Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 5 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Chinuit de o boalã incurabilã, la vîrsta facultãþii

Chinuit de o boalã incurabilã, la vîrsta facultãþii

• Ionuþ Andrici suferã de distrofie muscularã de centurã • tratamentul nu poate fi fãcut decît în strãinãtate în Ucraina •

Ionuþ Andrici, din Tãmãºeni, în vîrstã de 21 de ani, student în anul I la Facultatea de Economie ºi Administrarea Afacerilor din Iaºi, trãieºte drama unei boli incurabile, a cãrei evoluþie o resimte de la un an la altul. Cînd era prin clasa a VII-a la ºcoala din localitate, a început sã aibã dureri la unul din picioare, în timpul mersului, dureri care, pe mãsurã ce vremea a trecut, au început sã se accentueze. Au urmat patru ani chinuitori de navetã, la Grupul ªcolar Industrial „Vasile Sav“ din Roman. Varã, iarnã, bãiatul a trebuit sã meargã la liceu, pe care l-a terminat cu bine. A dat apoi admitere la facultate, unde a intrat fãrã probleme. Din pãcate, distrofia muscularã de centurã de care suferã, o boalã care evolueazã în timp ºi afecteazã mobilitatea ºi forþa muscularã, îi produce mari neplãceri. „Prima datã am constatat, la orele de sport, prin clasa a VII-a, cã mi s-au scurtat tendoanele. Pãrinþii mei m-au dus imediat la doctor. Fãceam naveta între spitalul de la Iaºi, în care stãteam douã-trei sãptãmîni, ºi ºcoalã. Am cãutat pe Internet ºi am aflat cã la Kiev sau în China ar exista o clinicã, în care s-ar putea face tratament. Acum îmi este foarte greu, mai ales cînd trebuie sã urc panta spre Copou. Uneori iau taxiul. La coborît îmi vine mai uºor. Cu orice preþ vreau sã termin facultatea“, a mãrturisit studentul, aflat în prezent în sesiune.
Un grup de prieteni ai acestuia, foºti colegi de liceu, la iniþiativa Mihaelei Mihoc, din Gherãieºti, au scris la emisiunea „Surprize... Surprize“. Atunci, a fost obþinut un ajutor financiar, în valoare de 2.000 de euro, de la Primãria Roman. Duminicã, 4 iunie, tînãrul student a primit vizita vicepreºedintelui PD Neamþ, Nicu Chirilã, ºi a preºedintelui organizaþiei municipale a aceleiaºi formaþiuni politice, Valerian Percã, care i-au dus tînãrului student un laptop marca „Toshiba“, în valoare de peste 20 milioane de lei, tot ca urmare a promisiunilor fãcute la emisiunea Andreei Marin.
Dominic Andrici, tatãl lui Ionuþ, este angajat la „Mittal Steel“, avînd un salariu de 6,5 milioane, iar mama referend agricol la Primãria Tãmãºeni, avînd un salariu destul de modest. „Noi am primit, de la domnul deputat Marius Rogin, rugãmintea de a duce tînãrului student acest laptop, împreunã cu urãrile sale de sãnãtate ºi prosperitate. Intenþionãm sã facem o campanie prin presa localã, pentru a sensibiliza lumea care l-ar putea ajuta din punct de vedere financiar. Pînã acum, n-am apelat la nimeni sã ne ajute, pentru a nu-i rãni sensibilitatea lui Ionuþ. Acum, dupã ce prietenii lui au mediatizat cazul, pe postul naþional de televiziune, ne-am hotãrît sã primim orice ajutor, dacã este venit din inima cuiva ce vrea sã ne ajute. Ionuþ este foarte sensibil ºi am cãutat sã-l menajãm din acest punct de vedere. Acum însã s-a hotãrît ºi el sã accepte ajutorul pentru cã vrea sã stopeze evoluþia bolii“, a declarat Valerian Percã. Acesta a mai menþionat cã se va încerca contactarea preoþilor catolici din zonã.
Posibilitãþile materiale ale familiei Andrici nu sînt suficiente pentru a-i asigura lui Ionuþ un tratament adecvat, în strãinãtate. Absolut tot ceea ce cîºtigã pãrinþii îi trimit acestuia, pentru a-ºi plãti taxa la facultate, cheltuielile de cazare ºi transportul. Familia Andrici a reuºit sã strîngã, pînã acum, abia 250 de euro. Familia a deschis douã conturi la BCR, pe numele tatãlui, Dominic Andrici: unul în euro: RO66RNCB0198043701420002 ºi unul în lei RO93RNCB0198043701420001. Romaºcanii care doresc sã contribuie la ameliorarea suferinþei lui Ionuþ Andrici pot depune orice sumã în unul din cele douã conturi sau pot contacta familia la telefonul 749.122 ºi pe tînãr la numãrul de mobil 0729/014.909.
FOTO: Studentul Ionuþ Andrici a primit cadou un laptop

Articol afisat de 1951 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective