Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2013
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Mai 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Rares, curs festiv si toci în aer

• ieri s-a desfãsurat cursul festiv, la care au participat cei 170 de absolventi • gãtiti pentru marea sãrbãtoare, absolventii de la Rares au avut ocazia de a le multumi dascãlilor care le-au croit drumul spre excelentã • ca si anul trecut, la cursul festiv au fost anuntate douã sefe de promotie •

170 de viitori absolventi ai Colegiului National Petru Rares au participat ieri la cursul festiv dedicat încheierii studiilor liceale. ÃŽn ciuda zilei înnorate si a ploii care parcã voia sã le facã în ciudã, elevii celor sase clase de-a XII-a s-au întrecut în elegantã, frumusete, bun gust. Invitati de onoare au fost dascãlii, cãrora adolescentii le-au multumit pentru tot ceea ce au fãcut pentru ei în cei patru sau opt ani petrecuti la Rares. „Spiritul Raresului este atît de viu si de puternic, încît va dãinui peste ani!“ - au aprobat toti cei care au participat la festivitate. Toti purtau robã si tocã, iar sub haina ce atesta statutul de absolventi, la domnisoare se puteau vedea tinutele de galã, pantofii eleganti, iar mirosurile de parfumuri fine se simteau de la distantã. Profesorul Mihai Obreja, director al prestigiosului colegiu nemtean, a tinut sã le multumeascã elevilor care vor pãrãsi Raresul pentru tot ce au fãcut încît numele unitãtii sã fie purtat în tarã si strãinãtate, cu ocazia concursurilor la care au participat elevii si la care au reusit sã ia unele dintre cele mai bune rezultate. A adresat multumiri din suflet, lucru care, sopteau cîtiva absolventi, se întîmplã o datã pe an, la despãrtire, pentru cã în rest toti profesorii au pretentii mari, uitînd parcã sã se opreascã din cursa nebunã a predãrii si evaluãrii. Poate tocmai datoritã faptului cã aceste situatii în care dascãlii recunosc cã elevii sînt de exceptie sînt rare, ele se întipãresc în mintea raresistilor si le rãmîn în memorie peste ani.

„Raresul i-a îndrumat sã îsi foloseascã inteligenta“

ÃŽn acest an scolar, terminã la Colegiul Rares sase clase, patru de real si douã de uman. Diriginti ai acestor clase sînt profesorii Sanda Spiridon, Liviu Constantin Olaru, Florica Ionicã, Rodica Tãnase, Sonia Iacob si Alexandru Iacob. Profesorii si-au exprimat speranta cã si în acest an, elevii lor vor trece cu succes peste examenul de Bacalaureat, asa cum s-a întîmplat de fiecare datã pînã acum. „Pentru mine, ca director, este un moment special, pentru cã am prilejul de a le multumi elevilor, pãrintilor si colegilor mei, pentru tot ceea ce au fãcut si în acest an scolar, pentru ca Raresul sã rãmînã un colegiu de prestigiu. Multumesc elevilor care s-au strãduit în cei patru ani sã ne facã sã ne simtim mîndri de ei si sã avem satisfactia muncii noastre. Elevii nostri au ajuns spre zona excelentei si din acest motiv tin sã le spun cã e bine ca pe viitor sã judece cu capul lor, pentru cã noi de asta i-am pregãtit în acesti ani. Raresul i-a îndrumat sã îsi foloseascã inteligenta. Le multumesc colegilor profesori, pentru cã în ciuda încercãrilor la care au fost supusi în ultimii ani nu si-au uitat menirea de dascãl si si-au fãcut datoria fatã de copii“, a mai declarat directorul Mihai Obreja. Un alt moment important din cadrul cursului festiv a fost cel în care s-au anuntat sefele de promotie. Douã, ca si anul trecut, una de la profilul real si una de la uman. Din rîndul elevilor de la clasele de real, sefã de promotie a fost declaratã Anca Popescu. Raresista a fost admisã la aceastã unitate de învãtãmînt cu media maximã, zece. Si-a pãstrat „linia“, astfel cã la final de liceu era aproape de media maximã, în ciuda dificultãtii pe care o presupune profilul real. De la clasele de uman, sefã de promotie a fost declaratã Ioana Sãrãcilã. Ea a urmat cursurile colegiului dupã ce a studiat într-o scoalã ruralã. „E încã o dovadã cã ne vin copii de valoare de la sate. ÃŽmi doresc sã pot face mai multe pentru acesti elevi, care poate nu au parte de acelasi confort, de aceleasi conditii ca si colegii de la oras, dar sînt copii dedicati, foarte buni, cu care noi ne mîndrim“, a mai spus Obreja.
Ambele fete au primit „diplome de onoare“ din partea CN Petru Rares, iar în discursurile lor au cãutat sã reflecte cît mai mult din frumusetea anilor petrecuti la colegiu, despre prieteniile legate, despre dascãlii dedicati care le-au deschis orizonturile, despre dorinta fiecãrui absolvent de a pleca în viatã cu speranta cã va învinge. „Acest curs festiv nu este un moment de final pentru noi, este doar un nod, un semn din drumul spre realizare, spre succese, drum pe care îl vom parcurge alãturi de prietenii fãcuti la Rares, cu care împãrtim aceleasi pasiuni, avem aceleasi teluri, aceeasi dragoste“, a spus una dintre sefele de promotie.

Articol afisat de 1580 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective