Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

RELEUL PIETRICICA: Campionatul municipal de table

ÃŽn faþa Teatrului Tineretului, în parcare, vieþuiesc cei mai simpatici taximetriºti din oraº. Sînt bãrbaþi tineri sau ceva mai copþi. Acolo, ei îºi aºteaptã clienþii în maºini, citind „Libertatea“, îndeosebi pagina 5, iar cînd este cald, se adunã cioatcã, stau la bîrfã sau, mai nou, joacã table pe un postament de beton, ex-coº de gunoi de pe timpul primarului Rotaru. Campionat. Cînd se plictisesc rãu de tot, cînd se saturã inclusiv de muzica lor (în general manele) ieºitã dintr-un taxi cu portiera lãsatã larg deschisã, îºi fac unul altuia tot felul de poante. Spre exemplu, dacã vedeþi (cum am vãzut eu) un taxi care tîrîie în mers, legate cu sfoarã, cinci-ºase peturi goale, sã ºtiþi cã e de-acolo, din faþa Teatrului, de la bãieþii veseli. Ceva în genul reclamelor pentru coniacul „Unirea“. Pe de altã parte, în parcarea din faþa magazinului Unic este mult mai multã sobrietate, ordine ºi disciplinã. Pe timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, m-am urcat, acolo, într-un taxi ºi i-am spus ºoferului, din start, cã voi plãti numai jumãtate din preþul cãlãtoriei. Motivul? ÃŽn spate, pe geam, era fotografia electoralã a lui Valicã Ouatu care, nu-i aºa?, dacã tot se plimba cu taxiul, trebuia sã plãteascã jumãtate din cãlãtorie. ÃŽn fine, taximetristul mi-a explicat cã, de regulã, se plãtea pentru stat acolo, în faþa magazinului, cîte un milion pe lunã, iar pentru acea perioadã, cînd transportau poza candidatului, preþul se redusese la jumãtate. Aºa cã l-am iertat ºi i-am dat costul integral al cãlãtoriei.
Revenind la bãieþii din faþa Teatrului Tineretului, trebuie sã recunosc faptul cã-mi sînt simpatici. De cîte ori trec pe-acolo ºi-i vãd adunaþi în jurul tomberonului de beton, bãtînd zarurile, mã apucã pofta de table, de stat la un ºpriþ cu amicii ºi de vorbit discuþii. Mã duc cu gîndul chiar mai departe, la înfiinþarea unui Campionat Municipal de Table, pe stradã, pentru toþi cei care au chef de aºa ceva. Miza sã fie micã, 1 ron linia, 2 roni marþul, 3 roni partida, iar cine pierde sã meargã acasã cu taxiul cu pet-uri. Ce ziceþi? Cã pokerul este numai pentru boieri, ca sã nu mai vorbim despre ruletã, Black Jack sau altea alea cu mii ºi zeci de mii de dolari.

Articol afisat de 1794 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective