Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„NU AM TRECUT   DEGEABA   PRIN VIATÓ

„NU AM TRECUT DEGEABA PRIN VIATÓ


Pinalti împlineste azi 60 de ani


• primarul de Piatra Neamt împlineste astãzi 60 ani si îsi sãrbãtoreste onomastica • Gheorghe Stefan sustine cã are o stea norocoasã, analizînd reusitele vietii • acum, frumusetea zilelor sale este datã de cei doi nepoti, iar spre toamnã bucuria îi va fi sporitã de venirea pe lume a primei nepoate, de la fiicã • întrebat dacã se considerã un om cu prieteni, primarul a declarat: „Parcã mai stii acum care ti-e prieten adevãrat si care nu? Care e din interes si care e cinstit?“ •

Bucurie mare, azi, în familia Stefan, edilul pietrean împlinind 60 de ani si aniversîndu-si si ziua numelui. O vîrstã frumoasã, la care vorbeste despre împliniri, bucurii de bunic, prieteni, planuri de viitor si urãri pentru cei dragi. Primarul a declarat cã a simtit de-a lungul vietii cã o stea norocosã l-a cãlãuzit, o dovadã fiind faptul cã este la al treilea mandat. Iar dacã este sã compare satisfactiile muncii din administratie, din sport - domeniu cãruia i s-a dedicat toatã viata, cu bucuriile aduse de cei dragi din familie, considerã cã cele din urmã sînt adevãratele împliniri. Ba, mai mult, din toamnã, Gheorghe Stefan va trãi o experientã nouã, pentru cã va putea strînge în brate prima fetitã din rîndul nepotilor. Fiica sa Georgiana o va aduce pe lume pe mostenitoarea familiei Stefan, dupã ce pînã acum „generatia tînãrã“ a fost reprezentatã de doi bãietei - unul de la fiu si unul de la fiicã.

Planuri vechi si planuri noi

Ajuns la o vîrstã la care îsi poate face un bilant al vietii, Gheorghe Stefan începe a vorbi despre realizãri si prima datã spune despre familie: „Cea mai frumoasã înseamnã familia. Am doi copii despre care cred cã sînt reusiti si mi-au dãruit pînã acum doi nepoti. Dumnezeu are în plan sã mã bucure si mai mult, astfel cã spre toamnã, prin septembrie - octombrie, va veni în familia noastrã si o nepoticã. Asteptãm toti cu mare bucurie acel moment“. Si dacã despre nepotei a mai spus cã asteaptã sã creascã si împreunã sã se bucure de meciuri de fotbal, cu nepotica va fi mai greu sã se lupte pe teren, dar nu-si face griji din aceastã privintã. „Sã fie sãnãtoasã si noi sã fim puternici sã ne bucurãm de ea. Acestea sînt bucuriile de la o vîrstã - copiii realizati, nepotii, sãnãtatea care sã ne permitã sã gustãm din realizãrile vietii“. Chiar dacã centrul de interes pentru sãrbãtoritul zilei este familia, Pinalti - asa cum e cunoscut în toatã tara - nu scapã din vedere nici administratia. Aflat la al treilea mandat, Stefan are în minte ceea ce a realizat ca prim gospodar, ce mai e de fãcut si nu exclude ca de prin 2014 sã renunte la aceste sarcini: „ÃŽmi doresc sã reusesc sã închei cu bine acest mandat de primar. Dar nu exclud sã închei relatia cu primãria din 2014, dacã reusesc sã termin toate proiectele si planurile pe care le am în privinta dezvoltãrii orasului. Depinde cum vor decurge lucrurile, dar nu e imposibil sã închei mandatul înainte de termen“.

Azi, invitati „fãrã numãr“

Pentru ziua de azi primarul nu are prea multe planuri si asta pentru cã aniversarea celor 60 de ani este dublatã de onomasticã. ÃŽn aceste conditii, nu poate miza doar pe niste invitati, cum nici nu poate fi sigur de cei care vor veni. „Asa e cînd ai simultan si zi de nastere, si zi de nume! Dacã unii vor veni la mine invitati, pentru cã împlinesc 60 de ani, altii vor veni fãrã sã-i chem eu, cã la ziua numelui vine cine vrea. Dar sigur voi fi cu familia alãturi. Si dacã am sotia, copiii si nepotii, cîteva rude si unii prieteni aproape, deja mã consider un om fericit“. Primarul vorbeste mai cu retinere cînd e întrebat dacã se simte un om împlinit: „E greu sã spui asta si sã nu gresesti. S-o spunã altii dacã mã vãd un om împlinit sau nu! Dar eu sînt multumit de ceea ce am realizat în viatã. Desigur, am fãcut si bune, si rele, dar cred cã dacã cele bune sînt infinit mai multe decît celelalte. Pot spune cã nu am trecut degeaba prin viatã. Mai am cîteva neîmpliniri, unele cu sanse sã ajungã reusite, altele mai greu, dar datoria mea este sã sper cã voi face cît mai multe. La nivel de proiecte pe care mi le-am propus pentru oras, am cel putin douã care nu stiu cîte sanse au sã fie implementate. Din pãcate, nu am reusit sã realizez proiectul cu telecabina de pe Cozla pe Pietricica si cu liftul înclinat si nici proiectul cu zona pietonalã din Piata 22 Decembrie. Pentru acesta din urmã sper sã gãsim finantare, pentru cã proiectul existã!“.

Prietenii si norocul, lucruri rare în viatã!

La fel de nesigur s-a arãtat primarul Gheorghe Stefan cînd a vorbit despre prieteni, precizînd cã în ziua de azi e greu sã stii care îti e prieten cu adevãrat. „Parcã mai stii acum care ti-e prieten adevãrat si care nu? Care e din interes si care e cinstit? Dar eu sper sã existe niste prieteni, oameni pe care mã bazez, cu care sã mã înteleg în orice moment. Si acestia se vãd în timp. Eu în viatã m-am condus dupã un principiu pe care am cãutat sã îl respect cît de mult am putut: sã nu fac nedreptate semenilor. Si atunci, dacã n-am fãcut rãu unui om, normal ar fi ca nici mie sã nu mi se întîmple asta. Am ajuns la o vîrstã la care pot sã analizez urcusurile si coborîsurile vietii si cred cã m-am nãscut sub o stea norocoasã si spun asta pentru cã dacã am reusit sã ajung la al treilea mandat de primar în Piatra Neamt, e semn cã am avut o sansã. Asta nu e lucru simplu!“.
Primarul a vrut sã încheie într-o notã optimistã scurta convorbire despre ceea ce înseamnã pentru el frumusetea si împlinirile vietii. S-a declarat un sustinãtor înfocat al sportului, în cadrul cãruia considerã cã fotbalul este rege, un politician care a arãtat ce înseamnã sã ai fortã si sã fii lider, cum trebuie sã lupti cînd esti în opozitie si cum trebuie sã îti tii echilibrul cînd de afli pe creasta valului, iar înainte de salutul de final de interviu a adãugat: „Le doresc tuturor celor care poartã numele de Gheorghe si tuturor aniversatilor zilei sã aibã parte de sãnãtate, de cei dragi alãturi, de zile usoare si de cele mai alese gînduri, ca de la sãrbãtorit la sãrbãtorit!“.

Articol afisat de 2062 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective