Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 20 Aprilie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
AmenintŃri cu autoincendierea, la poarta Tribunalului

Amenint´┐Żri cu autoincendierea, la poarta Tribunalului

Vasile Radu, de 51 de ani, din Piatra Neamt, fost politist, a ´┐Żnceput de ieri, 19 aprilie 2007, greva foamei ´┐Żn fata Tribunalului Neamt. Acesta este nemultumit c´┐Ż nu i s-a dat curs unei cereri formulate de el - eliberarea „stenogramei“ unei sedinte de c´┐Żtre Judec´┐Żtoria Piatra Neamt care-i este necesar´┐Ż la un proces pe care l-a intentat unui magistrat de la aceast´┐Ż institutie. De partea cealalt´┐Ż, conducerea Judec´┐Żtoriei a declarat c´┐Ż pietreanul nu are dreptate. Voi sta aici p´┐Żn´┐Ż luni, 23 aprilie, dat´┐Ż la care m´┐Ż mut cu protestul ´┐Żn fata Ministerului Justitiei“, a declarat Vasile Radu. Dar iat´┐Ż care s´┐Żnt motivele care l-au adus ´┐Żn aceast´┐Ż situatie. Radu avea pe rolul Judec´┐Żtoriei un proces de donatie. Conform sustinerilor lui, pe 25 mai 2006 avea termen de judecat´┐Ż ´┐Żn acel dosar, dar a venit la instant´┐Ż mai repede dec´┐Żt trebuia. „La un moment dat, am intrat ´┐Żn sal´┐Ż, c´┐Ż doar sedintele s´┐Żnt publice. Atunci m-a v´┐Żzut judec´┐Żtorul Daniel Onisor si mi-a f´┐Żcut semn s´┐Ż ies. Am stat o clip´┐Ż, apoi am plecat. Dup´┐Ż ce judec´┐Żtorul a terminat de audiat, a trimis femeia cu care eu m´┐Ż judecam s´┐Ż m´┐Ż cheme de afar´┐Ż. Chita Ciocate a venit si mi-a spus, iar eu m-am conformat. C´┐Żnd am intrat, judec´┐Żtorul m-a ´┐Żntrebat: «Ce, m´┐Ż, nu esti multumit de solutia mea. O contesti si faci pl´┐Żngere penal´┐Ż? Las´┐Ż c´┐Ż o s´┐Ż te judece altcineva si o s´┐Ż ai parte de ce doresti». La r´┐Żndul meu, l-am ´┐Żntrebat cu ce drept ´┐Żmi vorbeste asa, c´┐Ż nici m´┐Żcar nu eram citat pentru acea or´┐Ż. Ulterior, am cerut ´┐Żn mod repetat s´┐Ż mi se elibereze stenogramele sedintei din 25 mai, dar toate demersurile au r´┐Żmas f´┐Żr´┐Ż nici un rezultat“, a declarat Vasile Radu.
De partea cealalt´┐Ż, conducerea Judec´┐Żtoriei sustine c´┐Ż astfel de stenograme nu exist´┐Ż, iar sedintele de judecat´┐Ż se ´┐Żnregistrez´┐Ż electronic. Se pare c´┐Ż Onisor l-a v´┐Żzut ´┐Żn sal´┐Ż pe Radu si l-ar fi chemat s´┐Ż-i aduc´┐Ż la cunostint´┐Ż c´┐Ż, ´┐Żntr-un alt dosar, unde grevistul fusese sanctionat administrativ pentru m´┐Żrturie mincinoas´┐Ż, si unde Radu f´┐Żcuse pl´┐Żngere, nu mai poate judeca tot el si c´┐Ż se abtine. „Magistratul l-a v´┐Żzut ´┐Żn sal´┐Ż pe Vasile Radu, iar ulterior l-a chemat pentru a-i aduce la cunostint´┐Ż c´┐Ż se abtine si nu poate judeca tot el pl´┐Żngerea ´┐Żn acel caz. Domnul Radu a sutinut c´┐Ż atunci a fost amenintat, fapt pentru care a depus o pl´┐Żngere penal´┐Ż ´┐Żmpotriva judec´┐Żtorului Onisor, pentru purtare abuziv´┐Ż, la Parchetul de pe l´┐Żng´┐Ż Curtea de Apel Bac´┐Żu. Aceasta s-a solutionat cu ne´┐Żncepere, dar si ´┐Żmpotriva acestei solutii Vasile Radu a f´┐Żcut pl´┐Żngere. A fost admis´┐Ż de judec´┐Żtorii de la Curtea de Apel Bac´┐Żu, iar cauza a fost retrimis´┐Ż procurorilor de la Parchetul aceleiasi instante. Solutia a fost favorabil´┐Ż lui Vasile Radu, nu ´┐Żn sensul stabilirii unei vinov´┐Żtii, ci s-a cerut completarea urm´┐Żririi penale prin audierea CD-ului de la sedinta cu pricina. Si aceast´┐Ż din urm´┐Ż solutie a fost atacat´┐Ż cu recurs, at´┐Żt de Parchet c´┐Żt de judec´┐Żtorul Onisor, iar ´┐Żn acest moment dosarul se afl´┐Ż pe rolul ´┐Żnaltei Curti de Casatie si Justitie, aceast´┐Ż instant´┐Ż urm´┐Żnd a se pronunta ´┐Żn caz. Toate ´┐Żnregistr´┐Żrile de la sedinta din 25 mai au fost solicitate si trimise la ´┐ŻCCJ. ´┐Żn esent´┐Ż, chiar dac´┐Ż ar fi existat stenograme, acestea nu pot fi puse la dispozitia p´┐Żrtilor“, a declarat vicepresedintele Constantin Magdalina.

Articol afisat de 1779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D.MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective