Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doctorul Ciobotaru, admis pentru postul de manager

Medicul Lucian Ciobotaru, unicul candidat la sefia Spitalului Judetean, a fost declarat admis dupã ce marti, 10 ianuarie, a sustinut prima probã a concursului. El a avut de rãspuns la un test grilã cu zeci de întrebãri, iar examinatorii au considerat cã s-a descurcat mai mult decît onorabil, motiv pentru care l-au declarat admis. „Concursul a durat mai bine de douã ore, candidatul avînd de rãspuns la un numãr foarte mare de întrebãri. Dupã ce s-a fãcut corectarea a fost declarat admis, urmînd ca sãptãmîna viitoare sã sustinã proba oralã, mai exact sã prezinte proiectul de management. Am convingerea cã va trece cu bine si de aceastã probã si, în sfîrsit, vom avea stabilitate la Spitalul Judetean“, a declarat Valericã Frãtilã, presedintele comisiei de examinare. Cel de-al treilea concurs organizat de Consiliul Judetean pentru ocuparea functiei de director al celei mai mari unitãti sanitare a judetului a fost unul cu destule peripetii. S-au înscris în cursã trei candidati, doi dintre acestia constituind o surprizã. Medicul Ion Uleia si medicul Ala Nemerenco, din Republica Moldova au fost repinsi încã din faza de verificare a dosarelor, motivele invocate de comisia de examinare fiind cã ambii candidati nu îndeplineau niste criterii impuse de regulamentul de concurs. Doctorita de peste Prut a fãcut o contestatie, dar comisia de verificare a contestatiei nu s-a mai obosit sã-i dea un rãspuns, motivat de faptul cã aceastã candidatã a decis sã se retragã din cursã luni, 9 ianuarie. ÃŽn final a rãmas în concurs doar medicul Lucian Ciobotaru, care ocupã deja de o lunã postul de manager interimar al SJU Neamt, si care s-a bucurat si de sustinerea Consilului Judetean.
Dupã ce va trece si de proba oralã, spitalul ar trebui sã aibã un manager stabil pe o perioadã de cel putin trei ani, atît cît este durata mandatului. Din pãcate, experientele trecute au arãtat însã cã nu se poate vorbi de garantii, putînd interveni oricînd demisii, demiteri ori alte probleme. În decembrie 2010 si medicul Cristian Petrovici a devenit manager cu patalama, dar dupã doar o lunã a demisionat din motive de incompatibilitate politicã, el ocupînd în acelasi timp si functia de consilier judetean. Ulterior, la sefia spitalului s-au perindat mai multi sefi si, din pãcate, toatã aceastã lipsã de consecventã a avut efecte negative în primul rînd asupra pacientilor.

Articol afisat de 1425 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective