Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 27 Ianuarie 2014
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nu mai e gîlceavă în USL. E război!

La Iasi a avut loc, sîmbătă, 25 ianuarie, o reuniune regională a liderilor PNL, care s-au întîlnit cu presedintele Crin Antonescu, cu secretarul general, Eduard Helvig, o parte din vicepresedintii partidului si aproape toti ministrii liberali din Guvernul Ponta. Au fost analizate problemele structurilor de partid locale si centrale. „La reuniune au participat presedintii de organizatii si parlamentarii nostri, discutîndu-se si aspecte legate de activitatea formatiunii în teritoriu. Una dintre problemele pe care eu am ridicat-o a fost cea referitoare la relatia cu liderii PSD Neamt, aducînd în discutie mai ales legătura nepotrivită între PSD si PDL, care este de notorietate. În Neamt PSD-ul «joacă» cu PDL, în ciuda protocolului existent la nivel national. S-a decis ca săptămîna viitoare, la Bucuresti, să fie o întîlnire a sefilor din USL Neamt, la care să participe si presedintele PSD, Ionel Arsene. La Neamt, pe de o parte PNL, PC si UNPR se manifestă ca părti ale USL, iar de partea cealaltă, din nefericire, PSD actionează alături de PDL cu toate disfunctionalitătile care rezultă de aici, spre paguba cetătenilor din judet. Presedintele Crin Antonescu, încă de acum un an, de cînd a luat la cunostintă ce se întîmplă în Neamt, spunea că nu poate fi de acord cu faptul că presedintele PSD, Ionel Arsene, calcă în picioare protocolul central, preferînd să facă aliantă cu Gheorghe Stefan, în ciuda a tot ceea ce s-a promis nemtenilor în timpul campaniei electorale: că vom scăpa de Traian Băsescu, de PDL si de toată mizeria reprezentată de guvernul portocaliu. Din păcate, domnul Arsene, de un an de zile mentine în functii toti PDL-istii, începînd cu ApaServ si terminînd cu ultimul director de scoală, ca troc politic pe care l-a făcut pentru nu stiu ce interese“, a precizat presedintele Dorinel Ursărescu. Întrebat ce se va întîmpla la sedinta Consiliului Judetean de luni, 27 ianuarie, unde va trebui votat bugetul, seful liberalilor a spus că PNL va milita pentru distributia echitabilă a banilor. „Proiectul de buget publicat pe site-ul CJ este unul echilibrat, care nu tine cont de apartenenta politică a primarilor, ci de criterii obiective. De partea cealaltă a baricadei politice se manifestă aceeasi atitudine de «haiducie» a PDL, la care s-a raliat în mod inexplicabil si presedintele PSD, Ionel Arsene. Ceea ce stiu este faptul că foarte multi dintre cei care activează în PSD nu sînt de acord cu ceea ce se întîmplă la Neamt. Dar, ne place, nu ne place, Ionel Arsene este lider al PSD Neamt si ia decizii asa cum le vedem“, a mai spus Dorin Ursărescu.

„Nu acesta-i bugetul si nu pe acesta-l vom vota!“

Presedintele PSD a reiterat ideea că la Neamt USL functionează, iar social-democratii se află în termenii protocolului national. „Sînt putin surprins de declaratia presedintelui Ursărescu si observ că începe să-si ia o oarecare independentă, ceea ce înseamnă că i-a dat voie Culită Tărâtă să vorbească si asta e un progres“, a spus ironic deputatul Arsene. Apoi a reluat ideea dependentei PNL de presedintele CJ. „Am mai spus că este regretabil că Dorin Ursărescu a pus PNL la dispozitia sefului CJ si că n-a stiut să protejeze interesele partidului său. Am spus-o si repet că liberalii au pierdut postul de vicepresedinte al CJ pentru că Dorin Ursărescu l-a «vîndut» pe Andrei Igant si n-a tinut cont de interesele liberalilor, asa cum o face si astăzi cu interesele primarilor săi. Nu stiu si nu mă interesează care sînt motivele atitudinii presedintelui PNL. Cînd Dorin Ursărescu va redeveni presedintele PNL atunci vom putea avea o discutie serioasă. Eu urmăresc si apăr interesele PSD Neamt, care se află în cadrul protocolului USL si chiar cred în acestă constructie“, a declarat seful PSD Neamt. Cît despre votul consilierilor social-democrati la buget, acesta a tinut să precizeze faptul că nu poate fi acceptat faptul că abia sîmbătă presedintele CJ i-a invitat pe consilieri la analiza proiectului de buget. „Am fost invitati sîmbătă la CJ si ni s-a prezentat o propunere de buget, în conditiile în care luni se votează. Nu asa se fac consultările dacă vrei ca bugetul să fie aprobat. Aceste discutii ar fi trebuit purtate cu cel putin o săptămînă-două înainte, pentru a putea veni fiecare cu propuneri concrete pentru localitătile unde avem primari. Să analizăm prioritătile, necesarul de cofinantare a proiectelor. Nici într-un caz asa: «Ăsta-i bugetul si ăsta-l votati!». Categoric nu ăsta-i bugetul si nu ăsta-l votăm!. Vom analiza nevoia localitătilor de fonduri, cum trebuie prioritizate acestea si vom veni cu propuneri concrete de repartizare a banilor în plenul CJ“, a conchis presedintele Arsene.

Articol afisat de 1572 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective