Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 13 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ordonanþã cu doi beneficiari

Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare bãneºti populaþiei cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinþei gaze naturale are, în judeþul Neamþ, doar doi beneficiari. Ordonanþa prevede ca beneficiarii sã fie consumatori individuali, titulari de contracte de gaze naturale, sã aibã sobe de teracotã, iar venitul lunar pe membru de familie sã nu depãºeascã 3,3 milioane lei, adicã salariul minim pe economie. Ajutoarele bãneºti, iniþial în cuantum de 10 milioane lei pentru montarea unei centrale termice ºi de douã milioane pentru montarea unui arzãtor automatizat, au fost modificate printr-un act normativ recent ºi se cifreazã acum la 15 milioane lei pentru achiziþionarea, instalarea ºi punerea în funcþiune a unei centrale termice, respectiv 3 milioane de lei în cazul achiziþionarii ºi montãrii unui arzãtor automatizat. Aceste ajutoare se acordã sub forma unor bonuri valorice, pe care beneficiarii trebuie sã le înmîneze executanþilor lucrãrii. De asemenea, familiile ºi persoanele singure care îndeplinesc condiþiile din Ordonanþa 91/2005 trebuie sã obþinã avizul tehnic de la gaze ºi sã aibã proiectul de execuþie a lucrãrii.
„Din cei cinci solicitanþi care au depus, pînã în prezent, cereri la Direcþia de Muncã Neamþ, doar doi au îndeplinit condiþiile impuse de actul normativ, sã aibã sobe de teracotã ºi sã se încãlzeascã cu gaze naturale. Ei pot fie sã renunþe la sobã ºi sã-ºi instaleze centralã termicã, fie sã-ºi modernizeze soba prin instalarea arzãtoarelor automatizate. Direcþia de Muncã va primi, zilele acestea, de la Ministerul Muncii, Solidaritãþii Sociale ºi Familiei, bonurile valorice cu noile cuantumuri, urmînd ca instituþia noastrã sã procedeze la emiterea bonurilor cãtre beneficiarii care se încadreazã îîn condiþiile OUG 91/2005. Noi acordãm aceste bonuri, dar lucrarea ca atare trebuie executatã de firme autorizate ISCIR ºi ANRGN, care au încheiat ºi protocoale de colaborare cu Direcþia de Muncã. ÃŽn Neamþ sînt, pînã în prezent, douã firme care îndeplinesc aceste condiþii: Confort Therm Piatra Neamþ ºi SC Vlanda Company Roman“, a precizat Ana Costin, consilier superior la Direcþia de Muncã Neamþ.
Statul acordã aceste ajutoare timp de trei ani, începînd din aceastã iarnã, dar o singurã datã pentru un beneficiar. Date fiind restricþiile impuse pentru acordarea lor, actul normativ va „ferici“ prea puþini dintre sãracii care au nevoie de ajutor ca sã-ºi instaleze o centralã termicã.

Articol afisat de 1664 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective