Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Lãsîndu-l pe Traian Bãsescu la Cotroceni dupã 19 mai, nu am face decît sã perpetuãm scandalul si circul“

„Lãsîndu-l pe Traian Bãsescu la Cotroceni dupã 19 mai, nu am face decît sã perpetuãm scandalul si circul“

• interviu realizat cu deputatul PSD de Neamt Rãzvan Bobeanu

Reporter: Cum comentati cele mai recente aparitii ale lui Traian Bãsescu si mesajul pe care l-a transmis?
Rãzvan Bobeanu:
Este un mesaj, care, asa cum ne-a obisnuit, excede prin violenta verbalã pe care o foloseste, în general la adresa celor 322 de parlamentari, iar acum si la adresa unor oligarhi care nu fac parte din cei 322 si cãrora, iatã, la mitingul de la Cluj le-a dat si nume, i-a identificat în conceptia domniei sale. Traian Bãsescu nu aduce un mesaj nou în campania pe care o face în acest moment, se axeazã pe niste teme de altfel destul de vechi în politica româneascã. În mare, sînt teme cu care el a cîstigat campania în 2004: este vorba despre asa-zisa luptã împotriva coruptiei al cãrei stindard se vrea a fi, despre asa-numitele executii publice, pe care, de altfel, le-a cerut si în campania din 2004.
Rep.: Cît de sincere credeti cã sînt aceste declaratii?
R.B.:
Din pãcate, Traian Bãsescu uitã sã mentioneze un lucru: dacã în 2004, gãseai o ratiune si o logicã în discursul sãu, pentru cã venea din Opozitie, în 2007 nu mai gãsim o logicã în discursul sãu. Iar asta pentru cã Traian Bãsescu are, deja, aproape 3 ani la Cotroceni, iar în acesti 3 ani, în calitatea sa de presedinte al statului, el putea întreprinde mult mai mult, inclusiv sã obtinã rezultate concrete la nivelul luptei anticoruptie. Ar fi putut de asemenea sã învete sã facã politicã externã. Ca sã vã dau un exemplu, expresia „Marea Neagrã - lac rusesc“ pe care Traian Bãsescu a aruncat-o simtindu-se vedetã, poate, în acel moment, i-a costat pe români majorarea pretului la gazele importate din Rusia. Si este vorba despre 1,7 miliarde de euro. Acesti bani nu sînt plãtiti de Traian Bãsescu, ci din buzunarele noastre.
Rep.: Credeti cã vor urma si alte atacuri ale presedintelui în perioada care a mai rãmas pînã la referendum? Îsi va alege si alte tinte?
R.B.:
Nu. Cred cã presedintele si cei care sînt în jurul lui, trompetele sale, vor continua pe acest discurs. Din pãcate, el speculeazã starea de sãrãcie si nemultumire care existã în rîndul populatiei si s-a pus în contradictie cu Parlamentul - acesta fiind, în momentul de fatã, o institutie nu foarte credibilã în rîndul populatiei. Rãul natiunii l-a identificat în persoana Parlamentului, iar binele natiunii încearcã sã îl identifice în persoana lui. Creeazã o divizare a societãtii românesti si speculeazã starea de nemultumire în ceea ce priveste nivelul de trai al populatiei, spunînd cã, din cauza celor 322, populatia nu trãieste bine, cã din cauza celor 322 nivelul de trai este asa cum este, uitînd, însã, cã de fapt el este la Putere de aproape 3 ani.

„Nici PD si nici Traian Bãsescu nu aduc nimic nou în mesajul lor“

Rep.: Este Traian Bãsescu, la momentul actual, principalul inamic al PSD?
R.B.:
Eu nu l-as vedea ca principalul inamic al PSD. Eu, personal, îl vãd ca adversarul politic al PSD, el si Partidul Democrat. Am spus de foarte multe ori, Partidul Democrat a fost singura formatiune din arcul guvernamental care, în aceastã perioadã, a avut o strategie foarte bine pusã la punct si orchestratã pentru distrugerea Partidului Social Democrat. Inclusiv de la presiuni asupra alesilor locali pentru a-i atrage în tabãra democratã si mergînd cãtre alte tipuri de presiuni, sã le spunem, neortodoxe. Eu nu vãd, în momentul de fatã, ca Partidul Social Democrat sã poatã sta la masã cu Partidul Democrat. Ne desparte, în primul rînd, o diferentã de limbaj, de civilizatie politicã si, nu în ultimul rînd, conceptia noastrã, modul în care fiecare dintre noi vedem viitorii ani pentru România. Nici PD si nici Traian Bãsescu nu aduc nimic nou în mesajul lor, iar, dacã le analizati discursurile, ei nu vorbesc nimic despre ceea ce se va întîmpla în România în perioada urmãtoare, ei nu propun un proiect politic, iar asta mã îngrijoreazã foarte mult. ÃŽn discursul lor ei nu fac decît sã ducã o bãtãlie de etapã, care este referendumul din 19 mai, cînd cu orice pret doresc sã-l mentinã pe Traian Bãsescu la Cotroceni. A-l mentine pe Traian Bãsescu la Cotroceni poate reprezenta si o garantie cã PD îsi va pãstra punctele din sondajele electorale. ÃŽn al doilea rînd, mentinerea lui Traian Bãsescu la Cotroceni va reprezenta o garantie cã acesta nu va fi anchetat în dosarele penale pe care le are si care sînt blocate, în acest moment, datoritã imunitãtii de care beneficiazã. Vreau sã spun cã Dosarul „Flota“ se va prescrie în septembrie 2007. Traian Bãsescu are o mizã mult mai mare decît rãmînerea la Cotroceni, are o mizã care poate însemna inclusiv libertatea.
Rep.: Haideti sã facem un exercitiu de imaginatie si sã spunem cã, pe 19 mai, Traian Bãsescu revine la Cotroceni. Ce se va întîmpla?
R.B.:
Din punctul meu de vedere, Traian Bãsescu are o mare problemã: el nu va putea dizolva Parlamentul, pentru cã nu sîntem o republicã prezidentialã, iar el nu are aceastã atributie si nu poate revoca premierul, pentru cã acesta este tot un atribut al Parlamentului - care poate da jos primul-ministru si Guvernul printr-o motiune de cenzurã. Practic, Traian Bãsescu, fatã de cei doi inamici ai sãi, asa cum s-a pozitionat în discursul sãu de-a lungul acestei perioade, nu are nici o putere constitutionalã. Lãsîndu-l pe Traian Bãsescu la Cotroceni dupã 19 mai, nu am face decît sã perpetuãm scandalul si circul pe care l-am avut în tarã timp de doi ani si jumãtate, dintr-un motiv foarte clar: Traian Bãsescu va continua acest discurs la adresa institutiilor statului - care este un discurs anticonstitutional si împotriva statului de drept, la urma urmei - iar asta pentru cã el nu priveste consecintele unui astfel de discurs, ci doar propriul interes, si anume cã îi aduce puncte în sondajele electorale. Asadar, Traian Bãsescu va continua sã critice institutiile statului, iar starea de conflict va continua.
Rep.: Sã luãm în calcul si varianta cealaltã, cã Traian Bãsescu va pierde la referendumul de pe 19 mai.
R.B.:
Vreau sã fiu foarte bine înteles: PSD, atunci cînd a declansat procedura de suspendare - si vreau sã vã aduc aminte cã nimeni nu ne-a dat prea multe sanse - nu a urmãrit suspendarea lui Traian Bãsescu si demiterea acestuia ca urmare a unui referendum, pentru ca un membru al PSD, presedintele sau cineva din conducerea partidului sã ajungã presedinte la Cotroceni. Nu acesta a fost interesul si scopul nostru. În momentul de fatã am declansat aceastã luptã pentru cã Traian Bãsescu a încãlcat Constitutia. Apoi, Traian Bãsescu a falimentat politica externã a României, Traian Bãsescu patroneazã un grup de interese si un grup de oameni de afaceri, Traian Bãsescu instigã la violentã contra institutiilor legitime ale statului, nu recunoaste autoritatea Parlamentului, ceea ce este foarte grav. Este delirant pentru un presedinte care, chiar dacã este suspendat, rãmîne, totusi presedintele României. Revenind la întrebarea dumneavoastrã, PSD nu a declansat aceastã procedurã ca sã îl punã pe Mircea Geoanã presedinte, ci pentru cã a simtit cã ordinea constitutionalã a statului de drept este periclitatã de excesele lui Traian Bãsescu. În conditiile în care el va fi demis, nu este nici o problemã, vor fi organizate alegeri prezidentiale, iar Traian Bãsescu va intra în cursã cu candidatii desemnati de PSD, PNL si alte partide de pe scena politicã.

Articol afisat de 1628 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de CeVa la data 15.05.2007 09:46
Interpelare
As dori sã-mi dea Rãzvan un nume demn de a fi Presedintele României. Dacã mã convinge voi fi cel mai mare sustinãtor al acestuia!
Pe de altã parte, dragã Rãzvane, ce a fãcut partidul în care esti pentru comunitatea localã? Pentru oamenii simpli? Pentru cei pe care îi vreti acum sã vã sprijine? Cînd ai un rãspuns te astept la un dialog.
Ad�ugat de akinik la data 15.05.2007 10:25
PSD ESTI VARZA
Daca nu va mai fi Basescu , PSD-ul nu va continua circul pentru ca marea majoritatea mafiotilor sunt psd-isti si logic ca nu s-ar mai face galagie,nu?
PSD-ul sa aliat cu PC-ul, care il are in frunte pe cel mai mare mafiot din Romania(Voiculescu), uitati-va la fata lui sa vedeti ce fata de "caracatita italiana" are si cate smenarii face in tara asta. De ce ? pentru ca unii parlamentarii il sustin si ii invarte cum vrea "bulanu" lu' Voiculescu.
Referitor la flota ,ca fapt divers va spun ca in '93 am vazut o parte din navele pe care Basescu le-a vandut.Ce pot sa va spun ca aratau jalnic si nu stiu daca statul roman isi permitea la acea vremea reparatiile acelor nave.Eu unul nu suport rablele si carpeli la rable, prefer sa vand rabla si sa-mi i-au una noua.
In ceea ce priveste PSD-ul si mafiotii din PSD , cat am sa traiesc nu am sa-i votez, pentru ca sunt cei mai mare mafioti, prefer sa ma conduca ungurii decat mafiotii romani.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective