Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 Aprilie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unii alesi sînt tare scumpi la vedere

• cei doi senatori din Colegiul 2, Leonard Cadãr si Ioan Chelaru, au deschise cabinete parlamentare • se asteaptã inaugurarea celui apartinînd deputatei Elena Udrea • aceasta n-a mai trecut de la sfîrsitul lunii ianuarie prin Roman • Dorin Ursãrescu n-a mai deschis usa cabinetului parlamentar de trei luni •

Au trecut cinci luni de la alegerile parlamentare din decembrie 2012. ÃŽn demersul jurnalistic de a afla mai multe despre legãtura alesilor cu cetãtenii care le-au dat votul am vrut sã vedem cum sînt organizate cabinetele parlamentare din Roman si zonã. Prima oprire am fãcut-o la cabinetul Elenei Udrea, aflat si la aceastã datã „în amenajãri“. Amplasat undeva la intarea în Roman, în locul unui fost magazin, de vreo lunã si jumãtate se tot lucreazã la el. Presedintele PDL Roman, primarul Laurentiu Leoreanu n-a prea pãrut încîntat de constatarea cã aceasta vine cam rar prin Colegiu, ultima sa vizitã la Roman fiind în 25 ianuarie, cînd si-a lansat candidatura la sefia partidului. Cel care a „garantat“ în fata romascanilor pe Elena Udrea a spus cam iritat: „Bun. Dumneavoastrã ati vãzut-o pe Elena Udrea. Dar pe ceilalti parlamentari i-ati vãzut în teritoriu, i-ati vãzut cã au fãcut ceva? Fiti, vã rog, echidistantã. Nu cã unul a fãcut ceva si unul nu. Dacã aveti vreun argument cã un alt parlamentar a fãcut ceva si Elena Udrea nu, vã rog sã mã informati si pe mine. Pe mine nu mã intereseazã sã vinã la cabinet, ci sã facã. Mã intereseazã sã obtinã fonduri, sã obtinã proiecte. Ce sã facã aici? Sã se tinã de brãcinarii mei? Mã intereseazã sã stea la Bucuresti, sã obtinã fonduri si sã mã ajute. La Roman sînt eu, conduc eu orasul, doar n-o sã vinã ea. Sã caute solutii sã mã ajute“, a spus edilul. Apoi a cãutat sã si justifice iritarea si absenta celei a cãrei activitate o gireazã: „Au fost douã rînduri de alegeri în partid, a fost în campanie internã la nivelul întregii tãri. Iatã cã si ceilalti parlamentari de la PSD au alegeri în partid si douã-trei sãptãmîni nu vor fi în oras. Sînt activitãtile politice la nivel national. Cabinetul parlamentar al doamnei Udrea este gata în scurt timp. Va veni la inaugurarea acestuia si va fixa un program de lucru cu publicul, de întîlniri, de discutii“, a mai adãugat Leoreanu.

Un mediator la senatorul Cadãr

Un nou popas l-am fãcut la cel de al doilea senator, cel care de curînd era portocaliu, dar a devenit independent. Leonard Cadãr îsi inaugura cabinetul în urma cu exact o lunã si o sãptãmînã, la parterul unui bloc din strada Cuza Vodã. La sediul acestuia l-am gãsit pe tînãrul Andrei Leahu, pe care-l credeam functionar al Senatului. L-am întrebat de programul de audiente al parlamentarului, care nu era afisat pe usã. N-a prea stiut ce sã ne spunã si i-a telefonat sefului de cabinet, Bogdan Gotcã, fost jurnalist. Acesta ne-a spus cã audientele urmau sã se tinã vineri, de la ora 17.00. Întrebat de prezenta tînãrului gãsit acolo ne-a spus cã este un mediator cu care s-a încheiat un parteneriat si cã ar urma ca acesta sã medieze o serie de conflicte pe care le au petentii senatorului (?!).

Usa cabinetului parlamentar deschisã... acum trei luni

La cabinetul senatorului Ioan Chelaru, în ziua documentãrii noastre, vineri 19 aprilie, am dat de jurista Alina Sescu, secretara cabinetului si de cîtiva membri de partid, care nu erau plecati la Congresul PSD de la Bucuresti. ÃŽncadratã cu carte de muncã la Senat, secretara ne spune cã atunci cînd vine în teritoriu Ioan Chelaru tine audienta sîmbãtã si duminicã. Ultima întîlnire cu cetãtenii a avut-o Ioan Chelaru în urmã cu douã sãptãmîni, cînd s-a întîlnit cu 14 romascani, care au vrut de la alesul lor: locuri de muncã, consultatii juridice, rezolvarea unor probleme sociale. ÃŽnscrierile pentru audiente se fac zilnic la sediul din strada Stefan cel Mare 265 A, între orele 8,30 si 16,00 si telefonic. ÃŽn zona Roman si-a deschis cabinet parlamentar si deputatul Dorin Ursãrescu, la Dulcesti, pentru Colegiul 6. ÃŽncercãm sã contactãm telefonic pe cineva la sediul de la Dulcesti, cãutãm si în cartea de telefon, dar nu gãsim vreun numãr. Insistenti, stiind cã acest cabinet functioneazã pe lîngã Motelul Condor sunãm aici si de la receptie aflãm cã pe la sediul cabinetului deputatul n-a mai trecut de vreo trei luni si cã nici nu are vreun angajat. Program si telefon, nici vorbã. Asta dupã ce deputatul Dorin Ursãrescu declara, la începutul anului, cã la cabinetul de la Dulcesti are trei angajati, care de luni pînã vineri asigurã relatiile cu publicul între ora 10 si 15. Altfel stau lucrurile la cabinetul deputatului PSD Ioan Munteanu. Acesta are deschise în Colegiul 5 trei cabinete: la Sãbãoani, la Buruenesti-Doljesti si Valea Ursului. Cele trei sefe de cabinet: Cristina Vernica, Irina Husariu si Marinela Ancuta sînt angajate cu carte de muncã la Camera Deputatilor încã de acum cinci ani. Ele asigurã permanenta la cabinet zilnic între orele 8-16, iar deputatul a tinut ultimele audiente „în deplasare“ la Tãmãseni, în data de 11 aprilie. Pentru toate cheltuielile cu activitatea în teritoriu, parlamentarii raporteazã lunar 7.000-8.000 lei. Cheltuieli din bugetul public, adicã pe banii alegãtorilor. Dar unii alesi sînt scumpi tare la vedere.

Articol afisat de 2216 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective