Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Februarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽN CJ, CIRC DE   PROST GUST

ÃŽN CJ, CIRC DE PROST GUST

• interesele si orgoliile din CJ Neamt au ajuns la limite nemaiatinse, consilierii dînd cu gratie cu bãtul în baltã • unii se vãd mai curati decît altii, dar niciunul nu s-a gîndit la interesele electoratului care i-a trimis în legislativ • asa cã s-au certat, s-au acuzat, s-au întrecut în a arãta cît sînt de destepti si l-au „faultat“ pe presedintele Tãrâtã • acesta a rãmas fãrã cei patru consilieri personali • nici voluntarul Gabriel Farcas n-a fost iertat de colegii din legislativ, fiind aspru criticat •

Sedintele de Consiliu Judetean se transformã în spectacole de prost gust si din pãcate, spectatorii, adicã oamenii judetului care i-au trimis pe consilieri sã le reprezinte interesele sînt luati în bãtaie de joc, iar actorii sînt „tot mai josnici“ de la o aparitie la alta. Ieri s-a derulat un nou episod în care s-au vãzut interesele si dorinta unora de a arãta cît sînt de destepti. Pe principiul „cînd pisica nu-i acasã, soarecii joacã pe masã“, presedintele Tãrâtã nefiind la sedintã, pesedistul Dan Vasile Constantin si-a gãsit spatiu în care sã se desfãsoare si mai cã n-a avut timp sã respire de cîte initiative a avut. Aproape cã n-a contat cã sedinta era condusã de vicepresedintele cu delegatie, Emilia Arcan. Obraznic prin atitudine, el si-a atins însã încã un scop, pentru cã a fost votat de cãtre toti cei prezenti sã fie presedintele comisiei care îl va desemna pe viitorul director al Spitalului Judetean.

UNPR a dat tonul la cîntec

Sedinta de ieri ar fi trecut fãrã prea mult zgomot dacã uneperistii ar fi aplicat tactica de la anterioara extraordinarã, cînd n-au venit la convocare. Ieri s-au prezentat toti cinci. A lipsit doar presedintele Tãrâtã, care e plecat din tarã, iar printre absenti s-au numãrat pedelistii Aurelian Jora si Gheorghe Vasiloiu, penelistul Vasile Pruteanu si de la PPDD - Nadina Simion. Uneperistul Constantin Iacoban a luat cuvîntul dupã ce s-a fãcut prezenta si a anuntat cã grupul UNPR se retrage de la sedintã: „La extraordinara de pe 1 februarie nu am venit. Astãzi am rãspuns convocãrii, însã considerãm cã sedinta aceasta, tot extraordinarã, nu se justificã pentru cã nu au fost calamitãti, catastrofe, nenorociri zilele acestea care sã ne bage în sedintã si sã fim constrînsi sã luãm decizii în interesul cetãteanului. Din acest motiv grupul de consilieri UNPR va pãrãsi sala de sedintã“. Si dupã acest gest au urmat dezlãntuirile, care îl aveau ca tintã si pe presedintele Tãrâtã, nu doar pe uneperistii care au abandonat lucrãrile. Radu Tudorel a spus cã adevãrata calamitate e la CJ, unde treaba nu merge deloc bine, cu toate cã a trecut atîta timp de la începutul mandatului.

Cînd nu vezi bîrna din ochiul tãu...

Primul proiect de pe ordinea de zi a trecut repede, Dan Vasile Constantin fiind votat ca presedinte al comisiei care va alege directorul spitalului. ÃŽn caz de contestatii, comisia care le va solutiona va fi condusã de Andrei Ignat, PNL. Urmãtorul proiect viza stabilirea agamanilor si a membrilor CA în unele societãti. Cum UNPR nu si-a pus oameni, avînd locurile la dispozitie la Troleibuzul, Apa Serv si spital, unii uselisti avizi de putere au gãsit explicatii de ce nu merg treburile bine pe la respectivele unitãti. Departe de noi gîndul cã n-ar spune un adevãr, dar nici cei care se întreceau în luãri de cuvînt nu sînt mai breji, cãci nici ei n-au fãcut ceva... iar acum o fãceau pe grozavii aruncînd pisica. Dan Constantin, care a avut mereu cîte ceva de adãugat, de dat un sfat ca de la un om care le stie pe toate, a spus cã uneperistii sînt vinovati cã nu se pot tin sedintele forurilor de conducere prin societãtile CJ. Spusele lui au fost întãrite de Radu Tudorel, coleg de partid, care a catalogat atitudinea UNPR drept „lasitate, fiind lãsate CA-urile în aer, directorii în aer, lucrãri si proiecte de izbeliste“. Constantin nu s-a putut abtine sã nu se adreseze poporului, fiind convins cã presa îi va transmite toate mesajele si a început sã citeascã din legi, a tras semnale de alarmã cã nu îsi pot face consilierii treaba, ca si cum s-ar fi apucat de muncã vreunul în acest mandat. Dupã „sclipiri“ care mai de care mai spectaculoase, proiectul a primit la vot o amînare pentru sedinta viitoare, la propunerea pedelistului Claudiu Stahie. A urmat nominalizarea în lipsã a lui Vasile Pruteanu pentru a reprezenta interesele CJ în CA la CJAS Neamt, care l-a înlocuit pe Constantin Sandu, UNPR.

Pauza cea lungã

„Buba“ de ieri o reprezenta însã modificarea organigramei CJ, în sensul desfiintãrii a patru posturi de consilieri personali ai presedinelui Tãrâtã: Mihai Hanganu, Irina Corduneanu, Luminita Vîrlan si Lucian Ciubotaru. Juristul Bogdan Bosovici a anuntat cã el nu va contrasemna o astfel de hotãrîre, lãsînd decizia legalitãtii pe umerii Prefecturii. El a invocat cã vicepresedinta Emilia Arcan nu are atributii de a semna o hotãrîre privind schimbarea organigramei CJ în calitate de loctiitor de presedinte. Pînã a se emite acest anunt a trecut mai bine de jumãtate de orã, timp în care cei mai activi pesedisti pufneau si se agitau de zor. Radu Tudorel a citit legi, iar Dan Constantin a prezentat beneficiile judetului dupã desfiintarea celor patru posturi de consilieri, plãtiti lunar cu 3.750 de lei fiecare. El nu l-a iertat nici pe ex-vicele Gabriel Farcas, care de luni este consilier al presedintelui, fãrã remuneratie, reprosîndu-i cã circulã cu masina institutiei si fãrã limitã de combustibil.

Medicul Huianu nu a fost lãsat sã vorbeascã

Tot acest circ a fost consemnat într-o agendã de medicul Octavian Huianu, venit la sedintã în calitate de specialist al presedintelui în probleme de sãnãtate. La final a vrut sã ia cuvîntul, dar Constantin a sãrit ca ars si s-a opus categoric. Impulsiv prin atitudinea manifestatã, a reusit sã treacã peste Emilia Arcan, care voia sã cearã votul consilierilor dacã se aprobã sã vorbeascã doctorul Huianu sau nu, asa cum îsi anuntase intentia de la începutul sedintei. Pînã la urmã s-a fãcut voia pedesistului, sustinut de colegi, desi acestia initial au avut altã pornire. Si de aici a pornit o ceartã între cei doi actori. „ÃŽn ce calitate sã vorbeascã Huianu? Nu existã posibilitate legalã sã ia cuvîntul!“, striga pesedistul, bãnuind probabil ce avea de zis medicul pensionar. Asa cã dupã sedintã, Octavian Huianu a spus cã voia sã facã publice unele dintre interesele lui Constantin în treburile SJU: „Sã stie lumea cine este! Nu cred cã a ajuns acest individ sã facã legea!“. Scandalul din CJ va continua, fiind asteptatã replica presedintelui.

Articol afisat de 2635 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective