Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bãtãlie oarbã între prefect ºi preºedintele CJ

Bãtãlie oarbã între prefect ºi preºedintele CJ

• descinderea unui inspector de la Ministerul Administraþiei ºi Internelor la Consiliul Judeþean naºte noi dispute între preºedintele Dan Constantin ºi prefectul Mocanu • dar ºi între prefect ºi doi deputaþi PSD • „mã îndoiesc cã va ieºi la pensie din funcþia de prefect dacã are un astfel de comportament“, spune Ioan Bivolaru dupã ce a fost acuzat de prefect cã a exercitat presiuni asupra unui inspector de la Ministerul Administraþiei ºi Internelor •

Un nou episod din „serialul“ prefect contra preºedinte de Consiliul Judeþean a izbucnit, ieri, cînd cei doi oficiali nemþeni au susþinut conferinþe de presã. ªi aceastã disputã a pornit în urma solicitãrii transmise de un consilier judeþean prefectului, în care se cerea verificarea modului în care s-au cheltuit banii pentru lucrãrile de renovare la clãdirea care gãzduieºte cele douã instituþii. Dan Vasile Constantin, preºedintele CJ Neamþ, a dat de înþeles, ieri, cã activitatea funcþionarilor din instituþia pe care o conduce a fost blocatã timp de douã zile din cauza controlului efectuat de un reprezentant al corpului de control al ministrului administraþiei ºi internelor. „O parte dintre funcþionarii care trebuiau sã lucreze la buget au fost scoºi din ritm, au fãcut situaþii ºi au dat o serie de explicaþii. Asta tot pentru a nu fi acuzaþi cã nu sîntem transparenþi. Eu nu cred cã este treaba prefectului sã verifice cît de transparentã este activitatea Consiliului Judeþean Neamþ. Ultimele declaraþii ale domniei sale îmi aratã cît este de apolitic“, a declarat preºedintele Dan Vasile Constantin. El a mai adãugat cã prefectul Toader Mocanu a mai fãcut cîteva declaraþii în care a acuzat doi deputaþi ai PSD cã ar fi fãcut „presiuni“ asupra celui care a efectuat controlul. „Nici unul dintre parlamentarii de Neamþ pe care i-a nominalizat prefectul nu a purtat nici mãcar o discuþie cu inspectorul guvernamental. Domnul Chelaru a strîns mîna inspectorului atunci cînd s-au întîlnit la uºa biroului meu, iar domnul Bivolaru nu a discutat nimic cu domnul Virgil Ghindã, inspectorul de la Ministerul Administraþiei ºi Internelor. Asta îmi aratã cît de apolitic este prefectul, dacã se implicã într-o chestiune politicã“, a adãugat Dan Vasile Constantin. El a mai precizat, referitor la reclamaþia consilierului Vlad Marcoci cã acest act „i-a parvenit“ ºi cã sesizarea este adresatã strict împotriva lui ºi nu a instituþiei pe care o conduce.
La numai cîteva zeci de minute, Toader Mocanu, prefectul de Neamþ, a expus varianta lui asupra situaþiei ºi, în plus, a mai adus cîteva acuze. „Este o anomalie ce afirmã domnul Constantin vizavi de buget. Domnul Titi Tãnase, directorul Direcþiei de Finanþe Neamþ, a sesizat cã municipiul Piatra Neamþ a primit mai puþin cu 100 de milioane de lei atunci cînd au fost repartizate sumele pe localitãþi. Domnul Tãnase nu s-a împãcat cu ideea ºi acum verificã cum au fost repartizate fondurile cãtre localitãþi“, a declarat Toader Mocanu. Oficialul nemþean a întãrit declaraþiile asupra faptului cã doi parlamentari ai PSD ar fi fãcut presiuni asupra persoanei care a efectuat controlul la CJ Neamþ: „Am discutat cu domnul Ghindã ºi mi-a spus cã s-au prezentat doi deputaþi, domnul Bivolaru ºi domnul Munteanu, ºi asta o poate confirma ºi jandarmul de serviciu. Ei l-au întrebat pe inspector: «Dumneata în ce calitate te afli aici?». Nu înþeleg atitudinea acelor deputaþi care l-au întrebat aºa ceva pe un angajat al MAI. Eu nu-l acuz de altceva pe domnul Constantin decît de lipsã de transparenþã“.
Despre discuþia purtatã între deputaþii PSD ºi reprezentantul corpului de control al ministrului MAI a oferit lãmuriri chiar unul dintre cei acuzaþi - Ioan Bivolaru. Deputatul a afirmat cã nu a purtat nici o discuþie cu inspectorul pentru simplul fapt cã nu îl cunoaºte: „Nu aº putea face o astfel de gafã, sã fac presiuni asupra unei persoane pe care nu o cunosc. ÃŽi sugerez domnului prefect sã fie foarte atent cum foloseºte informaþiile pe care le are ºi nu mã refer la cele clasificate. Mã îndoiesc cã va ieºi la pensie din funcþia de prefect dacã are un astfel de comportament“.

Articol afisat de 1664 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective