Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Martie 2016
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Avaria, un scandal imens a declansat

Avaria, un scandal imens a declansat

• ´┐Żntr-o sedint´┐Ż convocat´┐Ż de urgent´┐Ż s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż dimineat´┐Ż, presedintele Consiliului Judetean a cerut demisia conducerii Apa Serv • motivul: incompent´┐Ż ´┐Żn gestionarea crizei apei • primul „picat“ este Florin Cucu, presedintele CA, care a anuntat c´┐Ż renunt´┐Ż la mandat • directorul Dughir a precizat c´┐Ż nu e firesc s´┐Ż se cear´┐Ż demisii sub presiune si c´┐Ż nu are nimeni dreptul s´┐Ż-l jigneasc´┐Ż • promisiunile c´┐Ż pietrenii vor avea ap´┐Ż ´┐Żnc´┐Ż de vineri seara nu s-au adeverit • Mii si mii de pietreni, care sperau c´┐Ż vineri seara si ´┐Żn noaptea ce urma cele preconizate de Apa Serv ´┐Żn cazul avariei de la magistrala care alimenteaz´┐Ż orasul vor fi de domeniul trecutului, s-au ´┐Żnselat. Asta pentru c´┐Ż, s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż dimineat´┐Ż, au constatat c´┐Ż ap´┐Ż la robinete tot nu curge (mai ales la etajele superioare ale blocurilor cu mai mult de patru nivele), iar dac´┐Ż era nu avea presiune, astfel c´┐Ż utilizarea centralelor sau a masinilor de spl´┐Żlat nu era posibil´┐Ż, si nici s´┐Ż g´┐Żteasc´┐Ż ceva nu puteau. Asa c´┐Ż au luat calea magazinelor pentru a cump´┐Żra ap´┐Ż plat´┐Ż sau mineral´┐Ż. De mentionat c´┐Ż, vineri si s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż, pietrenii care locuiesc ´┐Żn apropierea Cuiejdiului au luat ap´┐Ż din p´┐Żr´┐Żu ´┐Żn scop menajer. Ca s´┐Ż nu mai spunem de miile de persoane care au apelat la izvorul din apropierea barajului de la B´┐Żtca Doamnei pentru a-si procura ap´┐Ż potabil´┐Ż. Zone afectate de lipsa total´┐Ż sau partial´┐Ż a utilit´┐Żtii au fost Mihai Viteazu, aproape tot cartierul D´┐Żrm´┐Żnesti si partial Dacia.

„Cer public demisia directorului Dughir si nu mai avem ce discuta!“

Si, ca ´┐Żn bancul cu evreul - „si tu ai dreptate, si tu ai dreptate“, s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż, de cum s-a ivit de ziu´┐Ż si autorit´┐Żtile au aflat c´┐Ż tot nu curge ap´┐Ż la robinete, ´┐Żn ciuda manevrelor anuntate de conducerea Apa Serv pentru reluarea furniz´┐Żrii ´┐Żnc´┐Ż de vineri seara, s-a convocat un nou comandament de urgent´┐Ż, coordonat de Emilia Arcan, presedintele Consiliului Judetean. A fost un bun prilej de aruncat s´┐Żgeti ´┐Żntre tabere. Protagonisti - sefa CJ, c´┐Żtiva agamani pesedisti de la Apa Serv, primarul Dragos Chitic, iar de partea cealalt´┐Ż, conducerea firmei, ´┐Żn spet´┐Ż directorul C´┐Żt´┐Żlin Dughir, inginerul Ioan P´┐Żcal´┐Ż, jurista Luminita Marcoci, un specialist ´┐Żn instalatii, presedintele CA si un membru CA. Sedinta a debutat cu anuntul presedintei Arcan, c´┐Ż ´┐Żsi doreste s´┐Ż vad´┐Ż demisia directorului Dughir, dup´┐Ż ce se „tamponaser´┐Ż“ telefonic putin mai ´┐Żnainte de a se vedea la ochi. „Jum´┐Żtate din D´┐Żrm´┐Żnesti si o parte din Dacia nu au ap´┐Ż si vreau s´┐Ż stiu care e cauza, c´┐Żt´┐Ż vreme asear´┐Ż (vineri - n.r.) problema trebuia s´┐Ż dispar´┐Ż! Eu le-am transmis oamenilor c´┐Ż vor avea ap´┐Ż de vineri dup´┐Ż-amiaz´┐Ż, pentru c´┐Ż asa s-a angajat conducerea Apa Serv. Cer public demisia directorului Dughir si nu mai avem ce discuta! Le multumesc celor de la ISU care au ´┐Żmp´┐Żrtit ap´┐Ż prin cartiere, ´┐Żn c´┐Żteva locuri publice, pentru a-si mai rezolva oamenii problemele“, a declarat presedintele Arcan. Nici presedintele CA al Apa Serv nu a sc´┐Żpat, cer´┐Żndu-i si lui demisia dac´┐Ż simte c´┐Ż situatia ´┐Żl dep´┐Żseste, moment ´┐Żn care Florin Cucu a anuntat, ´┐Żn plenul sedintei, c´┐Ż renunt´┐Ż la mandat. Reprosuri a mai primit C´┐Żt´┐Żlin Ionut Dughir si de la primarul Dragos Chitic, cel care i-a cerut s´┐Ż ´┐Żi respecte pe pietreni si s´┐Ż caute solutii tehnice c´┐Żt mai urgente, ca s´┐Ż se dep´┐Żseasc´┐Ż situatia. „Este nepermis s´┐Ż stea oamenii at´┐Żtea zile f´┐Żr´┐Ż ap´┐Ż! Trebuie o procedur´┐Ż clar´┐Ż c´┐Żnd se intervine ´┐Żn astfel de stiuatii, s´┐Ż nu fie afectat´┐Ż populatia. Faceti tot ce e posibil ca s´┐Ż alimentati si cartierul D´┐Żrm´┐Żnesti, pentru c´┐Ż nu e ´┐Żn ordine ce se ´┐Żnt´┐Żmpl´┐Ż“, a spus primarul.

Presiune este, consum este, ap´┐Ż nu prea avem…

Ascult´┐Żnd autorit´┐Żtile, ´┐Żmpreun´┐Ż sau separat, aveau dreptate. Nici directorul Ionut Dughir nu sustinea un neadev´┐Żr, omul preciz´┐Żnd c´┐Ż presiunea ´┐Żn retea e maxim´┐Ż, dar era problema cu „echilibrarea sistemului“. „´┐Żn primul r´┐Żnd, nu are nimeni dreptul s´┐Ż m´┐Ż jigneasc´┐Ż, asa cum s-a mai ´┐Żnt´┐Żmplat! Am ´┐Żncercat s´┐Ż explic situatia de mai multe ori, dar nu se ´┐Żntelege… Pomp´┐Żm cu presiune maxim´┐Ż, pe ambele conducte si avem doar ap´┐Ż de la Vaduri. Dar consumul e foarte mare pe zona Z´┐Żnesti si Roznov si nu reusim rapid s´┐Ż umplem toat´┐Ż instalatia, p´┐Żn´┐Ż la marginea D´┐Żrm´┐Żnestiului. Ce se ´┐Żnt´┐Żmpl´┐Ż acum nu mai tine de noi, ci e un lucru firesc, privind echilibrarea sistemului. Mai mult dec´┐Żt am f´┐Żcut nu se poate face, oricine ati vrea s´┐Ż fie director! Ca s´┐Ż evit´┐Żm astfel de situatii e nevoie de investitii! Echilibrarea sistemului dureaz´┐Ż ´┐Żntre 24 ti 36 de ore“, a declarant directorul C´┐Żt´┐Żlin Ionut Dughir.

Noroc de pompieri

´┐Żn timp ce autorit´┐Żtile acuzau ori se scuzau, ´┐Żn oras, trei cisterne de la ISU Piatra Neamt si una mai mic´┐Ż, de dou´┐Ż tone de la Stefan cel Mare, ´┐Żmp´┐Żrteau ap´┐Ż ca la Boboteaz´┐Ż, ´┐Żn zone aglomerate din municipiu, ori ´┐Żn cele ´┐Żn care nici susurul prin tevi nu se f´┐Żcea simtit. Primarul de Stefan cel Mare venise personal al´┐Żturi de c´┐Żtiva b´┐Żrbati din comun´┐Ż, s´┐Ż dea ap´┐Ż pietrenilor. Menajer´┐Ż, dar lumea vorbea c´┐Ż o fierbe si o bea... P´┐Żn´┐Ż la urm´┐Ż iesea mai ieftin dec´┐Żt s´┐Ż cumpere ap´┐Ż plat´┐Ż. Si uite-asa, a fost un week-end cu oarece „deranj“ ´┐Żn Piatra Neamt, unii cert´┐Żndu-se, altii cobor´┐Żnd la nivelul g´┐Żletii pe trotuar si acesta pare ´┐Żnceputul scandalului, c´┐Żci luni se anunt´┐Ż a fi o sedint´┐Ż de CJ ´┐Żn care agamanii s´┐Ż primeasc´┐Ż dezlegare s´┐Ż ´┐Żi „mazileasc´┐Ż pe cei din CA. Si, „victim´┐Ż colateral´┐Ż“, s´┐Ż pice si C´┐Żt´┐Żlin Ionut Dughir, care numai cu „mandat special“ pentru agamani poate fi detronat. R´┐Żm´┐Żne de v´┐Żzut, care pe care!

„Apa Serv merge pe o solutie de provizorat ´┐Żn remedierea avariei“

„Conform informatiilor culese din teren rezult´┐Ż c´┐Ż la aceast´┐Ż or´┐Ż este reluat´┐Ż furnizarea apei ´┐Żn toate zonele din oras. Abia acum putem vorbi de rezolvarea unei crize a apei, f´┐Żr´┐Ż precedent, la Piatra Neamt, care a afectat timp de peste 72 ore jum´┐Żtate din oras. Este de nepermis ceea ce s-a ´┐Żnt´┐Żmplat. Pietrenii au fost tratati cu dispret si nep´┐Żsare de c´┐Żtre cei responsabili. Multumesc partenerilor de la ISU Neamt care au r´┐Żspuns solicit´┐Żrilor noastre punctuale si au distribuit ap´┐Ż ´┐Żn zonele din oras unde era mare nevoie. Asa cum v-am obisnuit, pentru c´┐Ż observ o multime de comunicate din partea Consiliului Judetean ´┐Żn care nu vi se spune totul, trebuie s´┐Ż stiti adev´┐Żrul. Apa Serv, din ceea ce am v´┐Żzut pe teren si mi s-a comunicat, merge pe o solutie de provizorat ´┐Żn remedierea avariei de la conducta magistral´┐Ż. Nu comentez profesionalismul, dar este departe de ceea ce trebuia f´┐Żcut. E bine totusi c´┐Ż s-a reluat furnizarea apei. Deocamdat´┐Ż nu se pune problema opririi apei. Le-am cerut, ´┐Żn ´┐Żnt´┐Żlnirile pe care le-am avut, s´┐Ż stabileasc´┐Ż o procedur´┐Ż clar´┐Ż si o solutie tehnic´┐Ż potrivit´┐Ż pentru interventia pe conducta respectiv´┐Ż, pentru a nu se mai repeta situatia de s´┐Żpt´┐Żm´┐Żna aceasta“, se arat´┐Ż ´┐Żntr-un comentariu al primarului Dragos Chitic, postat pe o retea de socializare s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż, 12 martie, la ora 21.59.

Articol afisat de 2227 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(F. JBANCA, D. SOFRONIA)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective