Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2015
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 August 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doctorul Romanescu a plecat la Ceruri

• dupã o lungã si grea suferintã, doctorul Dorel Romanescu a decedat • fostul sef al Sectiei Obstreticã-Ginecologie iesise de mai bine de un an la pensie •

Pe 25 august anul acesta, doctorul Dorel Romanescu ar fi trebuit sã împlineascã 68 de ani. Iatã cã înainte cu 21 zile de a-si fi sãrbãtorit ziua, Dumnezeu l-a chemat în Ceruri. Colegii din Spitalul de Urgentã Roman au fost consternati la aflarea trisrei vesti. „Colegul nostru, doctor Dorel Romanescu, a fost un om cu totul si cu totul deosebit. Toatã activitatea lui s-a desfãsurat la Spitalul Municipal de Urgentã Roman, încã din vremea rezidentiatului. ÃŽn 1982 cînd am intrat în Spitalul Roman am fãcut timp de sase luni stagiul la Sectia Ginecologie, unde acesta era medic specialist. ÃŽn noiembrie 2013 a iesit la pensie si noi l-am sãrbãtorit cum se cuvine. A stiut o viatã întreagã sã ajute pe toatã lumea, nestiind vreodatã sã spunã cuiva, coleg sau pacient, cuvîntul «nu». Sperãm cã acolo SUS îsi va gãsi, în sfîrsit, linistea la care tînjea atît de mult. Dumnezeu sã-l odihneascã si familiei multã tãrie, sã poatã trece peste aceastã grea încercare“, a spus doctor Gabriela Popovici, presedinta Sindicatului Medicilor din Spitalul de Urgentã Roman. Aceasta a mai spus cã doctorul Dorel Romanescu a fost diagnosticat cu o formã gravã de cancer. „Domnul doctor Dorel Romanescu a fãcut acest mielom multiplu, care este un cancer de mãduvã osoasã, în urmã cu vreo cinci ani. Dupã o gardã a fost consultat de colega noastrã, doctorita Olga Cernomaz, care l-a dignosticat si l-a trimis la Iasi, dupã care a intrat pe tratament cu dializã si pentru o afectiune gravã la rinichi. A fãcut si tratament cu citostatice. Chiar a vrut sã trãiascã, dar Dumnezeu l-a chemat la el. Tot în timpul unei gãrzi a fãcut si o rupturã de cord si a fost operat în clinica de specialitate de la Iasi. Noi am admirat întotdeauna vointa sa extraordinarã de a trece peste cumpenele vietii sale“, a mai spus liderul Sindicatului Medicilor de familie.
Doctor Dorel Romanescu a fost cãsãtorit, sotia sa, Aurelia, fiind arhitectã. Familia Romanescu are doi bãietii, unul medic, care are trei copii si al doilea absolvent al Facultãtii de Administratie Publicã, acesta din urmã necãsãtorit.
Dupã o viatã în slujba medicinei, doctorul Dorel Romanescu îsi
propusese, cînd a iesit la pensie în noiembrie 2013, sã participe la
activitãti sociale, însã Dumnezeu a dorit altfel. Acesta vorbea deseori despre legãtura pe care o are cu divinitatea. „Ce poate fi mai frumos decît sã poti ajuta un copil sã iasã din pîntecele mamei. ÃŽn spital, am orientat mesele spre rãsãrit. Rãspunsul dat colegilor mei care s-au arãtat nedumeriti la aceastã schimbare a fost: «Copilul trebuie sã iasã spre lumin㻓, spunea doctorul Dorel Romanescu. Dumnezeu sã-l odihneascã în pace! ÃŽnmormîntarea acestuia va avea loc joi, 6 august, la Cimitirul Eternitatea din Roman.

Articol afisat de 2656 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective