Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 5 Martie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nemteni despre condamnãrile „greilor“ din fotbal

• „L-am fi votat pe Popescu, acum avem de ales între Avram si Chivorchian“, a declarat Viorel Mãstãcãneanu, presedintele CA al FC Ceahlãul • Ioan Costin Toma a afirmat cã imaginea fotbalului românesc este urîtã si sperã sã nu se amîne alegerile de la FRF programate pentru azi • „Dacã voi fi ales presedintele FRF, am obligatia de a scoate fotbalul din zona penalului“, a afimat Gheorghe Chivorchian, fost presedinte la FC Ceahlãul •

Sentintele din Dosarul Transferurilor zguduie fotbalul românesc. Toate sînt cu executare. Cel mai mult au încasat Cristi Borcea, fost sef la Dinamo, si Ioan Becali, fost impresar, ambii cîte 6 ani si 4 luni de închisoare. Locul secund al acestei ierarhii îi apartine lui Victor Becali, impresar, cu 4 ani si 8 luni. Trei ani si 8 luni va sta dupã gratii George Copos, fost patron la Rapid, pedeapsã cu douã luni mai micã a primit Mihai Stoica, actual sef la Steaua, iar cu trei ani si patru luni s-au ales Jean Pãdureanu, fost patron la Gloria Bistrita, si Gheorghe Netoiu, fost actionar la Dinamo. Cea mai micã pedeapsã s-a trecut în dreptul lui Gheorghe Popescu. Fostul cãpitan al FC Barcelona si al nationalei României a primit trei ani si o lunã. ÃŽndeajuns însã pentru cã „Baciul“ sã iasã din cursa pentru sefia Federatiei Române de Fotbal. Alegerile ar trebui sã aibã loc astãzi în cadrul sedintei Adunãrii Generale a FRF, dacã vor fi prezenti douã treimi dintre alegãtori. Reprezentantii structurilor sportive din Neamt cu drept de vot au plecat spre Bucuresti de ieri. Poate cã planurile unora au fost schimbate de decizia Curtii de Apel Bucuresti, dar sigur al celor de la FC Ceahlãul da. „L-am fi votat pe Popescu, acum avem de ales între Avram si Chivorchian. ÃŽmi este foarte greu sã fac vreun comentariu asupra acestei hotãrîri. Nu sînt îndreptãtit sã zic nimic. Fotbalul românesc însã suferã, asta e sigur“, a declarat Viorel Mãstãcãneanu, presedintele Consiliului de Administratie al FC Ceahlãul. Avînd în vedere cã echipa nemteanã era în Divizia A la momentul transferurilor ilegale de fotbalisti si care au adus sentinte cu închisoare, l-am întrebat pe seful actual dacã în acea perioadã, 1999-2005, n-a existat interes din partea fratilor Becali pentru vreun transfer. „N-aveam noi atunci jucãtori care sã fie transferati pe sume mai mari de 100.000 de euro si nu erau interesanti“, a explicat Mãstãcãneanu. Privind în urmã si analizînd acum situatia, poate cã e mai bine.

„ M-asteptam sã se facã dreptate asa cum cer forurile europene, cele ale tãrii si oamenii de rînd din fotbal“

Fostul sef al Ceahlãului, Gheorghe Chivorchian, are acum sanse mai mari de a deveni primul om în Federatia Românã de Fotbal. „Eram optimist si rãmîn optimist cã voi cîstiga. M-asteptam sã se facã dreptate asa cum cer forurile europene, cele ale tãrii si oamenii de rînd din fotbal. Imaginea fotbalului este grav afectatã, iar dacã voi fi ales presedintele FRF, am obligatia de a scoate fotbalul din zona penalului. Doar asa îsi poate reveni acest fenomen si poate produce calitate“, este de pãrere candidatul Gheorghe Chivorchian.
Ioan Costin Toma, presedintele AJF Neamt, era ieri în drum spre Bucuresti pentru a participa la sedinta federatiei. Considerã cã o amînare a acestei Adunãri Generale n-ar face bine nimãnui si cã n-ar transforma România decît într-o tarã din „lumea a patra sau a cincea“. „Cred cã s-a judecat în litera legii, fãrã influiente. Este însã foarte urît cã s-a ajuns aici. Fotbalul românesc trece printr-un moment mai mult decît delicat“, a precizat seful AJF Neamt, care n-a vrut sã spunã dacã si intentia sa de vot s-a schimbat odatã cu întîmplãrile de ieri. Dosarul Transferurilor a fost instrumentat de Directia Nationalã Anticoruptie, aceasta fiind o reactie la dezvãluirile apãrute în Gazeta Sporturilor. DNA i-a trimis în judecatã pe cei opt în octombrie 2008. Toti au fost acuzati cã, prin tranzactii ilegale la 12 transferuri de fotbalisti vînduti în perioada 1999-2005, au produs statului un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari si o „gaurã“ de peste 10 milioane de dolari în bugetul cluburilor din Liga 1. A durat aproape 4 ani pînã la prima decizie. Dupã 6 ani de la deschiderea dosarului si dupã 43 de termene, pe 3 aprilie 2012, Tribunalul Bucuresti i-a achitat. DNA n-a acceptat decizia, s-a fãcut contestatie la Curtea de Apel, iar aici s-a schimbat radical sentinta initialã. Pe 12 noiembrie 2012, toti cei opt au fost condamnati la ani grei de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru înselãciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscalã. La Ioan Becali, Borcea, Stoica si Netoiu s-a adãugat si spãlare de bani. Mai mult, ei vor trebui sã returneze statului sau cluburilor sume importante de bani.

Articol afisat de 1357 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective