Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 14 Martie 2016
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sotron politic la Piatra Neamt

Una vorbim si alta fum´┐Żm?

Afl´┐Żm din Monitorul de Neamt din 29 februarie a.c., c´┐Ż domnul deputat C´┐Żt´┐Żlin Dr´┐Żgusanu, sperant´┐Ż real´┐Ż a Noului USL (PSD+ALDE) pentru scaunul de primar la Piatra Neamt, a declarat c´┐Ż ´┐Żn plenul Camerei Deputatilor se opune proiectului de lege initiat de Liviu Dragnea „privind toleranta fat´┐Ż de diferentele de grup“. Declaratia domnului deputat, membru al Comisiei Juridice a Camerei, este cam greu de digerat, ´┐Żn conditiile ´┐Żn care, pe de alt´┐Ż parte, ´┐Żn comisie a votat ´┐Żn favoarea proiectului colegului din Noul USL. Votul Comisiei, ca vot de specialitate, este definitoriu ´┐Żn decizia plenului de a adopta sau nu un proiect. Cu alte cuvinte, votul domnului deputat din Comisie este mult mai greu, dec´┐Żt votul acestuia din plen. Sigur, domnul deputat este la ´┐Żnceput de carier´┐Ż si mai are de ´┐Żnv´┐Żtat, dar nu este prea l´┐Żudabil pentru un parlamentar, fie si ´┐Żncep´┐Żtor, s´┐Ż aib´┐Ż pozitii diferite fat´┐Ż de un proiect. Desigur, consecventa nu prea se poart´┐Ż ´┐Żn politic´┐Ż, dar nu este de dorit ca odat´┐Ż ajuns primar, C´┐Żt´┐Żlin Dr´┐Żgusanu s´┐Ż demonstreze prin comportament c´┐Ż „una vorbim si alta fum´┐Żm. De astfel de comportamente, ´┐Żn prim´┐Żria de la Piatra Neamt, ne-am s´┐Żturat, cu v´┐Żrf si ´┐Żndesat.

Rotatia prefectilor

Vineri, 4 martie, a fost schimbat din functie prefectul Vlad Anghelut´┐Ż, binecunoscut ca „omul lui Ionel Arsene“ - liderul local PSD. Schimbarea a produs sup´┐Żrare mare ´┐Żn tab´┐Żra social - democrat´┐Ż, pentru c´┐Ż premierul Ciolos n-a luat ´┐Żn serios avertismentele lui Dragnea, de a nu umbla la prefecti. ´┐Żn locul lui Anghelut´┐Ż a fost numit´┐Ż doamna Niculina Dobril´┐Ż, despre care pietreanul de r´┐Żnd nu prea stie mare lucru. S-a autoprezentat la oficierea numirii pe functie. Jurist´┐Ż de profesie, a s´┐Żltat pe jiltul prefectului de pe laita de inspector guvernamental, pe unde trec mai toti aspirantii la titulatura de „´┐Żnalt functionar public“. Doamna a mai fost prin Prefectur´┐Ż, ca secretar general si ca subprefect, deci cunoaste institutia si capcanele ei. La investire, noul prefect a declarat c´┐Ż principalul obiectiv pe care l-a urm´┐Żrit, si-l urm´┐Żreste, este respectarea legii. Asta si doream s´┐Ż aud. Vreau s´┐Ż v´┐Żd de acuma, cum cad pe capete toate hot´┐Żr´┐Żrile de consiliu, votate ´┐Żn dispretul legii, dar si ´┐Żn dispretul nemtenilor.

Apocalipsa dup´┐Ż Cozmanciuc

Nici nu s-au risipit bine ecourile numirii doamnei Niculina Dobril´┐Ż ´┐Żn functia de prefect, c´┐Ż supapa PNL-ului municipal, de sub poalele Pietricic´┐Żi a si sc´┐Żpat presiunea unui comunicat de pres´┐Ż, pe care nu-l mai putea retine de at´┐Żta satisfactie partinic´┐Ż. Presedintele local al liberalilor de pe cele dou´┐Ż maluri ale Cuiejdului, a subliniat cu mare ap´┐Żsare pe subiectul Vlad Anghelut´┐Ż, fostul prefect PSD, c´┐Ż prea ´┐Żsi f´┐Żcea agenda la partid, dup´┐Ż dictarea lui Ionel Arsene, si de c´┐Żte ori ajungea la Prefectur´┐Ż, politica aplicat´┐Ż era plin´┐Ż de derapaje PSD-iste. Prin vocea domnului presedinte Cozmanciuc, PNL salut´┐Ż miscarea guvernului tehnocrat, de a roti cadrele ´┐Żn prefectur´┐Ż, acum ´┐Żnainte de alegeri, trimit´┐Żndu-l pe domnul Anghelut´┐Ż la locul de bastin´┐Ż, sub poalele Cet´┐Żtii Neamtului, pentru a-si reg´┐Żsi limita de competent´┐Ż. P´┐Żn´┐Ż aici nu ar fi mare lucru de reprosat domnului Cozmanciuc. Politica este f´┐Żcut´┐Ż s´┐Ż umble cu poalele ´┐Żn cap si PSD-ul ar fi spus la fel, dac´┐Ż prefectul schimbat ar fi fost PNL-ist. Dar urmeaz´┐Ż „Apocalipsa dup´┐Ż Cozmanciuc“, care relev´┐Ż c´┐Ż de c´┐Żnd judetul este condus de la Prefectur´┐Ż de Anghelut´┐Ż si de la Consiliul Judetean de Emilia Arcan „se pierd ´┐Żn judet c´┐Żteva mii de locuri de munc´┐Ż, s-a blocat dezvoltarea, au s´┐Żr´┐Żcit oamenii, iar Consiliul Judetean a devenit pusculita de partid a PSD. Citesc si m´┐Ż cutremur de at´┐Żtea revelatii. Un sfat, domnule Cozmanciuc, mai domol cu pianul pe sc´┐Żri, c´┐Ż-l dezacordati de tot. Aveti impresia c´┐Ż PNL, at´┐Żta timp c´┐Żt a condus judetul a fost mai breaz? Bine m´┐Żcar c´┐Ż ´┐Żn lista apocaliptic´┐Ż nu ati pomenit nimic despre coruptie. Prea ar fi fost vorba de funia din casa sp´┐Żnzuratului. Nu ati realizat c´┐Żt de ciclic´┐Ż este troaca asta politic´┐Ż, ´┐Żn care ne b´┐Żl´┐Żc´┐Żrim cu r´┐Żndul? Feriti-v´┐Ż de zicala rom´┐Żnului, aia cu b´┐Żrna din ochi, c´┐Ż aveti ti dumneavoastr´┐Ż o companie, ´┐Żn frunte cu fostul primar Gheorghe Stefan, nu v´┐Ż fie de deochi. Pe l´┐Żng´┐Ż compania asta, cei din PSD sunt mici copii, care pot da si lectii de etic´┐Ż. F´┐Żceti -v´┐Ż cur´┐Żtenia ´┐Żn PNL si apoi v´┐Ż citesc cu drag toate comunicatele de pres´┐Ż. Parc´┐Ż asta era lectia „prezidentialelor“ din 2014, cu privire la „alt mod de a face politic´┐Ż“, pe care ati ´┐Żnfipt-o ca pe o bomboan´┐Ż ´┐Żn coliva declaratiei dumneavoastr´┐Ż.

Doctorul Laz´┐Żr a fost schimbat cu premeditare

Vineri 4 martie, Emilia Arcan, presedinta Consiliului Judetean, a devenit a doua doamn´┐Ż a judetului, dup´┐Ż doamna prefect, dup´┐Ż ce ocupase locul ´┐Żnt´┐Żi ceva timp. Evenimentul cobor´┐Żrii unei trepte ´┐Żn ierarhia local´┐Ż a doamnei Emilia a fost compensat cu punerea ´┐Żn oper´┐Ż a demiterii doctorului Ioan Laz´┐Żr din functia de director al Spitalului Judetean de Urgent´┐Ż, la solicitarea membrilor Consiliului de Administratie a spitalului, aflat sub presedintia consilierului judetean Dan Vasile Constantin (PSD). Dac´┐Ż Emilia Arcan s-a bazat pe decizia Consiliului de Administratie, ar fi ´┐Żn ton cu legea, dar partea interesant´┐Ż intervine c´┐Żnd afl´┐Żm c´┐Ż dumneaei dorea s´┐Ż-l schimbe din functie pe doctorul Laz´┐Żr cu mult´┐Ż vreme ´┐Żnainte, acesta fiind primul ei obiectiv, la preluarea presedintiei Consiliului Judetean. Emilia Arcan mai declar´┐Ż c´┐Ż functia de director al SJU va fi ocupat´┐Ż prin concurs, dar nu face un secret, din faptul c´┐Ż doreste ca functia s´┐Ż fie preluat´┐Ż de doctorul Letitia Damoc, care conduce Spitalul Bicaz. Ne´┐Żntelegerile dintre doctorul Laz´┐Żr si Consiliul de Administratie condus de Dan V. Constantin sunt ceva mai vechi si de notorietate, cu deznod´┐Żm´┐Żnt declarat c´┐Ż „doctorul Laz´┐Żr nu va mai fi director“. Si uite asa, a iesit la un sondaj de opinie local, c´┐Ż Dan V. Constantin este cel mai apreciat politician al anului. Argument greu, ´┐Żn fata c´┐Żruia doctorul Laz´┐Żr, slabe sperante s´┐Ż aib´┐Ż vreo sans´┐Ż, dac´┐Ż ´┐Żi trece prin cap s´┐Ż conteste decizia de mazilire.

Articol afisat de 1737 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective