mai multi sefi si, din p´┐Żcate, toat´┐Ż aceast´┐Ż lips´┐Ż de consecvent´┐Ż a avut efecte negative ´┐Żn primul r´┐Żnd asupra pacientilor.

Articol afisat de 1452 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective