Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2015
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 10 Iulie 2015
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional

Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamț implementează proiectul Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional ID 138590, în parteneriat cu Școlile Gimnaziale Moțca, Mironeasa și Miroslovești din județul Iași, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2, Domeniul major de intervenție 2.1, având o durată de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).

Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziției de la școală la viața activă a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniți din familii defavorizate, din cele patru comune din județele Iași și Neamț, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere și orientare educativ-profesională și motivare pentru susținerea traseului educativ-profesional.

În urma activităților de consiliere s-au elaborat trasee educaționale pentru fiecare dintre elevii participanți la proiect și s-au identificat opțiunile profesionale care au determinat destinația vizitelor la agenții economici. Astfel, au fost selectati 20 de agenti economici , câte doi agenți economici din fiecare domeniu de activitate aflat în top-ul preferințelor elevilor, după cum urmează: Salon de coafură „Melany Galerii Comerciale” Iași și Restaurant Aristocratis Tîrgu Neamț (domeniul - servicii); Inspectoratul Judetean de Jandarmi Neamt și Unitatea Militară 01144 Roman (domeniul-militar), Facultatea de Litere - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași (domeniul-educație), Ziarul de Iași și TVR Iași (domeniul-mass-media), DGASPC Neamț și Cabinet de Avocatură Bacău (domeniul -științe sociale), Școala Postliceală Sanitară, Centrul de Studii „Ștefan Cel Mare și Sfânt” Pașcani și Spitalul Municipal de Ugență Roman (domeniul-medicină), Harte Hanks Iași și Eon Business Services Iași (domeniul-informatică), Ferma Petrescu com.Farcasa și Ferma Sandu VE Cristina II - com.Răucești (domeniul -agricultură/silvicultură); TRW-airbaguri Roman și Sofiaman Tg Neamț (domeniul-tehnic) precum și Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași și Facultatea de Arte George Enescu Iași (domeniul-vocațional).

Vizitele de studiu s-au desfășurat începând din luna mai 2015, conform planificărilor, ajutându-i pe elevi să-și formeze o imagine realistă asupra pieței muncii, să adopte deciziile potrivite pentru alegerea profesiei și dezvoltarea viitoarei cariere, conform propriilor abilități și competențe.

În următoarele două luni vor continua activitățile de consiliere și studiile sociologice, în baza rezultatelor obținute, pentru întocmirea studiului „Pas cu pas pentru cariera mea!”. Acesta va prezenta atât abilitățile și opțiunile inițiale de carieră, identificate la membrii grupului țintă, precum și opțiunile finale rezultate în urma informării, consilierii, orientării profesionale și vizitelor la agenți economici, cu accent pe soluțiile și propunerile de înlăturare a factorilor ce duc la eșecul în alegerea carierei profesionale.

Informații suplimentare cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului – http://reviprovinatorineamt.ro

Persoană de contact: Elena Coșofreț – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamț. Telefon: 0754018140, e-mail: elena.cosofret@gmail.com

Articol afisat de 982 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(publicitate)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective