Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Aprilie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nord Arin International, campanie de plantare de puieti forestieri

Nord Arin International, campanie de plantare de puieti forestieri

• angajati ai acestei firme, elevi, actori si reprezentanti ai unor institutii implicate ´┐Żn protectia mediului au plantat 500 de puieti de pin • invitat de onoare a fost actrita Draga Olteanu Matei • este singura initiativ´┐Ż de acest gen din judet, venit´┐Ż din mediul privat •

Firma Nord Arin International a organizat, ieri, ´┐Żn colaborare cu Directia Silvic´┐Ż Neamt - Ocolul Silvic Vaduri, o actiune de plantare de puieti de forestieri, initiativ´┐Ż inedit´┐Ż si unic´┐Ż ´┐Żn judet, venit´┐Ż dinspre mediul privat. Angrenati ´┐Żn aceast´┐Ż activitate au fost 30 de angajati ai firmei protagoniste, al c´┐Żrei principal profil este producerea de mobilier, tot at´┐Żtia elevi ai Scolii P´┐Żng´┐Żrati, actori ai Teatrului Tineretului, ca si din trupa „Teatrul Vostru“ a Casei de Cultur´┐Ż din Piatra Neamt, reprezentanti ai G´┐Żrzii de Mediu si ai Sistemului de Gospod´┐Żrire a Apelor Neamt. Invitat de onoare a fost foarte cunoscuta si ´┐Żndr´┐Żgita actrit´┐Ż Draga Olteanu Matei. Cu umoru-i caracteristic, aceasta a ´┐Żnc´┐Żlzit atmosfera, av´┐Żnd ´┐Żn vedere c´┐Ż vremea a fost destul de capricioas´┐Ż, participantii la actiune av´┐Żnd parte de v´┐Żnt, dar si de c´┐Żtiva fulgi de nea.
Plantarea celor 500 de puieti de pin s-a f´┐Żcut pe o suprafat´┐Ż de 1.000 metri p´┐Żtrati, aleas´┐Ż ´┐Żn punctul numit Bejenia din cadrul Ocolului Silvic Vaduri. „Am organizat prima actiune de acest gen ´┐Żn urm´┐Ż cu 2 ani, la P´┐Żng´┐Żrati Castel. ´┐Żn acest an, am angrenat 30 de angajati ai firmei, 30 de elevi ai Scolii P´┐Żng´┐Żrati, actori ai Teatrului Tineretului, ai trupei «Teatrul Vostru». C´┐Żnd eram copil, ´┐Żn fiecare an mergeam la plantat puieti ´┐Żmpreun´┐Ż cu scoala si cu cei de la silvic. Mai t´┐Żrziu, am fost dezam´┐Żgit c´┐Ż nu s-a mai mentinut acest obicei. Consider c´┐Ż este de datoria noastr´┐Ż s´┐Ż facem plant´┐Żri, s´┐Ż punem ceva ´┐Żn loc, at´┐Żta vreme c´┐Żt materia prim´┐Ż pe care o folosim este lemnul. Si urmasii nostri trebuie s´┐Ż beneficieze de aurul verde. ´┐Żn al doilea r´┐Żnd, consider c´┐Ż acesta este un act de educatie“, a declarat Viorel Cretu, manager general al Nord Arin International.
La r´┐Żndul s´┐Żu, referindu-se la actiunea de ieri, Ovidius M´┐Żrcutianu, directorul general al Directiei Silvice Neamt, a subliniat: „M´┐Ż bucur´┐Ż c´┐Ż aceast´┐Ż initiativ´┐Ż vine din partea unei firme care se ocup´┐Ż cu exploatarea masei lemnoase si, din fericire, si cu prelucrarea ei si transformarea ´┐Żn mobilier pentru export. Firma Nord Arin a cump´┐Żrat 500 de puieti de la Ocolul Silvic Vaduri, iar noi am acordat sprijinul logistic“.

Articol afisat de 2786 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective