Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Februarie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un cretin merita mai mult de 5 milioane

Un cretin merita mai mult de 5 milioane

• un idiot din Crãcãoani a sunat la 112 si a anuntat cã o gravidã are nevoie de ajutor • cadrele medicale, care au ajuns cu greu la fata locului, au constatat cã au fost victimele unui apel fals • Preda B. a fost amendat cu 500 de lei • Ambulanta vrea sã-l dea în judecatã •

Nu mai este pentru nimeni nici un secret cã în România existã o categorie de tîmpiti care sunã aiurea la 112. Fie cã vor sã se distreze, fie cã habar nu au ce cazuri se reclamã la acest serviciu de urgentã, lunar sute de persoane fac zile fripte angajatilor care rãspund solicitãrilor. Statistica este edificatoare în acest sens si aratã cã peste 70% din apelurile la 112 sînt false. ÃŽmbucurãtor este faptul cã operatoarele au experientã si îsi dau seama destul de usor dacã apelul primit este real sau nu, iar politistii, ambulanta sau pompierii nu mai sînt pusi pe drumuri aiurea. Din nefericire mai existã si cazuri cînd glumetul îsi joacã bine rolul, iar autoritãtile ajung sã fie puse pe drumuri de pomanã. Un astfel de caz a avut loc la sfîrsitul lunii ianuarie, cînd un echipaj de la Ambulantã a fost plimbat de un individ pus pe „sotii“. Cazul a fost prezentat pe larg în cotidianul Monitorul si nu i-a lãsat indiferenti pe politisti. Acestia s-au sesizat din oficiu si au demarat o anchetã care a dus la identificare si pedepsirea fãptasului. Este vorba de Preda B., de 44 de ani, din comuna Crãcãoani, care a si fost amendat cu 500 de lei. Senin, individul le-a spus politistilor cã a sunat la 112 pentru cã avut chef sã se distreze cu doi amici. „Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt s-a sesizat din oficiu, în urma aparitiei într-un cotidian local a unui articol în care se relata faptul cã Serviciul de Ambulantã a fost apelat în ziua de 26 ianuarie 2012, prin apelul unic de urgentã 112, de un bãrbat care solicita o interventie în Crãcãoani unde o femeie gravidã intrase în travaliu, apel care s-a dovedit a fi fals.
ÃŽn urma investigatiilor efectuate, politistii l-au identificat pe respectivul în persoana lui Preda B., de 44 de ani. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amendã în valoare de 500 de lei, pentru solicitarea interventiei la fata locului, fãrã motiv întemeiat, a organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Sãteanul nu va scãpa numai cu atît, întrucît Serviciul de Ambulantã intentioneazã sã-l dea în judecatã. „ÃŽl vom da în judecatã si vom cere sã plãteascã despãgubiri. Vom cere sã plãteascã costul transportului si depãgubiri morale, întrucît colegii mei au umblat douã ore cu teama cã ar putea pierde o pacientã. Mã gîndesc sã facem demersurile necesare pentru ca astfel de cazuri sã nu mai fie încadrate la sectiunea contraventii, ci la infractiuni“, a declarat medicul Letitia Dãmoc, directorul Serviciului de Ambulantã.

Glume proaste pe bandã rulantã

Preda B. a sunat în seara amintitã la 112 si a anuntat cã este urgentã nevoie de un echipaj medical, deoarece o gravidã a intrat în travaliu. Un echipaj a plecat spre locul indicat, iar dupã ce au fãcut investigatii în comunã au constatat cã a fost victima unei farse. Numele femeii indicatã de apelant ca fiind gravidã era de fapt o unei bãtrîne în vîrstã de 80 de ani. Nesimtirea unora depãseste toate limitele, iar salvatorii de la Ambulantã s-au convins în aceastã perioadã grea din punct de vedere meteorologic cît de lipsiti de bun simt si de orice urmã de responsabilitate sînt unii dintre nemteni. Astfel, în ultimele trei sãptãmîni, cînd judetul a fost sub asediul troienelor de zãpadã si al gerului, echipajele de la Ambulantã au fost tinta unor glume proaste sau ale unor iresponsabili care i-au pus pe drumuri degeaba. „Oamenii nu constientizeazã faptul cã o autosanitarã blocatã pentru o astfel de glumã ar putea salva viata unui alt om aflat în pericol real. Multi considerã cã sîntem la dispozitia tuturor si nu avem altceva de fãcut decît sã ne plimbãm pe drumuri inutil. Chiar zilele trecute am avut o solicitare din Poiana Teiului, aproape de Mãnãstirea Petru Vodã. Masina noastrã a ajuns cu mare dificultate acolo si, cînd eram aproape la destinatie, solicitantul a sunat din nou si a spus cã pacienta si-a revenit si nu mai are nevoie de asistentã medicalã. A fost astfel o pierdere de timp si de bani pînã la urmã, pentru cã toate aceste deplasãri costã“, a declarat medicul Damoc. Nu de putine ori autosanitarele sînt folosite si pe post de taxiuri, mai ales în conditiile drumurilor dificile, oamenii considerînd cã astfel pot ajunge usor în orase. Marti, 14 februarie, o gravidã în luna a VII-a dintr-o comunã de pe lîngã Roman a sunat la 112 si a cerut o masinã. Nu prezenta nici o urgentã si le-a spus cadrelor medicale cã trebuia neapãrat sã ajungã la Roman, la medicul ginecolog pentru un control de rutinã si nu putea ajunge în oras pentru cã drumurile erau blocate. Astfel de cazuri sînt frecvente, zi de zi echipajele medicale fiind nevoite sã ajungã la persoane ce suferã de afectiuni banale, precum o durere de burtã sau un traumatism vechi de cîteva zile, ce ar putea fi rezolvate si la medicul de familie. Potrivit legii, Ambulanta este obligatã sã rãspundã tuturor solicitãrilor medicale si nu pot refuza nici un pacient, asigurat sau nu.

Articol afisat de 1624 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective