Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 10 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanța, subfinanțată de CAS Neamț

• Serviciul de Ambulanță va primi, deocamdată, fonduri cu aproximativ 30% mai mici față de cele necesare • singura speranță o constituie rectificările de buget •

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Neamț s-a întîlnit, ieri, cu conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț pentru a negocia încheierea contractului pe anul în curs și a discuta mai multe detalii referitoare la finanțarea de care va dispune Salvarea în 2006. La discuții au participat și membri ai conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț, instituție care reprezintă Ministerului Sănătății în teritoriu.
După cum era de așteptat și cum, de altfel, s-a discutat cu toți furnizorii de servicii medicale și farmaceutice din județ, sumele repartizate, deocamdată, pentru anul în curs sînt insuficiente, dar toată lumea își pune speranțe în rectificările de buget care vor veni, ulterior.
Astfel, deși, în conformitate cu calculele efectuate de economiștii Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, acestei instituții îi sînt necesari 82 miliarde de lei pentru a supraviețui pînă la finalul anului 2006, deocamdată, instituția va primi numai 52 miliarde de lei. „Discuțiile au fost mai mult decît amicale, iar conducerea Casei a afirmat că este convinsă că solicitările noastre în materie de finanțare sînt pertinente, dar, deocamdată, nu are de unde să ne aloce fonduri mai mari de 52 de miliarde de lei. Această sumă va acoperi toate cheltuielile pe care le avem de făcut pînă la începutul lunii septembrie. Doamna director general a CAS Neamț ne-a dat asigurări că, pînă la sfîrșitul acestui an, vor fi făcute cel puțin trei rectificări de buget, prilej cu care nu vom fi uitați și ni se vor suplimenta fondurile. Prima rectificare va avea loc, se pare, în iunie sau iulie. Toată lumea este conștientă că anul acesta a început cu scumpiri care ne afectează și pe noi, dar cel mai tare sîntem stresați de creșterea prețului carburanților. După cum se vorbește, un litru de benzină va ajunge la 48.500 lei. Dacă la altete se mai poate renunța, de la carburanți și medicamentele de strictă necesitate nu avem cum face rabat, avînd în vedere că noi trebuie să ne deplasăm și, fiind serviciu de urgență, sîntem obligați să avem oricînd, în trusele noastre, anumite medicamente“,a declarat doctor Letiția Damoc, director al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Articol afisat de 1405 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective