Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 5 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
O femeie la ºefia conservatorilor nemþeni

O femeie la ºefia conservatorilor nemþeni

• senatorul Silvia Ciornei a preluat frîiele PC Neamþ • Valericã Frãþilã a fost revocat din funcþia de preºedinte • el a demisionat din PC ºi s-a înscris în PD •

Pentru cariera politicã a lui Valericã Frãþilã, ex-vicepreºedinte al CJ Neamþ, ziua de 3 iunie a avut o dublã semnificaþie: locul sãu, la ºefia Partidului Conservator, a fost luat de cãtre senatorul Silvia Ciornei, iar el a devenit membru al Partidului Democrat.
Silvia Ciornei a anunþat, sîmbãtã, 3 iunie, într-o conferinþã de presã, cã Valericã Frãþilã a fost revocat din funcþia de preºedinte al conservatorilor nemþeni, pe data de 29 mai, iar, cu o zi mai tîrziu, pe 30, acesta ºi-a dat demisia. „Este o hotãrîre a Biroului Politic al Partidului Conservator ºi va urma dizolvarea Biroului Executiv Judeþean, cu care acesta a lucrat. Senatorul Silvia Ciornei este membru al Biroului Permanent ºi membru al filialei Neamþ a Partidului Conservator, motiv pentru care a fost pusã în funcþia de preºedinte interimar al partidului, avînd rol de coordonare“, a declarat Radu Terinte, senator de Iaºi ºi vicepreºedinte al Partidului Conservator la nivel central (responsabil cu activitatea din Neamþ).
Noul preºedinte al filialei locale va mai coopta cîþiva membri cu care va forma Biroul Permanent ce va funcþiona în aceastã structurã timp de 30 de zile, începînd de pe 3 iunie. „ÃŽn perioada urmãtoare, va avea loc un amplu proces de reorganizare a Partidului Conservator, filiala Neamþ. Din pãcate, dupã alegeri, filiala nu a mai crescut, ci a stagnat ºi existã informaþii cã nu exista armonie. Dovadã sînt rezultatele modeste obþinute la alegerile parþiale din trei comune nemþene. Acestea constituie indici de performanþã pentru Valericã Frãþilã. El a pierdut funcþia de vicepreºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ numai din vina lui, pentru cã a fost incompatibil. Cred cã sînt cazuri unice în istorie ca un preºedinte ºi un vicepreºedinte de consiliu judeþean sã piardã funcþiile pe motiv de incompatibilitate“, a declarat noul preºedinte al conservatorilor nemþeni.

Valericã Frãþilã a devenit membru al PD

La plecarea din partid, ex-preºedintele Frãþilã s-a plîns de faptul cã nu a fost sprijinit de la centru cînd a pierdut scaunul „numãrul doi“ din Consiliul Judeþean, iar preºedintele Dan Voiculescu nu a venit niciodatã în Neamþ, timp de ºase ani, cît a fost el ºeful filialei judeþene, refuzîndu-l ori de cîte ori a fost invitat. ÃŽn replicã, preºedintele interimar al PC a subliniat: „Preºedintele Voiculescu nu vine în teritoriu doar ca sã vadã niºte feþe, ci atunci cînd este un eveniment. Or, la Neamþ, un astfel de eveniment nu a fost provocat. Iar cînd a pierdut funcþia de vicepreºedinte din vina lui, ce putea face un lider de la Bucureºti? Partidul l-a ajutat sã ajungã vicepreºedinte prima datã. A doua oarã era problema lui personalã ºi trebuia sã o rezolve singur. ÃŽn astfel de momente se dovedeºte dacã eºti un lider adevãrat“.
Valericã Frãþilã, fost preºedinte al Partidului Conservator (PC), filiala Neamþ, timp de ºase ani, a devenit, de sîmbãtã, 3 iunie, membru al Partidului Democrat. Fostul lider conservator se pare cã tatona de multã vreme terenul democraþilor, dovadã fiind rapiditatea cu care a fost primit în formaþiune, dar ºi atitudinea, din ultimele luni, a democraþilor, în relaþiile cu acesta. „Domnul Valericã Frãþilã a primit carnetul de membru al Partidului Democrat sîmbãtã, 3 iunie, ºi, în prima noastrã ºedinþã, îl voi propune pentru o funcþie de conducere, pentru a primi sarcini în cadrul partidului nostru. Are experienþã în domeniul politic ºi poate contribui ºi în cadrul Partidului Democrat. PD l-a susþinut pe domnul Frãþilã ºi în timpul celei de-a doua etape de alegeri la Consiliul Judeþean, pentru cã, încã de pe atunci, noi îl vedeam ca pe unul de-al nostru. Va fi sprijinit în continuare, pentru cã PD este un partid care îºi apãrã oamenii ºi interesele, este un partid care se consolideazã“, a declarat deputatul Marius Rogin, preºedintele organizaþiei judeþene a Partidului Democrat.

Articol afisat de 1647 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective