Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 August 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dublã tragedie

• o femeie din Trifesti si-a ucis sotul pe cînd acesta dormea • agresoarea i-a aplicat bãrbatului mai multe lovituri de ciocan în cap • dupã comiterea faptei, criminala s-a sinucis aruncîndu-se în fata trenului • anterior comiterii faptei, Anisoara Pesterãu a promis în crîsmã cã o va ucide si pe sora ei, pentru cã ar fi „trãit“ cu cumnatul sãu • femeia a fost „eliberatã“ de la psihiatrie pe „semnãturã“ • ea era deja cercetatã pentru tentativã de omor, dupã ce, în urmã cu douã luni, a încercat sã-si ucidã sotul •

Sãtenii din Trifesti sînt în stare de soc, dupã ce o teribilã tragedie s-a abãtut asupra unei familii din localitate. Consumul excesiv de alcool, dar si neîntelegerile dintre doi parteneri de viatã au dus la un sfîrsit tragic: sotia, de 56 de ani, si-a ucis sotul, de 61 de ani, dupã care s-a sinucis aruncîndu-se în fata trenului. Cei doi au fost artizanii unei scene similare, înregistrate în luna iunie, însã atunci amîndoi au scãpat cu viatã. Ieri dimineatã, în jurul orei 3,50, un tînãr a sunat la 112 si a reclamat faptul cã bunica sa si-a lovit sotul cu ciocanul în cap. În scurt timp, la locuinta sotilor Pesterãu a ajuns un echipaj al politiei si unul al ambulantei. Medicii au constatat cã Ioan Pesterãu se afla în comã ca urmare a loviturilor primite. Pacientul a fost transportat de urgentã la spital, unde la scurt timp a decedat. Politistii si procurorul criminalist au demarat imediat cercetãrile pentru a stabili ce s-a întîmplat. Verificãrile preliminare au indicat faptul cã, pe fondul consumului de bãuturi alcoolice, dar si a tensiunilor existente, cei doi s-au certat. Bãrbatul, care nu-si revenise complet dupã agresiunea cãreia i-a cãzut victimã în iunie s-a culcat, iar dupã ce a adormit a fost atacat de sotie, aceasta aplicîndu-i mai multe lovituri cu un ciocan în zona capului. În timp ce politistii se aflau la locul crimei, o persoanã a sunat la 112 si a anuntat cã în zona cãii ferate a fost gãsit capul unei femei. O altã echipã s-a deplasat la fata locului, constatînd cã este vorba de Anisoara Pesterãu.

„Pe el l-am linistit cu toporul, iar acum urmeazã sora“

Odatã cu vacanta, nepotul de 15 ani a venit sã stea la bunici. Bunicul, Ioan Pesterãu, tocmai se externase din spital, si nestiind care a fost cauza operatiei suferite a insistat pe lîngã copii sã-i aducã sotia acasã, de la Psihiatrie. Aceasta a fost externatã „pe semnãturã“ si astfel „si-a bãgat moartea în casã“, dupã cum au spus oamenii satului. Ioan îsi urma tratamentul prescris de medici si pentru cã se simtea mult mai bine a reînceput munca. Sotia sa, Anisoara, era destul de des vãzutã prin sat si la crîsmã de unde mai lua un rachiu si unde ar fi spus cã: „pe el l-am linistit cu toporul si acum urmeazã ea (sora - n.r.)“. Din pãcate cei din jur nu au realizat pericolul. Scandalurile în familie erau mai rare în ultima lunã. Ultima oarã cînd s-au certat a fost în duminica referendumului cînd ea l-a acuzat cã s-a dus sã voteze împreunã cu sora ei. Dar nimic nu pãrea sã ducã la oribila crimã ce avea sã se întîmple, pe 6 august. Nepotul lor a fost duminicã, 5 august, la bîlciul din Roman si ajuns înapoi acasã, s-a culcat mult mai devreme decît de obicei. El dormea într-o camerã separatã fatã de bunici. Spre dimineatã, adolescentul s-a trezit cînd l-a auzit pe bunicul sãu cã „sforãia altfel“. Ducîndu-se în camera bunicului l-a gãsit pe acesta cu fata zdrobitã si plinã de sînge.

Tocat cu toporul

În luna iunie, Ana Pesterãu a mai avut o tentativã de a-si ucide partenerul de viatã. Dupã ce l-a mãcelãrit cu un topor, Ana a vrut sã se sinucidã. Cei doi au ajuns în comã la spital, însã medicii au reusit sã-i salveze. Totul s-a întîmplat în dimineata zilei de 8 iunie. Bãrbatul ar fi venit pe searã acasã si pe fondul consumului de alcool s-ar fi luat la ceartã cu nevasta, iar polemica a degenerat în violente. Pentru a scãpa de furia partenerului, femeia s-a refugiat în grãdinã si a asteptat mai multe ore ca bãrbatul sã se culce. În jurul orei 3 dimineata a revenit în casã, a vãzut cã Ioan Pesterãu doarme si a hotãrît sã se rãzbune. S-a înarmat cu un topor si i-a aplicat mai multe lovituri, toate în zona capului. Cînd si-a dat seama ce a fãcut, Anisoara a decis sã-si ia viata. A gãsit în casã o sticlã de ierbicid si a îngurgitat întreaga cantitate. Cum nu i s-a fãcut rãu imediat, a plecat în sat si s-a oprit la Primãria Dulcesti unde i-a povestit femeii de serviciu cele întîmplate. Ulterior, i s-a fãcut rãu si a lesinat. Atît femeia, cît si sotul ei au ajuns la spital în stare gravã. Ulterior, Ana Pesterãu a fost pusã sub acuzare, fiind cercetatã pentru tentativã de omor calificat.

O comunitate socatã

Oamenii din sat erau ieri încã marcati de grozãviile întîmplate. Toti cei trei copii aflati la muncã în strãinãtate, în Italia si Franta, au fost anuntati de tragedie si sînt asteptati sã soseascã pentru a-si ridica pãrintii de la morgã pentru a-i înmormînta crestineste. „O familie de oameni gospodari“, asa i-a caracterizat Mirela Podaru, viceprimar în Trifesti. El era cunoscut ca un bun meserias ce s-a implicat activ în activitãtile agricole. Ea, Anisoara Pesterãu, o femeie gospodinã, frumoasã ce a crescut, împreunã cu sotul, trei copii aflati acum la casele lor în Italia si Franta.

Articol afisat de 2317 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, D.VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective