Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 Aprilie 2013
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unii alesi sînt tare scumpi la vedere

• cei doi senatori din Colegiul 2, Leonard Cadăr si Ioan Chelaru, au deschise cabinete parlamentare • se asteaptă inaugurarea celui apartinînd deputatei Elena Udrea • aceasta n-a mai trecut de la sfîrsitul lunii ianuarie prin Roman • Dorin Ursărescu n-a mai deschis usa cabinetului parlamentar de trei luni •

Au trecut cinci luni de la alegerile parlamentare din decembrie 2012. În demersul jurnalistic de a afla mai multe despre legătura alesilor cu cetătenii care le-au dat votul am vrut să vedem cum sînt organizate cabinetele parlamentare din Roman si zonă. Prima oprire am făcut-o la cabinetul Elenei Udrea, aflat si la această dată „în amenajări“. Amplasat undeva la intarea în Roman, în locul unui fost magazin, de vreo lună si jumătate se tot lucrează la el. Presedintele PDL Roman, primarul Laurentiu Leoreanu n-a prea părut încîntat de constatarea că aceasta vine cam rar prin Colegiu, ultima sa vizită la Roman fiind în 25 ianuarie, cînd si-a lansat candidatura la sefia partidului. Cel care a „garantat“ în fata romascanilor pe Elena Udrea a spus cam iritat: „Bun. Dumneavoastră ati văzut-o pe Elena Udrea. Dar pe ceilalti parlamentari i-ati văzut în teritoriu, i-ati văzut că au făcut ceva? Fiti, vă rog, echidistantă. Nu că unul a făcut ceva si unul nu. Dacă aveti vreun argument că un alt parlamentar a făcut ceva si Elena Udrea nu, vă rog să mă informati si pe mine. Pe mine nu mă interesează să vină la cabinet, ci să facă. Mă interesează să obtină fonduri, să obtină proiecte. Ce să facă aici? Să se tină de brăcinarii mei? Mă interesează să stea la Bucuresti, să obtină fonduri si să mă ajute. La Roman sînt eu, conduc eu orasul, doar n-o să vină ea. Să caute solutii să mă ajute“, a spus edilul. Apoi a căutat să si justifice iritarea si absenta celei a cărei activitate o girează: „Au fost două rînduri de alegeri în partid, a fost în campanie internă la nivelul întregii tări. Iată că si ceilalti parlamentari de la PSD au alegeri în partid si două-trei săptămîni nu vor fi în oras. Sînt activitătile politice la nivel national. Cabinetul parlamentar al doamnei Udrea este gata în scurt timp. Va veni la inaugurarea acestuia si va fixa un program de lucru cu publicul, de întîlniri, de discutii“, a mai adăugat Leoreanu.

Un mediator la senatorul Cadăr

Un nou popas l-am făcut la cel de al doilea senator, cel care de curînd era portocaliu, dar a devenit independent. Leonard Cadăr îsi inaugura cabinetul în urma cu exact o lună si o săptămînă, la parterul unui bloc din strada Cuza Vodă. La sediul acestuia l-am găsit pe tînărul Andrei Leahu, pe care-l credeam functionar al Senatului. L-am întrebat de programul de audiente al parlamentarului, care nu era afisat pe usă. N-a prea stiut ce să ne spună si i-a telefonat sefului de cabinet, Bogdan Gotcă, fost jurnalist. Acesta ne-a spus că audientele urmau să se tină vineri, de la ora 17.00. Întrebat de prezenta tînărului găsit acolo ne-a spus că este un mediator cu care s-a încheiat un parteneriat si că ar urma ca acesta să medieze o serie de conflicte pe care le au petentii senatorului (?!).

Usa cabinetului parlamentar deschisă... acum trei luni

La cabinetul senatorului Ioan Chelaru, în ziua documentării noastre, vineri 19 aprilie, am dat de jurista Alina Sescu, secretara cabinetului si de cîtiva membri de partid, care nu erau plecati la Congresul PSD de la Bucuresti. Încadrată cu carte de muncă la Senat, secretara ne spune că atunci cînd vine în teritoriu Ioan Chelaru tine audienta sîmbătă si duminică. Ultima întîlnire cu cetătenii a avut-o Ioan Chelaru în urmă cu două săptămîni, cînd s-a întîlnit cu 14 romascani, care au vrut de la alesul lor: locuri de muncă, consultatii juridice, rezolvarea unor probleme sociale. Înscrierile pentru audiente se fac zilnic la sediul din strada Stefan cel Mare 265 A, între orele 8,30 si 16,00 si telefonic. În zona Roman si-a deschis cabinet parlamentar si deputatul Dorin Ursărescu, la Dulcesti, pentru Colegiul 6. Încercăm să contactăm telefonic pe cineva la sediul de la Dulcesti, căutăm si în cartea de telefon, dar nu găsim vreun număr. Insistenti, stiind că acest cabinet functionează pe lîngă Motelul Condor sunăm aici si de la receptie aflăm că pe la sediul cabinetului deputatul n-a mai trecut de vreo trei luni si că nici nu are vreun angajat. Program si telefon, nici vorbă. Asta după ce deputatul Dorin Ursărescu declara, la începutul anului, că la cabinetul de la Dulcesti are trei angajati, care de luni pînă vineri asigură relatiile cu publicul între ora 10 si 15. Altfel stau lucrurile la cabinetul deputatului PSD Ioan Munteanu. Acesta are deschise în Colegiul 5 trei cabinete: la Săbăoani, la Buruenesti-Doljesti si Valea Ursului. Cele trei sefe de cabinet: Cristina Vernica, Irina Husariu si Marinela Ancuta sînt angajate cu carte de muncă la Camera Deputatilor încă de acum cinci ani. Ele asigură permanenta la cabinet zilnic între orele 8-16, iar deputatul a tinut ultimele audiente „în deplasare“ la Tămăseni, în data de 11 aprilie. Pentru toate cheltuielile cu activitatea în teritoriu, parlamentarii raportează lunar 7.000-8.000 lei. Cheltuieli din bugetul public, adică pe banii alegătorilor. Dar unii alesi sînt scumpi tare la vedere.

Articol afisat de 2010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective