Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2013
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Mai 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Despre starea de sãnãtate si despre nevoia de rugãciune pentru Pãrintele Justin Pârvu

Pãrintele nostru staret, Arhimandritul Justin Pârvu, ne-a fost si ne este tuturor pildã de viatã în Hristos si de neîncetatã pãrtãsie cu Dumnezeu si cu Sfintii. Ani de zile ne-a dãruit neconditionat dragostea sa si numai cei ce i-au fost alãturi clipã de clipã stiu ce program de nevointe supra-omenesti si-a impus pentru a mîngîia, a alina si a tãmãdui suferintele sufletesti si trupesti ale celor ce i-au trecut pragul si pentru a cîstiga pentru Hristos si Împãrãtia cerurilor pe toti cei depãrtati de Dumnezeu. Unii dintre noi i-am cunoscut personal pe Pãrintii Cleopa Ilie, Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu si Adrian Fãgeteanu si stim cã nici unul dintre ei nu a avut o nevointã atît de mare pe cît si-a luat Pãrintele Justin. Ani de zile si-a oprit pentru sine doar 2-3 ore de somn pe zi, renuntînd de multe ori si la acelea dacã vreun pelerin se rãtãcea sub fereastra chiliei sale tocmai cînd sfintia sa ar fi trebuit sã se odihneascã. De multe ori i-am fost alãturi 16 pînã la 20 de ore pe zi, încercînd sã ne jertfim tineretile si ostenindu-ne alãturi de Pãrintele Justin, dar fãrã a putea sã tinem pasul cu inima sa cea rîvnitoare dupã Dumnezeu. Nici unul dintre noi nu poate sã spunã cã a reusit sã se ridice la înãltimea dragostei si jertfelniciei pãrintelui staret. De aceea nici unul dintre noi, cei ce i-am fost si îi sîntem încã alãturi zi si noapte nu va putea sã pretindã cã am înteles legãtura sa cu Dumnezeu si am fãcut îndeajuns pentru a-i dãrui Pãrintelui Justin fie cîtusi de putin ca sã îi usurãm crucea pe care singur si-a luat-o pentru mîntuirea noastrã. Rîvna sa minunatã este cea care ne-a chemat la Hristos, la nevointele pentru despãtimire si pentru cîstigarea Împãrãtiei cerurilor. Sute si uneori mii de oameni i-au trecut zilnic pragul si îi poartã în suflet cuvintele si puterea rugãciunii sale. E foarte firesc, pentru aceea, ca atentia tuturor celor ce l-au cunoscut sã fie îndreptatã zilele acestea spre starea de sãnãtate a Pãrintelui Justin.

„Sã cinstim nevointele si dragostea sa pentru neamul omenesc“

Si noi ne-am dori sã stim mai mult, si noi ne-am dori sã întelegem ce se petrece cu sãnãtatea sa. Cu sigurantã, este vorba de o altã cruce pe care pãrintele staret si-a asumat-o. Din vietile si nevointele Sfintilor Pãrinti si chiar din cele ale duhovnicilor mai sus mentionati putem spune cã multi dintre ei, si mai ales cei ce au iubit omul cu toate neputintele sale si au empatizat cu suferinta umanã au suferit de felurite boli ale traiectului digestiv. Pãrintele staret Justin Pârvu nu a fãcut nici sfintia sa exceptie, chiar dacã putem da mãrturie cã ratia sa de hranã a fost ani de zile cu mult mai micã decît ar fi fost minim necesarã traiului zilnic al unui om. Toate acestea ne îndeamnã sã cinstim nevointele si dragostea sa pentru neamul omenesc, într-o vreme în care dragostea unuia pentru altul s-a rãcit mult si atentia multora dintre noi s-a mutat dinspre folosul si odihna aproapelui înspre propriul folos si propria odihnã, sau, din pãcate, înspre senzationalul pãtimas al trusturilor de presã. Acum cîteva mii de ani Sfîntul Proroc David a scris aceste cuvinte profetice despre Pãtimirile Domnului nostru Iisus Hristos si despre tragedia firii umane aflatã în suferintã, valabile si astãzi pentru toti Crestinii: Ocarã a asteptat sufletul meu si ticãlosie, si am asteptat pe cel ce s-ar mîhni cu mine, si nu era, si pe cel ce m-ar mîngîia, si nu am aflat. (Psalmi 68:21) Toti ucenicii Pãrintelui Justin Pârvu stim de afectiunile gastrice si de celelalte boli cu care a iesit din închisoare. Chiar dacã o parte dintre ele s-au tãmãduit în chip minunat, pe unele purtarea de grijã dumnezeiascã ni le-a lãsat si nouã, celor mai mici, în grijã. Acum este momentul în care, si pentru încercarea dragostei noastre, una din ele a recidivat. Dupã interventia chirurgicalã suferitã joi, 9 mai a.c., Pãrintele Arhimandrit Justin Pârvu se aflã în continuare sub atentia profesionistã a medicilor. Starea sa este relativ stabilã, aflîndu-se acum în recuperare.

„Acum este momentul unei rugãciuni sincere si curate pentru cel care neîncetat se roagã pentru noi“

Este cu mult mai bine decît înainte de operatie, deoarece acum poate sã mãnînce, iar alimentatia este un aliat puternic în lupta organismului pentru sãnãtate. Medicii care l-au operat nu au eliberat nici un diagnostic privitor la starea de sãnãtate a sfintiei sale si nu este de competenta nimãnui sã treacã peste responsabilitatea lor privitoare la diagnostic. Pãrintele Justin, care s-a rugat ani întregi, zi si noapte, pentru noi toti, are acum nevoie de odihna si mîngîierea rugãciunilor noastre si astfel putem sã îl ajutãm. Diagnosticele medicale ale altcuiva decît ale medicilor direct implicati nu vor aduce nici un bine nici Pãrintelui Justin Pârvu, nici fiilor sãi duhovnicesti, cu atît mai putin cu cît ele sînt depãrtate de adevãr. Cu totii ni-l dorim aproape, cît mai aproape si mai la îndemînã, si cu totii ni-l dorim mijlocitor si povãtuitor spre mîntuire. Acum este momentul cel mai bun în care putem sã-i rãsplãtim duhovnicului nostru bunãtatea si dragostea ce ne-a arãtat-o întreaga sa viatã, iar aceastã rãsplatã nu se poate da decît prin rugãciune. Acum este momentul unei rugãciuni sincere si curate pentru cel care neîncetat se roagã pentru noi, ca sã iasã biruitor din aceastã încercare ce i s-a dat tot pentru noi, fiii sãi duhovnicesti. Pãrintele Justin le multumeste personal tuturor celor ce îl pomenesc în rugãciuni si încã îl vor mai pomeni. Arhiereii si preotii pot sã sãvîrseascã zilnic Sfînta Liturghie si Taina Sfîntului Maslu, iar monahii si mirenii pot sã stãruie în citirea Psaltirii si lucrarea rugãciunii neîncetate a mintii. Toate acestea îsi vor dobîndi cuvenita rãsplãtire de la Domnul nostru Iisus Hristos, cãtre Care spunem de fiecare datã cînd ne pregãtim de Sfînta Împãrtãsanie: Nu se ascunde înaintea Ta, Doamne, Dumnezeul meu, Fãcãtorul si Izbãvitorul meu, nici picãtura de lacrimi, nici din picãturã vreo parte. Vã rugãm, asadar, în numele iubirii de aproapele a Pãrintelui Justin Pârvu, sã stãruim în rugãciune în aceste zile aflate sub lumina si puterea Sfintei Învieri, ca sã putem sã cîntãm cu totii, împreunã cu Prorocul David: Dupã multimea durerilor mele în inima mea, mîngîerile Tale au veselit sufletul meu. (Psalmi 93:19)

Obstile Mãnãstirilor Petru Vodã si Paltin

Nota Redactiei: Intertitlurile acestui comunicat apartin Redactiei Monitorul.

Articol afisat de 2374 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective