Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Supravieþuitorul cãderii de la etajul X este încã în stare de ºoc

Supravieþuitorul cãderii de la etajul X este încã în stare de ºoc

• Cristian Perju, tînãrul care în urmã cu o sãptãmînã a „zburat“ de la 30 de metri înãlþime, aºteaptã sã treacã de operaþie ºi sã plece acasã • convins cã supravieþuirea lui a fost o minune divinã, el spune cã la ieºirea din spital, va merge mai întîi la o bisericã, sã aprindã o lumînare • „Nu mai ºtiu ce am gîndit în clipele acelea cînd zburam, de fapt, nu cred cã mai puteam gîndi. Nu þin minte nimic despre cum am cãzut, dacã am simþit durere sau nu, nu ºtiu cum am ajuns la spital, totul s-a ºters din memoria mea“, povesteºte Cristian Perju •

Cristian Perju, tînãrul care printr-un miracol a supravieþuit cãderii de pe acoperiºul unui bloc cu zece etaje ºi a scãpat fãrã fracturi de coloanã vertebralã, la cap ºi fãrã leziuni interne aºteaptã sã fie operat ºi sã se recupereze cît mai repede cu putinþã din punct de vedere fizic. De asemenea, tînãrul îºi doreºte sã pãrãseascã spitalul cît mai curînd. Este atît de pãtruns de ideea cã numai printr-o minune divinã a scãpat cu viaþã, încît nu îl deranjeazã prea tare cã anul acesta îºi va sãrbãtori ziua de naºtere, 22 ianuarie, pe patul spitalului. Are însã un psihic de învingãtor ºi nu se lasã doborît nici mãcar de faptul cã traverseazã aproape singur aceastã perioadã criticã din viaþa lui, în sensul cã nu îi poate avea alãturi nici pe pãrinþi ºi nici prietena. Pe pãrinþi, care locuiesc în judeþul Iaºi, nici mãcar nu a avut posibilitatea sã îi anunþe despre ce i s-a întîmplat, iar prietena sa este plecatã în Spania. „Nu pot sã mã plîng cã nu îmi poartã nimeni de grijã. Vin pe la mine ºi cei doi colegi cu care eram cînd am cãzut, a venit ºi ºeful mai tînãr ºi chiar doamna proprietarã a apartamentului unde executam reparaþia. Mi-am fãcut prieteni chiar aici în spital. Sînt mulþi bolnavi care dupã ce au auzit ce am pãþit, au venit sã mã cunoascã ºi trec zilnic pe la mine ca sã încurajeze ºi sã îmi þinã de urît. Chiar dacã nu am mers prea des la bisericã, am crezut dintotdeauna în Dumnezeu, în felul meu. Sînt foarte sigur cã numai El a avut grijã de mine sã nu mor. Cînd o sã ies din spital, prima datã o merg la bisericã ppentru a aprinde o lumînare, ca recunoºtinþã cã mai trãiesc “, spune Cristian Perju (foto).
Tînãrul suportã însã cu greu faptul cã din cauza unei extensii care îi susþine piciorul stîng ridicat la aproximativ 30 de grade, nu se poate da jos din pat.
ªocul psihic suferit în ziua cînd cãzut de pe acoperiºul blocului cu zece etaje, nu l-a depãºit nici acum, drept dovadã fiind faptul cã nu îºi mai aminteºte absolut nimic despre acele momente. „M-am gîndit de sute de ori la cum s-a întîmplat, dat nu pot sã îmi amintesc. ªtiu doar cã vroiam sã curãþ zãpada de pe acoperiº ºi am alunecat. Nu mai ºtiu ce am gîndit în clipele acelea cînd zburam, de fapt, nu cred cã mai puteam gîndi. Nu þin minte nimic despre cum am cãzut, dacã am simþit durere sau nu, nu ºtiu cum am ajuns la spital, totul s-a ºters din memoria mea“, povesteºte Cristian Perju.
Reamintim cã, luni, 10 ianuarie, tînãrul, care lucra la construcþia ºarpantei blocului K 10 de pe strada Dãrmãneºti împreunã cu doi colegi, a cãzut de pe bloc, de la o înãlþime de aproximativ 30 de metri. Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamþ a demarat o anchetã dar încã nu se ºtie dacã a fost vorba despre un accident de muncã sau nu. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Ioan Popescu, ºeful Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Neamþ, urmeazã sã se stabileascã dacã Perju a fost victima unui accident de muncã în afara muncii sau a unui accident de muncã în care au fost implicaþi muncitori care nu au fost angajaþi în condiþii legale. Firma implicatã în acest eveniment ar fi „Isopescu Construct“.
Se pare cã lucrarea a fost angajatã de inginerul ªtefan Isopescu, fratele patronului, asociat dealtfel la firmã. Acesta a tratat executarea lucrãrii cu proprietarul apartamentului, fãrã a se încheia un contract de prestãri servicii. Ciudat este cã în timp ce doi dintre muncitori afirmã cã au lucrat la iniþiativa lui ªtefan Isopescu, acesta susþine cã oamenii au angajat lucrarea în nume propriu ºi cã nu în calitate de angajaþi ai firmei.
Celãlalt asociat al firmei „Isopescu Construct“ susþine cã între societatea sa ºi reparaþia acoperiºului de la blocul K10 nu existã nici o legãturã, dat fiind faptul cã lucrarea a fost angajatã de fratele lui ªtefan Isopescu în nume personal împreunã cu celelalte trei persoane. Potrivit declaraþiei lui Vasile Truºescu, inspector ºef adjunct al ITM Neamþ, dacã în accidentul a cãrui victima afost Cristian Perju sînt implicate doar persoane fizice, fãrã nici o legãturã cu societatea comercialã, ancheta este de competenþa Poliþiei.

Articol afisat de 1723 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective