Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

România la mare rãscruce! Fapte din spatele protestelor

România este acum, mai mult decît oricînd, la rãscruce. Sîntem în momentul în care e „acum, ori niciodatã“. Fiecare român, nu neapãrat în stradã, trebuie sã-si rãspundã la întrebarea ce fel de Românie vrea. Cu ce fel de justitie, cu ce fel de guvernanti, cu ce fel de politicieni. Si pentru cã patimile sînt aprinse mai mult ca niciodatã, si pentru cã sînt si probabil vor mai fi oameni în stradã, si pentru cã pericolul unei dezbinãri monstruoase e mai mare decît niciodatã, propun sã ne întoarcem cu totii la fapte. Chiar si jurnalistii ce emit opinii, dupã cum ne învãta Nae Ionescu.
Asa cã iatã faptele:
1. PSD si ALDE au cîstigat alegerile parlamentare cu majoritatea voturilor exprimate de românii care au considerat necesar sã meargã la urne. Sînt absolut legitimati sã formeze Guvernul si sã guverneze. Ceea ce au si fãcut. Si au considerat cã printre prioritãti se numãrã modificarea Codurilor Penale, prin ordonantã de urgentã, si gratierea prin proiect de lege cu procedurã de urgentã în Parlament.
2. Zeci de mii de români au iesit în stradã, nemultumiti de proiectul de gratiere. Mai putin s-a protestat împotriva modificãrii Codului Penal si de Procedurã Penalã.
3. Strînsi oficial în sedintã de buget, guvernanti au introdus (pe sest sau nu) pe ordinea de zi si gratierea si modificarea codurilor penale. La ceas de searã, dupã ceea ce multi spun cã a fost un simulacru de dezbatere publicã.
4. Guvernul dezincrimineazã partial abuzul în serviciu stabilind o „limitã“ de 200.000 ron de la care începe infractiunea. Mai mult, îsi acoperã spatele pentru orice eventualitate decizînd cã nu poate fi vorba de abuz în serviciu în cazul emiterii, aprobãrii sau adoptãrii actelor normative.
5. Liviu Dragnea, presedintele PSD, partidul care guverneazã cu ALDE, e judecat într-un dosar în care prejudiciul este de 108.000 de lei, sub pragul de 200.000 impus de noul proiect de lege privind abuzul în serviciu. În cazul angajãrilor ilegale de la Protectia Copilului Teleorman, Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu (sic!). Prin dezincriminarea partialã a abuzului în serviciu, el ar rãmîne doar cu o acuzatie de instigare la fals, o infractiune minorã. Acestea sînt faptele si oricît ar încerca unii sau altii sã manipuleze, ele vor rãmîne fapte. Restul e o chestiune de optiune strict personalã. Fiecare poate alege sã ignore aceste fapte, sã le interpreteze cum doreste, sã iasã în stradã sau sã stea acasã. E dreptul fiecãruia într-o tarã în care fiecare dintre noi încã mai are drepturi.
P.S.: De „lãudat“ cei care au orchestrat manipularea cu gratierea în prim-plan, pentru ca prin dos sã poatã fi linistit promovatã dezincriminarea partialã a abuzului în serviciu. Chiar si-au fãcut treaba.

Articol afisat de 1630 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective