Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2013
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„El ne omoarã si frate-su ne îngroapã“

• ciobanul bãtut de fratele preotului din Buhalnita, comuna Hangu, sustine cã asa a fost amenintat de agresor • el spune cã se teme pentru viata sa si a familiei • l-am gãsit în spital cu ochii vineti si cu ambele mîini operate • scandalul a plecat de la niste terenuri de pãsunat •

Starea conflictualã dintre mai multi sãteni din Buhalnita, comuna Hangu, a încins spiritele ducînd la o adevãratã rãscoalã în zi de sãrbãtoare si a bãgat un om în spital. Pe Constantin Nistor (foto), de 49 de ani, care a fost bãtut dupã spusele lui de fratele preotului din sat, l-am gãsit într-un salon al Sectiei Ortopedie a Spitalului Judetean. Un munte de om stãtea acum palid în patul ce pãrea prea mare pentru el si, cu ambele mîini bandajate, încerca cu ajutorul sotiei sã mãnînce cîte ceva. Nu-i prea reusea, la fiecare miscare strîmbîndu-se de durere. Cu greu a povestit ce s-a întîmplat, fiind socat si el de ce-a pãtit. „Noi sîntem oameni gospodari si cuminti, ne stie lumea în sat. ÃŽn viata mea n-am avut vreun scandal cu cineva, darmite sã fiu implicat în vreo bãtaie. Asa rusine n-am pãtit niciodatã. Asta ca sã nu mai zic cã m-a nenorocit si mi-a speriat familia. Totul a plecat de la islazul comunal pe care am vrut sã ne pastem cu totii oile. Primãria a scos la licitatie douã trupuri de pãsune iar acestea au fost cîstigate de preotul din sat. Acesta are multe oi de care se ocupã fratele lui, Nicu Dãscãlescu. Noi aveam de ales, ori mergem la stînile lui, ori ne gãsim pãsune separatã. Eu am vreo 50 de oi si ca sã le pot tine am închiriat mai multe grãdini de la oameni, grãdini care nu erau pe islazurile popii. Una dintre aceste grãdini o vroia si Nicu Dãscãlescu si s-a supãrat cã nu am vrut sã i-o dau. Am avut cu acesta mai multe discutii dar nu mi-am imaginat cã o sã ajungem la asa ceva“, a declarat Constantin Nistor.

„M-a lovit cu coada toporului peste fatã de m-a umplut de sînge“

Disputele dintre unii sãteni din Buhalnita si preotul satului sînt mai vechi, de vreo doi ani, oamenii fiind supãrati cã au rãmas fãrã pãsune. Pe de altã parte, oamenii sînt si mai supãrati pe fratele fetei bisericesti, care administreazã stîna si se ocupã de cele vreo 300 de oi, deoarece este considerat un om violent, care de multe ori a i-a agresat. Conflictele au ajuns la apogeu sãptãmîna trecutã. „Miercuri seara (8 mai - n.r.) eram la stînã si dãdusem oile la strungã pentru a le mulge. Era acolo si socrul meu, mai multi ciobani, dar si fetita mea de 12 ani precum si un bãiat, tot de vreo 12 ani, care mã ajuta la treburi. Mã apucasem de muls cînd a venit Dãscãlescu încã cu vreo doi si a început sã facã scandal. Fãrã veste, m-a lovit cu coada toporului peste fatã de m-a umplut de sînge. A întors apoi toporul ca sã dea cu muchia si atunci am apucat sã-mi pun amîndouã mîinile în dreptul fetei si m-a lovit cît de tare a putut de mi-a rupt degetele. Noroc cã a sãrit socrul si ceilalti ciobani pentru cã se pregãtea sã dea în continuare cu toporul si cu niste lanturi cu care venise pregãtit. Fata mea a început sã tipe cît o tinea gura iar nevasta a sunat la Politie. Cu masina politiei am coborît vreo doi kilometri pînã la drum de unde m-a luat salvarea si m-a adus la spital“, a mai spus sãteanul din Buhalnita.

„A zis cã ne taie capul“

Bãrbatul a fost diagnosticat de medici cu multiple traumatusme si contuzii dar si cu fracturi la ambele brate. Practic, omul avea degetele mari de la ambele mîini rupte astfel încît a fost operat si a fost nevoie sã i se introducã în fiecare tije metalice pentru a putea fi sustinute. A fost externat luni dupã amiazã, 13 mai, dar va avea nevoie de multe zile de îngrijiri medicale si cu sigurantã va avea nevoie de ajutor ca sã-si poatã face treaba pe lîngã casã. Ca si cum acestea nu ar fi fost de ajuns, a spus cã se teme si pentru viata lui dar si pentru a familiei. „Ne-a spus atunci cînd a venit cu scandal cã el ne omoarã si frate-su ne îngroapã. Ne-a mai amenintat cã ne taie capul la toti. Pãi astea-s vorbe? Si ce mã supãrã cel mai tare este cã nu recunoaste. Cum poate sã spunã asa ceva cînd au fost atîtia martori, oare nu se teme de nimeni si nimic? Nu-i normal asa ceva. Este un scandalagiu care a mai bãtut si pe altii de i-a lãsat lati în mijlocul drumului dar vãd cã n-a pãtit nimic“, a adãugat Constantin Nistor. Oamenii legii au început cercetãrile împotriva lui Nicolae Dãscãlescu, în vîrstã de 36 de ani, pentru loviri si alte violente. Acesta a declarat imediat dupã incident cã cã nu are de-a face cu asa ceva si cã nici mãcar nu ar fi fost la stîna lui Nistor în ziua respectivã. „Eu nici nu am iesit la ora aia din incinta stînei si am si martori care sã-mi confirme spusele. Ne-am mai certat, ce-i drept, pentru cã ciobanii mei mi-au spus cã Nistor pãsuneazã oile pe terenurile închiriate de mine, dar nu l-am agresat. Sã demonstreze cã eu l-am lovit, altfel o sã-l dau în judecatã pentru cã prea se tine de viata mea“, a declarat Dãscãlescu. Urmeazã ca ancheta sã stabileascã dacã nu cumva este vorba de o infractiune mai gravã. Oamenii din Buhalnita, vinerea trecutã, de Izvorul Tãmãdurii, au protestat împotriva preotului din sat si a fratelui acestuia, sãtenii considerînd cã nu se mai poate.

Articol afisat de 2601 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective