Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cu Mihai Apopii, despre Topul firmelor 2011

Cu Mihai Apopii, despre Topul firmelor 2011

Camera de Comert si Industrie va premia astãzi, 26 octombrie, rezultatele cele mai bune ale mediului de afaceri obtinute anul trecut. Topul firmelor este o actiune elitistã, în care cei mai buni dintre cei buni sînt rãsplãtiti pentru efortul depus în obtinerea performantei în afaceri. Pe aceastã temã am realizat un interviu cu presedintele CCI Neamt, Mihai Apopii.
Reporter: Care sînt datele pe baza cãrora se alcãtuieste clasamentul în Topul firmelor?
Mihai Apopii: De la bun începeput vreau sã spun cã Topul firmelor este o obligatie prevãzutã prin lege si nu un moft, este partea finalã a unei activitãti de 3 - 4 luni, iar pînã la forma finalã echipa care a realizat acest clasament a rulat date din bilantul firmelor, grafice, analize si evolutii. Este singura analizã care nu se bazeazã pe date statistice, ci pe date din bilantul firmelor, informatii din situatiile financiare ale societãtilor furnizate de Directia de Finante, informatii despre firmele legal înregistrare în România furnizate de Oficiul Registrului Comertului si informatii despre firme rezultate din activitatea Camerei. Asa stînd lucrurile, trebuie spus cã anul 2011 aduce un plus fatã de anul anterior în ce priveste rezultatele economice si au fost mai multe firme care au depus bilantul.
Rep.: Care sînt conditiile pentru accedere în Top?
M.A: Au fost admise în top entitãtile care sînt comercianti si îndeplinesc simultan mai multe conditii cu privire la datele de bilant depus pentru anul anterior. Este vorba de profit din exploatare pozitiv, cifrã de afaceri de minim 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor si minim 250.000 de lei pentru celelalte entitãti si sã aibã cel putin un angajat. Nu au fost admise grupurile de interes economic si firmele pentru care valoarea a cel putin un indicator este negativã. Indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor sînt cifra de afaceri netã, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare si eficienta utilizãrii resurselor umane. În judetul Neamt au depus bilantul pentru 2011 un numãr de 10.750 de firme, din care au îndeplinit criteriile de calificare 2.573. Din acestea s-au clasat pe primele trei locuri 612 societãti.
Rep.: Care dintre indicatorii urmãriti au fost în crestere fatã de anul 2010?
M.A.: Fatã de datele din 2010, s-au remarcat urmãtoarele evolutii. Pe total judet, cifra de afaceri a crescut cu 236 milioane de euro, crestere a fost si la profit unde s-a înregistrat un plus de 12 milioane de euro, iar numãrul de salariati în perioada analizatã a fost mai mare cu 2.306 persoane. Singurul indicator care a rãmas constant a fost rata profitului, care a fost stabilitã la aceeasi valoare de 4,88.
Rep.: Care au fost domeniile care au mers cel mai bine în 2011?
M.A.: De exemplu cea mai mare crestere a cifrei de afaceri s-a înregistrat în industrie, cu un plus de 119 milioane de euro, dar cu exceptia constructiilor toate celelalte domenii au fost cu plus. La profit cel mai bine stã domeniul comert - turism, unde cresterea este de 7 milioane de euro si tot aici s-a constatat si cea mai mare crestere a numãrului de personal, cu 787 persoane. Dacã rata profitului a fost în scãdere atît în cercetare-dezvoltare, industrie, constructii, a fost usoarã scãdere si în agriculturã si relativ constantã în servicii, singurul domeniu unde indicatorul a fost în crestere de la 2,74 la 3,28 a fost tot la comert-turism. Asta înseamnã cã au început sã se simtã investitiile fãcute, ceea ce este un lucru mai mult decît îmbucurãtor, pentru cã este un domeniu cu mizã mare pentru judetul Neamt si în care, asa cum se vede, investitiile încep sã dea roade.
Rep.: Pînã la urmã Topul firmelor aratã în ce directie merge economia...
M.A.: Topul firmelor reprezintã radiografia economicã a judetului, una din cele mai importante analize. Cel mai important lucru constã în aceea cã aceastã radiografie o putem înainta decidentilor politici pentru a vedea dacã strategia de dezvoltare într-un domeniu sau altul este corectã sau dacã aceasta necesitã ajustãri ori corelãri.
Rep.: Festivitatea de premiere va aduce la un loc cei mai buni manageri nemteni.
M.A: Asa este, vor fi prezenti reprezentantii a circa 250 de firme. Toti acestia si-au cîstigat dreptul de a fi acolo prin rezultatele pe care le-au obtinut în 2011 si toti trebuie sã se simtã apreciati. Dupã festivitatea de premiere vom respecta traditia si va urma un spectacol artistic unde avem pregãtite mai multe surprize.

Articol afisat de 2198 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective