Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 31 Ianuarie 2013
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

FALSII PRIETENI

ACCENT

´┐Żti dai seama c´┐Ż-s falsi, dar, din p´┐Żcate, prea t´┐Żrziu. ´┐Żmi vorbeste unul p´┐Żtit. ´┐Żti dai seama abia dup´┐Ż ce, lu´┐Żndu-te, o vreme, dup´┐Ż aparente, dup´┐Ż impresii exterioare - si asta e, bine´┐Żnteles, vina ta - zici c´┐Ż da, ´┐Żla, aia ´┐Żti s´┐Żnt prieteni. Iluzia aceasta e alimentat´┐Ż si de multe evenimente de s´┐Żrb´┐Żtoare petrecute ´┐Żmpreun´┐Ż, c´┐Żnd adev´┐Żrul-adev´┐Żrat se estompeaz´┐Ż sub o spum´┐Ż superficial´┐Ż si conjunctural´┐Ż.
Bine-bine - ti se poate spune- , dar un prieten nu ti-l faci doar dup´┐Ż ce, s´┐Ż zicem, beti mai multe sprituri ´┐Żmpreun´┐Ż, dup´┐Ż c´┐Żteva revelioane si onomastici ori concedii la mare. O prietenie se sedimenteaz´┐Ż, stiam eu, mai ales dac´┐Ż exist´┐Ż comunicare autentic´┐Ż si comuniune de idei, de valori, de criterii. Iar asta se verific´┐Ż ´┐Żn timp, cu ´┐Żncetul. Nu-i destul s´┐Ż dansezi cu o fat´┐Ż si, gata, te si ´┐Żnsori cu ea. Asa-i, nu zic. Dar dac´┐Ż te simti o vreme singur si trist, si str´┐Żin ´┐Żntr-o lume mai nou´┐Ż pentru tine, te cam gr´┐Żbesti, te iei dup´┐Ż detalii si nu esti atent la esent´┐Ż, la fond. Asa te trezesti, dintr-o dat´┐Ż, mai ales c´┐Żnd ai avea mare nevoie de sprijin, c´┐Żnd esti la necaz, c´┐Ż prietenul t´┐Żu, prietena ta, dispar, fac st´┐Żnga-mprejur. Ti se arat´┐Ż ca niste str´┐Żini, ori, si mai r´┐Żu, te tr´┐Żdeaz´┐Ż, pur si simplu, ´┐Żti devin aproape dusmani. Apropo de tr´┐Żdare, nu stiam, ´┐Żntr-un timp, de unde mi se trage cu bancurile alea politice. C´┐Ż pe vremea ´┐Żmpuscatului, mai spuneam, recunosc. Si, dup´┐Ż cum stiti, era o culp´┐Ż major´┐Ż, o puteai mierli. Am sc´┐Żpat printr-o minune, c´┐Żnd am aflat si de unde stiau „´┐Żia“... . „Prietenul“ meu le-o spusese. El era, ´┐Żn mod cert, c´┐Ż chiar lui i-am zis ultimul banc. Deci era, cum se spune prin cartier, „b´┐Żiat de b´┐Żiat“. Halal s´┐Ż-i fie! Si cine-i vinovatul? P´┐Żi tu, mai ales tu. O prietenie, stim cu totii, e mai tare si mai puternic´┐Ż dec´┐Żt dragostea. ´┐Żn dragoste te poti lua si dup´┐Ż prima vedere. Se ´┐Żnt´┐Żmpl´┐Ż. Prietenia e un sentiment pe termen lung. Aici nu ´┐Żncap ipocritii, smecherii, c´┐Żc´┐Żnarii. Bine, dar m´┐Żcar te-ai lecuit?, ´┐Żntreb eu pe povestitorul meu, p´┐Żtitul din istoria asta. Desi prea t´┐Żrziu, cred c´┐Ż m-am lecuit. Numai c´┐Ż ´┐Żmi pare r´┐Żu c´┐Ż m-am ´┐Żnselat. Am pierdut o gr´┐Żmad´┐Ż de timp, si, cumva, ´┐Żncrederea ´┐Żn oameni.

Articol afisat de 1941 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Viorel TUDOSE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective