Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2013
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iulie 2013
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Si cei săraci au   dreptul la apă!“

„Si cei săraci au dreptul la apă!“

• protestatarii, adunati în număr de vreo două sute, au venit să ceară ieftinirea apei, dar pînă la urmă s-a ajuns să strige împotriva tuturor autoritătilor • pensionarii s-au purtat precum copiii, urmărind să pună mîna pe microfon si să spună fiecare ce avea pe suflet • prefectul s-a declarat alături de protestatari, dar crede că mare lucru nu poate face ca să le satisfacă doleantele •

Un circ scurt cu copii mari s-a petrecut ieri, în fata Palatului Administrativ, acolo unde circa două sute de proprietari si reprezentanti ai asocatiilor de proprietari au scandat pentru reducerea pretului la apă rece. Teoretic, oamenii ar fi trebuit să îsi spună părerea în legătură cu acest subiect si să se întîlnească cu conducerea Prefecturii. Ceea ce s-a întîmplat pret de vreo jumătate de oră, pînă cînd organizatorii au intrat la discutii cu prefectul, iar cei rămasi în fata Palatului Administrativ au spus vrute si nevrute, căutînd să se rînduiască la portavocea care îi ajuta să se facă auziti. Cîtiva dintre ei aveau pancarte pe care se puteau citi mesaje precum: „Si cei săraci au dreptul la apă!“, „Nu scumpiti apa rece si apa de la canal“, „Reprezentantii asociatiilor de proprietari să fie primiti în sediul CJ unde se dezbat majorări de pret la apă!“, „Apă sănătoasă la corp sănătos!“ etc. Dragos Seceleanu, reprezentant al mai multor asociatii de proprietari din Piatra Neamt a tinut să precizeze că oamenii nu s-au adunat pentru că ar fi manipulati de cineva, ci urmăresc un singur scop, acela de a se reduce pretul apei reci în judet: „Trebuie să luăm pozitie, pentru că cineva ne scutură buzunarele! Cînd Compania Judeteană Apa Serv are probleme cu finantele, prima miscare pe care o face este să oprească robinetele către asociatiile de proprietari. La urma urmei, numai noi consumăm apă? De ce nu se opreste apa si către institutiile publice din Piatra Neamt, către societătile subordonate administratiei? De ce se opreste apa rece preferential, în functie de interese?“.

„Demisia!“

Si după ce a încins putin sufletele protestatarilor, care pret de vreo 15 minute, începînd cu ora 10 s-au tot îndreptat către Prefectură, de la microfon, Dragos Seceleanu a început să adrese întrebări precum: „Sînteti multumiti de scumpirea apei reci?“. Iar multumea scotea un vuiet la care striga „bis“ de către cel de la microfon: „Nuuuuu!“. Apoi, în grup, toti protestatarii au strigat: „Demisia!“, făcînd referire la conducerea Companiei Judetene Apa Serv. S-a vorbit despre legi care nu se respectă, despre încălcarea drepturilor omului, iar printre protestatari si-a făcut aparitia Gheorghe Bud, fost director al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Neamt, pensionar acum. După mai putin de jumătate de oră de zbucium în fata Palatului Administrativ, prefectul George Lazăr a poftit la discutii un grup de protestatari. Iar cei rămasi afară au început forfota pentru a pune mîna pe microfon. Asa, toti cei care au vrut si-au spus punctul de vedere, unii relatînd probleme personale - precum dorinta de a schimba conducerea asociatiei de care apartine, altii că au membri ai familiei grav bolnavi si nu au apă fiind debransati de Apa Serv, unii si-au anuntat dorinta de a „parlamenta“ fie cu presedintele CJ, fie cu primarul, fie cu alti politicieni si tot asa. La un moment dat, rămasi fără un organizator al protestului care să le coordoneze initiativele, oamenii au început să îsi exprime afinitătile politice si să îsi aducă aminte de tot ce îi deranjează pe lumea asta.

Prefectul îi întelege, dar nu poate face nimic

George Lazăr a discutat cu cîtiva dintre protestatari, de la care a aflat lungul sir al nemultumirilor si cărora le-a promis că va face tot ce îi stă în putere pentru ca fiecărui consumator de apă rece din judetul Neamt să îi fie mai bine. „E o nemultumire populară, în masă si oamenii deserviti de Apa Serv sînt de înteles. Personal consider că este un protest pe care îl înteleg si spun asta pentru că si eu sînt consumator de apă si am simtit ani la rînd cum a crescut pretul acesteia mult în comparatie cu puterea de cumpărare. Deci uman si moral, protestul e justificat si eu mă situez de aceeasi parte cu oamenii care s-au adunat aici. De partea cealaltă, legal, Apa Serv este acoperită, pentru că în mandatul trecut, CJ a aprobat un proiect cu finantare europeană si pasii care trebuie urmati de companie pe perioada derulării lui. Doar că în proiect nu e precizat procentul privind majorările, astfel că aici se poate interveni. Nu vreau să promit că va avea loc o ieftinire imediată a apei, dar sper să împiedicăm alte cresteri. În 2014 proiectul acesta se va finaliza, ceea ce înseamnă nu ar trebui să se mai înregistreze vreo majorare după încetarea lui“, a declarat prefectul. Sătui de explicatii si stat în soare, la un moment dat un protestatar a propus ca oamenii să nu mai dea vreun leu în contul apei, pentru că asa compania judeteană va falimenta. Ieri, în jurul orei 14, directorul Apa Serv, Ionut Dughir, intra în Palatul Administrativ, pentru discutii cu prefectul. Protestatarii care l-au asteptat vreo două ceasuri plecaseră la casele lor.

Articol afisat de 1766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective