Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Eleganță și sobrietate la Colegiul „Petru Rareș“

Eleganță și sobrietate la Colegiul „Petru Rareș“

• absolvenții claselor a XII-a și-au luat adio de la dascăli într-un cadru festiv • „vreau să cred că Rareșul a fost pentru dumneavoastră totul, stimați absolvenți“, a spus directorul Mihai Obreja •

Cei 182 de absolvenți ai Colegiului Național „Petru Rareș“ și-au luat, ieri, într-un cadru festiv, rămas bun de la dascălii care le-au fost alături, pe parcursul a patru sau opt ani, cît a studiat fiecare în acest liceu. De la 12.30, pe holurile liceului începeau să-și facă apariția „actorii“, așa cum i-a numit directorul Mihai Obreja. Fetele, în ținute demne de a fi prezentate pe podiumurile festivalurilor de modă, iar băieții, îmbrăcați la patru ace, cu cravate și pantofi impecabili în picioare, pășeau hotărîți în sala de festivități. Acolo, discuții mai în șoaptă, ori mai răstite dădeau de înțeles că fiecare voia să stea alături de colegii de clasă, ori în preajma profesorului preferat, a dirigintelui căruia i-au dăruit flori, ori lîngă părinți, care păreau mai emoționați decît absolvenții. În deschiderea festivității, a luat cuvîntul directorul Mihai Obreja care, în cîteva fraze, a spus tot ce se putea într-un astfel de moment: „Anul trecut, tot pe 15 iunie, la aceeași oră și în aceeași sală sărbătoream un eveniment deosebit, încheierea cursurilor unei promoții. Iată că, anul acestea, în aproximativ aceleași condiții, sărbătorim tot o absolvire, doar că s-au schimbat actorii. Este un moment de bilanț, în care toată lumea împărtășește bucuria ultimelor clipe de liceu (pentru ultima dată pentru absolvenți s-a auzit clopoțelul - n.r.). Perioada de adolescență este cea în care, practic, ne prefigurăm viitorul, alături de profesorii care au fost alături și au ajutat atunci cînd a fost nevoie. Vreau să cred că Rareșul a fost pentru dumneavoastră totul, stimați absolvenți“, a spus profesor Mihai Obreja.
După acest discurs, directorul a prezentat colectivul profesoral al Colegiului, începînd cu cei doi directori adjuncți - Luminița Vîrlan și Dorel Haralamb, și continuînd în ordine alfabetică - Ion Amironoaie, Mihai Atudosiei, Mihai Botez, Carmen Buruiană, Emilia Chiriță, Ruxandra Ciobanu, Gheorghe Ciorăscu, Iuliana Cute Petric, Adina Diaconescu, Mihaela Dunăre, George Găină Romila, Francisc Iosif Gille, Cristina Goraș, Gheorghe Grigoraș Popa, Cristina Grigore, Costică Grigoriu, Simona Rusu, Alexandru Iacob, Magda Iftimie, Florica Ionică, Lucian Iordăchescu, Mihai Lăcătușu, Ioana Măriuța, Eugenia Mihăilă, Aurora Mihăilă, Ion Mihalache, Elena Năsoi, Lidia Obreja, Liviu Olaru, Elena Petruț, Daniela Popîrda, Niculina Rotaru, Mihaela Rusu, Pavel Sandovici, Carmen Simion, Sanda Spiridon, Rodica Tănase, Livia Vaculik, Aloma Vais, Silvia Vais, Ioan Zgîrciu. Printre cadrele didactice s-a aflat și Constantin Cucoș, fost director al liceului.
Fiecare dintre cei 182 de absolvenți de anul acesta, indiferent de media cu care a încheiat, a primit o diplomă de absolvire, un anuar al Liceului „Petru Rareș“, ajuns, acum, la al treilea număr, precum și un CD pe care sînt inscripționate realizările acestei unități de învățămînt.

Articol afisat de 5925 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective