Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 16 Ianuarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ghici ghicitoarea lui!

La vita e bella

• A început sã fiarbã mãmãliga. Pînã la explozie mai este un pic. Dacã, între timp, nu ne stinge presedintele aragazul. Nu-i nimic; în varã cînd noptile vor fi mai blînde cu românul, vom avea grijã sã-l reaprindem, mã asigurã cineva. Dictatorii au, în general, acelasi sfîrsit. Curvãsãreala si imbecilitatea din fruntea tãrii ãsteia amãrîte se va sfîrsi lamentabil. Rãmîne de vãzut ce va sã ne astepte apoi.

• S-a ajuns aici absolut previzibil. Sub masca libertãtilor totale se ascunde, de fapt, reprimarea materialã. Conducãtorii ar trebui sã înteleagã, împreunã cu organismele internationale, cã românul, ca orice fiintã umanã, are nevoie de mijloace de subzistentã; cã dupã ce îsi plãteste dãrile cãtre stat, trebuie sã-i mai rãmînã cîtiva bãnuti în buzunar; cã îi trebuie uneori un mijloc de locomotie si nu neapãrat o masinã Euro 14; cã nu e nevoie sã-si preschimbe în fiecare zi actele contra unor sume substantiale; cã are dreptul sã mãnînce o fripturã mãcar la Crãciun si Paste; cum are dreptul sã cumpere o carte; sau o pereche de pantofi; sau sã meargã la un spectacol... Sînt lucruri simple, fundamentale, pe care ar trebui sã le aibã în vedere orice program realist de guvernare. Cu atît mai mult cu cît, se stie, poporul acesta este - cum bine spunea cineva - un popor obosit, vlãguit, sleit si coplesit de excesele a peste douã decenii de golãnie democraticã. Un popor pentru care sãnãtatea este o prioritate. Iar pentru multi este, de altfel, singura avere.

• Conform pompoaselor declaratii oficiale, România a fãcut pasi importanti pe drumul edificãrii societãtii democratice multilateral dezvoltate. Cresterile economice raportate sînt încurajatoare, numai cã nu le simtim deloc pe propria piele sau pe alte organe expuse austeritãtii. E drept, unora le merge mai bine. Politia e dotatã cu masini sofisticate, puzderia de servicii secrete mãnîncã banii pe pîine, scutierilor li s-au adus bulane sau pulane - nu stiu exact cum se spune corect - eficiente pentru îngenuncherea rãzvrãtitilor, mascatii au fost înzestrati cu cagule cãptusite cu fulgi de pinguin si ornate cu bãrbi de Mos Crãciuni ca sã nu sperie copiii. ÃŽn tara noastrã plinã de flãmînzi si subnutriti cronici, organele abilitate cu veghea la starea de sãnãtate a populatiei se dovedesc extrem de zeloase în strîngerea de fonduri pentru supravietuirea unui sistem ce s-a dovedit a fi, pînã acum, îndreptat împotriva omului. Pe lîngã fiscalitatea dementã, amenda constituie forma perfectionatã si legalizatã de belire a unei populatii paupere si deznãdãjduite, pe spinarea cãreia s-au clãdit, de peste douãzeci de ani, imperii financiare. Asta în timp ce omul de rînd, somer, disponibilizat si disperat, stã la cozi interminabile pentru a fi selectionat sã culeagã cãpsuni si cãcãreze pe meleagurile lui Don Quijote.

• A propos de amenzi. ÃŽn fiecare noapte, militienii vîneazã asa zisii vitezomani. Interesant este cã în noaptea de vineri, politistii, harnici strîngãtori de bani publici pentru îndestularea guvernului, au lipsit de la post. Mã învãtasem cu ei. Poiata îmi era în sigurantã si ei se bucurau ca niste copii cretini cã l-au prins pe unul cu 65 la orã pe o sosea pustie si modernizatã. Bãnuiesc cã în fata evenimentelor din Bucuresti si din tarã au fost consemnati sã stea de gardã în obiele. Si astea put, frate! A militian.

• Interesant este faptul cã în aceeasi noapte de vineri, la ora zero a intrat în vigoare si miselia numitã taxã de poluare. Fãrã norme de aplicare, fiindcã victimele trebuie sã fie cît mai numeroase. Guvernul ne vrea pedestri. Mãrturisesc cã asa cum n-am avut o viatã întreagã, nici acum nu am bani de o masinã nouã. Si nici nu-mi trebuie. Conduc din 1974 si am avut numai masini second. Din fericire au mers perpetuu si, multumitã lui Dumnezeu, fãrã nici mãcar o zgîrieturã. Acum guvernul mã vrea ori cu masinã nouã, ori pe trotuar. Aerul curat al tãrii trebuie protejat. Cã tot ne hrãnim cu el. Iar dreptul de a circula este doar al unora. Pentru ca pe soselele patriei sã zburde vesele doar jeep-urile si limuzinele de zeci de mii de euro ale celor care au prea multi bani. Si care nu scot nici fum, nici gaze. Scot doar limba la pietoni; care, încolonati si disciplinati, vegheati de scutieri si de cagule negre se îndreaptã încrezãtori cãtre culmile democratiei contemporane. Pe jos. Oricum benzina este prea scumpã.

• Dar cel mai interesant este faptul cã protestatarii bucuresteni au împrumutat dreptul de autor de la militienii care s-au dovedit binecuvîntati de muza poeziei cu inspiratul, rusinosul si celebrul de acum vers: „Iesi afarã, javrã ordinarã!“ De altfel, numele sub care va fi cunoscut în istorie celebrul presedinte Bãsescu. Mãgulitor, nu-i asa?

• Presedintele si executivul au dispãrut într-o directie necunoscutã. La sediul partidului a rãmas Sever Voinicul care, cu un limbaj ales si cu fraze îmbîrligate, încearcã sã dreagã busuiocul. Neuitînd ca, în final, sã ne recomande sã vizionãm „Moartea domnului Lãzãrescu“. Halal demascare a sistemului ce se pregãteste de reformare!

• Lucruri atît de simple, care ar trebui întelese cu usurintã, se dovedesc a fi, pentru stãpînitori, greu de asimilat. Suficienta, cinismul, lãcomia sau plinãtatea de sine zãmislesc astfel de orori; în teritoriul cãrora este atras întregul popor. Ce va sã fie pe mai departe în România? Ghici, ghicitoarea lui!

Articol afisat de 3268 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective