Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Februarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
RÃZBOIUL MARARU -   MIRONESCU -  DETALII SOCANTE

RÃZBOIUL MARARU - MIRONESCU - DETALII SOCANTE

• fratii Mararu au fost arestati pentru 29 de zile pentru instigare la tentativã de omor calificat • Mironescu a fost si el arestat preventiv, fiind acuzat de aceeasi faptã ca si fratii Mararu • anchetatorii au dat publicitãtii informatii care aratã cum au procedat fratii Mararu pentru a-l lichida pe Puiu Mironescu • procurorii afirmã cã Bogdan si Rãzvan Mararu i-ar fi promis asasinului Vitalie Proca suma de 20.000 de euro, pentru uciderea lui Mironescu • acesta, la rîndu-i, ar fi fost dispus sã scoatã din buzunar 30.000 de euro dacã Bogdan Mararu ar fi fost ucis în atentatul cu bombã pe care l-a comandat • ambele actiuni au fost sortite esecului • criminalul moldovean a ratat tinta, împuscînd o altã persoanã, iar cei care au amplasat bomba sub masina lui Mararu au fost prinsi •

Rãzboiul declansat în urmã cu mai multi ani între fratii Mararu si Puiu Mironescu pare a se fi terminat. Interventia anchetatorilor a dus la arestarea celor care sînt suspectati cã, în ultimii ani, au fost artizanii unor acte de o violentã extremã, ce au îngrozit comunitatea pietreanã. Ieri dupã amiazã, magistratii Tribunalului Bucuresti au emis mandate de arestare pentru o perioadã de 29 de zile pe numele lui Bogdan si Rãzvan Mararu, cei doi fiind acuzati de instigare la tentativã de omor. Pentru aceeasi faptã, dar si constituire a unei grupãri infractionale, instigare la distrugere si acte de terorism, a ajuns dupã gratii, tot pentru o perioadã de 29 de zile si Dumitru Mironescu, mãsura fiind luatã de magistratii Curtii de Apel Bacãu. În primul dosar, instrumentat de procurorii bucuresteni, fratii Mararu sînt acuzati cã au pus la cale asasinarea lui Dumitru Mironescu. La rîndu-i, Puiu Mironescu este acuzat de procurori cã a comandat atentatul cu bombã care trebuia sã ducã la eliminarea lui Bogdan Mararu. Ieri, anchetatorii bucuresteni au fãcut publice o serie de informatii care aratã modul în care fratii Mararu ar fi actionat pentru a-si duce la bun sfîrsit planul: suprimarea vietii lui Mironescu. În primul rînd pentru anchetatori este mai mult decît evident faptul cã între atentatul ratat din Vitan si atacul cu bombã din Piatra Neamt existã o strînsã legãturã, oamenii din spatele celor douã actiuni fiind dusmani de moarte.

Ucigasul a confundat tinta

Anchetatorii afirmã cã fratii Bogdan si Rãzvan Mararu i-ar fi promis lui Vitalie Proca, un temut asasin din Republica Moldova, suma de 20.000 de euro dacã l-ar fi lichidat pe Dumitru Mironescu. Pe lîngã suma amintitã, cei doi ar fi cheltuit încã pe atît pentru pregãtirea logisticii. Se spune cã Proca a stat în Bucuresti mai bine de 10 zile, timp în care l-ar fi urmãrit pe Puiu Mironescu. Pentru a se deplasa mai usor, fratii Mararu i-ar fi cumpãrat lui Proca un autoturism Audi A6 înmatriculat în Moldova, pentru a-l folosi la comiterea faptei, si i-ar fi achitat si un avans. Pentru ca treaba sã meargã ca unsã, fratii Mararu i-ar fi oferit asasinului toate informatiile necesare pentru identificarea victimei. Numai cã ucigasul plãtit a dat gres, confundînd tinta. În loc sã-l împuste pe Mironescu, Proca l-a împuscat pe Rãzvan Isãilã, un tînãr bucurestean care, spre ghinionul sãu, avea un autoturism Mercedes, ca al lui Mironescu, iar numãrul de înmatriculare cu aceeasi combinatie de litere. S-a întîmplat în data de 26 noiembrie 2012, pe strada Ion Mortun din cartierul Vitan, cînd basarabeanul l-a împuscat în cap si în piept, cu un automat Kalasnikov si un pistol Makarov, pe Isailã care, printr-o minune, a scãpat cu viatã. Apoi, basarabeanul a plecat spre Iasi cu un microbuz, dupã care a pãrãsit tara cu destinatia Moscova, unde a si fost prins de curînd. Autoritãtile române au solicitat omologilor rusi extrãdarea lui Proca, însã nu este exclus ca o echipã de procurori sã se deplaseze la Moscova pentru a-l audia pe suspect. Asasinul mai este cãutat si de politistii englezi, dupã ce în primãvara anului trecut, pe teritoriul Marii Britanii, a împuscat un bancher rus.

Riposta lui Mironescu

Procurorii sînt de pãrere cã Dumitru Mironescu, care are o locuintã în cartierul Vitan, si-a dat seama cã el a fost tinta atacului si a hotãrît cã trebuie sã riposteze. El ar fi plãtit aproximativ 30.000 de euro pentru a arunca în aer Range Rover-ul lui Bogdan Mararu. Pentru asta, el l-ar fi cooptat si instigat pe Daniel Pãdurariu, plus alti trei complici, sã monteze un dispozitiv exploziv sub masinã. S-a întîmplat în urmã cu mai bine de o lunã cînd un tînãr din Bacãu a fost prins la putin timp dupã ce a amplasat sub masina lui Bogdan Mararu un dispozitiv format dintr-un kilogram de C4. Bomba urma sã explodeze în momentul în care masina s-ar fi pus în miscare. Ce nu stiau atentatorii este faptul cã autoritãtile îi monitorizau încã de la jumãtatea lunii decembrie. Asa cã în arest au ajuns nemteanul Daniel Pãdurariu si bãcãuanii Cosmin Irinel Lãcãtus, Ovidiu Popa, Petricã Jîtaru si Emil Cristofor. Toti sînt acuzati de omor calificat, distrugere si acte de terorism.

Articol afisat de 3364 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective