Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Ianuarie 2006
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
MIRACOL

MIRACOL

• un b´┐Żrbat, ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż de 26 de ani, a c´┐Żzut de pe acoperi´┐Żul unui bloc cu zece etaje • el lucra la acoperi´┐Żul imobilului • spre norocul s´┐Żu, victima a sc´┐Żpat f´┐Żr´┐Ż fracturi craniene sau de coloan´┐Ż ´┐Żi f´┐Żr´┐Ż leziuni interne • impactul cu solul a fost atenuat de z´┐Żpad´┐Ż •

Un nem´┐Żean se poate considera extrem de norocos, dup´┐Ż ce a supravie´┐Żuit c´┐Żderii de la aproximativ 30 de metri ´┐Żn´┐Żl´┐Żime, sc´┐Żp´┐Żnd cu capul ´┐Żi coloana nefracturate ´┐Żi f´┐Żr´┐Ż leziuni interne. Cristian Perju, ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż de 26 de ani, din Piatra Neam´┐Ż, a ajuns ieri la spital ´┐Żn stare grav´┐Ż dup´┐Ż ce a c´┐Żzut de pe acoperi´┐Żul unui bloc cu zece etaje, ´┐Żn timp ce efectua repara´┐Żii. B´┐Żrbatul a aterizat direct pe sol, pe partea st´┐Żng´┐Ż, z´┐Żpada atenu´┐Żnd impactul extrem de violent. Ca prin minune, victima nu ´┐Żi-a pierdut con´┐Żtien´┐Ża, ´┐Żn schimb, realiz´┐Żnd c´┐Ż a fost la un pas de a-´┐Żi pierde via´┐Ża, a suferit un ´┐Żoc psihic.
Fiind solicitat Serviciul Jude´┐Żean de Ambulan´┐Ż´┐Ż Neam´┐Ż, la locul accidentului s-a deplasat un echipaj al Serviciului Mobil de Urgen´┐Ż´┐Ż Reanimare ´┐Żi Descarcerare, care a f´┐Żcut evaluarea st´┐Żrii victimei, i-a acordat primul ajutor necesar, dup´┐Ż care a transportat-o la Spitalul Jude´┐Żean de Urgen´┐Ż´┐Ż Neam´┐Ż. Investiga´┐Żiile radiologice efectuate aici au ar´┐Żtat c´┐Ż pacientul a suferit numeroase fracturi la m´┐Żini, picioare, clavicule ´┐Żi umeri, precum ´┐Żi un ´┐Żoc traumatic. Cadrele medicale ale celei mai mari unit´┐Ż´┐Żi sanitare din jude´┐Ż spun c´┐Ż numai printr-un miracol victima a sc´┐Żpat f´┐Żr´┐Ż fracturi craniene sau de coloan´┐Ż, ´┐Żi f´┐Żr´┐Ż leziuni interne dup´┐Ż c´┐Żderea de la o ´┐Żn´┐Żl´┐Żime at´┐Żt de mare. V´┐Żz´┐Żnd rezultatele radiografiilor pacientului, constat´┐Żnd c´┐Ż acesta nu ´┐Żi-a pierdut con´┐Żtien´┐Ża ´┐Żi avea tensiunea arterial´┐Ż bun´┐Ż, medicii care l-au examinat pe Cristian Perju au concluzionat c´┐Ż starea general´┐Ż a acestuia nu este foarte grav´┐Ż.
La aproximativ o or´┐Ż de la c´┐Żderea ´┐Żn gol de la etajul X, pacientul era confuz ´┐Żi sus´┐Żinea c´┐Ż nu ´┐Żi mai aminte´┐Żte ´┐Żmprejur´┐Żrile ´┐Żn care s-a petrecut accidentul. O dovad´┐Ż clar´┐Ż a faptului c´┐Ż Perju era dezorientat, a fost ´┐Żi aceea c´┐Ż ´┐Żn prim´┐Ż faz´┐Ż el a refuzat internarea ´┐Żi efectuarea interven´┐Żiei chirurgicale.
Dup´┐Ż ce a primit ´┐Żngrijirile necesare la Unitatea de Primire a Urgen´┐Żelor a celei mai mari unit´┐Ż´┐Żi sanitare din jude´┐Ż, b´┐Żrbatul a fost internat la sec´┐Żia Ortopedie, urm´┐Żnd s´┐Ż suporte o interven´┐Żie chirurgical´┐Ż complex´┐Ż la femurul, cotul ´┐Żi um´┐Żrul st´┐Żng.
Se pare c´┐Ż ´┐Żn acest caz este vorba despre un accident de munc´┐Ż.

Articol afisat de 1731 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILI´┐ŻESCU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective