Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UDREA, LA NEAMT

UDREA, LA NEAMT

• „ÃŽi fac o invitatie domnei Elena Udrea sã vinã si sã candideze într-un colegiu din Neamt“, a declarat Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt • judetul a beneficiat de fonduri substantiale în perioada în care Udrea a fost ministrul Dezvoltãrii • de aceeasi pãrere este Laurentiu Leoreanu, primarul Romanului • se pare cã deputatul Marius Neculai va demisiona si va trece în barca USL, la PSD •

Candidatura Elenei Udrea într-un colegiu din Neamt este doritã de Gheorghe Stefan, presedintele PDL Neamt. ÃŽn opinia lui Stefan, o eventualã candidaturã a fostului ministru al Dezvoltãrii în judet ar fi o onoare si i-a fãcut o invitatie publicã Elenei Udrea în acest sens. „ÃŽi fac o invitatie publicã doamnei fost ministru Elena Udrea sã vinã si sã candideze în Neamt. As dori sã aflu si pozitia dumneaei si atunci lucrurile ar fi foarte clare si nu am mai avea tot felul de speculatii. Din punctul meu de vedere, al lui Gheorghe Stefan, presedintele filialei, am fi onorati dacã doamna Udrea ar alege un colegiu din Neamt unde sã candideze la alegerile parlamentare pentru cã, dupã opinia mea, cred cã este ministrul care, dupã 1990 a fãcut cel mai mult pentru Neamt si nemteni. Adicã cele mai multe proiecte din Neamt au fost realizate sub egida ministerului pe care l-a condus - Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului. Asa cã pot sã-i fac o invitatie publicã. Dacã doreste sã candideze eu sînt de acord, pentru cã prin activitatea pe care a avut-o la minister cred cã a fost cel mai bun ministru pentru nemteni. A demonstrat-o prin proiectele pe care le-am avut în tot judetul, atît europene, coordonate de ministerul doamnei Udrea, cît si de dînsa personal, cît si din bugetul propriu al ministerului“, a declarat Gheorghe Stefan. ÃŽntrebat care ar fi în opinia sa cel mai bun colegiu pentru Elena Udrea, liderul PDL a mai afirmat: „Invitatia e fãcutã pentru toate colegiile. Din cîte stiu eu, majoritatea primarilor din Neamt au avut proiecte de la Ministerul Dezvoltãrii si au fost sprijiniti de doamna Udrea“.
Laurentiu Leoreanu, primarul Romanului, este în asentimentul sefului pe linie de partid. ÃŽntrebat ce candidat ar sustine pe Colegiul 4, Marius Neculai - actualul deputat sau pe Elena Udrea, a declarat: „Domnul Marius Neculai a fost si este un om de echipã, un om cu care am lucrat si cu care am reusit sã relationez foarte bine. Dar, în acelasi timp, trebuie sã spun cã toate proiectele obtinute pe Colegiul 4, în proportie de peste 90 % au fost aduse cu sprijinul doamnei Udrea. Am fãcut o statisticã, iar toate proiectele aduse în Roman dupã ã'90 pînã în 2008 nu reusesc sã atingã 50 % fatã de cele realizate din 2008 pînã în 2012. Venirea doamnei Udrea ar fi pentru noi o onoare, pentru cã s-a implicat serios în dezvoltarea Romanului si a judetului Neamt.

Candidatii ARD, stabiliti pe 15 octombrie

PDL va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie sub sigla Aliantei România Dreaptã (ARD) din care mai fac parte PNTCD, Forta Civicã si Noua Republicã. Din cele 11 colegii, partenerii de aliantã ai PDL ar urma sã primeascã douã: Forta Civicã un colegiu, iar PNTCD si NR un mandat împreunã. Candidaturile vor fi definitivate pînã pe 15 octombrie. Pînã acum, de la PDL s-au înscris în cursã pentru un mandat actualii parlamentari PDL, sase la numãr. Pe asa zisele colegii libere s-au înscris Claudiu Stafie -Colegiul 3 Deputati, Mircea Pintilie - Colegiul 8 - Valea Muntelui, Dionisie Dumitrascu - Colegiul 5 - zona Roman, Laurentiu Dulamã - Colegiul 3 Senat si Simion Maftei - Colegiul 2 Senat. „ÃŽn momentul de fatã sîntem în stadiu de negocieri pentru a stabili candidatii la alegerile din 9 decembrie. ÃŽn cadrul ARD existã o Comisie de Eticã condusã de Monica Macovei si pînã pe data de 8 octombrie trebuie sã se dea rezolutii asupra potentialilor candidati. Dupã aceastã datã, pînã pe 15 octombrie se vor definitiva candidaturile la Neamt. Noi sîntem deschisi la negocieri si dorim sã avem candidatii cei mai buni pe toate colegiile si sã cîstigãm alegerile în Neamt. ÃŽn privinta acestor candidaturi s-au fãcut tot felul de speculatii. Putem spune cã în acest moment nu existã nici un candidat fixat definitiv pe un anumit colegiu. Sînt propuneri provizorii si vom vorbi de certitudini dupã ce vor fi aprobate de Comisia de Eticã si Colegiul Director National“, a mai sustinut Gheorghe Stefan. ÃŽn altã ordine de idei, surse neoficiale sustin cã Viorel Strungariu ar urma sã se înscrie în PNTCD si sã candideze din partea acestei formatiuni politice pe Colegiul 6 Deputati, unde ar urma sã îl înfrunte pe Dorinel Ursãrescu, candidatul USL.

Pleacã Marius Neculai din PD-L?

Redactorii Monitorului au aflat, pe surse, despre posibila demisie a
deputatului Marius Neculai din PDL, ca urmare a unor nemultumiri. Se pare cã acesta ar pãrãsi „portocaliii“ deoarece considerã cã se încalcã o decizie a Biroului Permanent National al PDL, care decidea cã parlamentarii actuali vor candida pentru alegerile din 2012 în colegiile pe care le-au cîstigat în 2008. Schimbarea colegiului poate avea loc numai la initiativa parlamentarului si numai cu acordul Biroului Permanent Judetean. E drept cã decizia cu pricina, din februarie 2012, era semnatã de presedintele formatiunii, Emil Boc, înlocuit între timp de Vasile Blaga. Cert este cã zvonul potrivit cãruia ar putea ca la Roman sã candideze Elena Udrea a apãrut în presa localã de vreo douã sãptãmîni. Asa cum am mai spus, deputatul Marius Neculai ar putea trece în „barca“ USL, la PSD, lucru de asemenea greu de digerat de oamenii acestei formatiuni politice, care-i reproseazã tînãrului deputat cã la vremea motiunii de cenzurã a refuzat sã treacã de partea USL, din ratiuni de loialitate fatã de partidul care l-a sprijinit în sustinerea mai multor proiecte la Roman.

Articol afisat de 2097 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(F. ORDEAN, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective