Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bãtaie pe holurile spitalului

Bãtaie pe holurile spitalului

• medicul Gabriel Popescu ºi brancardierul Constantin Anton au fost bãtuþi, înjuraþi ºi insultaþi de doi scandalagii • ei fost agresaþi de prietenii de pahar ai unui pacient ajuns la spital, dupã ce a fost victima unui accident rutier • chemaþi sã liniºteascã spiritele ºi sã facã ordine, poliþiºtii i-au amendat pe scandalagii ºi i-au întocmit dosar penal medicului, pentru „purtare abuzivã“ •
Cadrele medicale care îºi desfãºoarã activitatea la Unitatea de Primire a Urgenþelor (UPU) a Spitalului Judeþean Neamþ sînt tot mai des victimele agresiunilor care vin fie din partea pacienþilor, fie de la cei care ajung aici în calitate de însoþitori.
Ultimul incident de acest fel a avut loc sîmbãtã seara, 17 iunie, în jurul orei 20, la scurt timp dupã aducerea unui biciclist care fusese victima unui accident rutier. Petre Scurtu, în vîrstã de 53 de ani, din localitate, circula cu bicicleta, aflîndu-se în stare de ebrietate, a fãcut un viraj la stînga fãrã sã se asigure ºi a fost lovit de un autoturism Skoda, la volanul cãruia se afla Manuel M., în vîrstã de 30 de ani, din Piatra Neamþ. Iniþial, starea pacientului nu pãrea a fi foarte gravã, neexistînd urme vizibile ale unui traumatism prin cãdere, în schimb acesta era foarte agitat ºi acuza dureri în zona cervicalã. A fost transportat la spital ºi, în timp ce medicul Gabriel Popescu, care era de gardã la UPU, îl consulta, încercînd sã identifice problemele medicale pe care le are, bãrbatul a intrat în comã ºi a fãcut ºi un hematom.
„Mã ocupam de pacientul care ar fi trebuit investigat radiologic în zona cervicalã, iar între timp suferise ºi un stop respirator care a necesitat intubare, cînd au apãrut doi bãrbaþi, cu care pacientul bãuse. Foarte supãraþi pe faptul cã prietenul lor a fost accidentat ºi cã a ajuns la spital, cei doi - care au dat buzna aici ºi au vãzut cã ne ocupãm de pacient - au cerut relaþii despre starea lui. Pentru cã era mai important ca eu sã îmi fac treaba ºi sã salvez pacientul, iar nu sã dau relaþii la curioºi, cei doi au început sã þipe ºi sã ne înjure. I-am spus brancardierului sã îi scoatã pe hol pe scandalagii, pentru ca noi sã ne putem ocupa în liniºte de bolnav, moment în care cei doi au sãrit la bãtaie. L-au lovit cu picioarele ºi pumnii pe brancardier, dupã care au ajuns ºi la mine, aplicîndu-mi acelaºi tratament. Bineînþeles cã nu am stat sã iau pumni ºi picioare ºi m-am apãrat. Cu ajutorul brandcardierului, pe unul dintre scandalagii, care era foarte agitat ºi viteaz, ne înjura de toate cele sfinte ºi nesfinte, ameninþînd cã ne face ºi ne drege, l-am legat de pat. Am solicitat, apoi, ajutorul personalului care face pazã la spital, dupã care am sunat la Poliþia Municipiului. Cînd au venit cei doi poliþiºti, scandalagiii au început sã se vaiete cã i-am þinut abuziv aici, pînã la venirea lor, dupã care au cerut sã li se recolteze sînge pentru alcoolemie, întrucît cei beþi sîntem noi, ºi nu ei. Dacã tot au solicitat asta, li s-a recoltat sînge. Dupã ce au luat relaþii de la noi despre ce s-a întîmplat, poliþiºtii au plecat cu cei doi la sediu, pentru a le lua declaraþii“, a precizat doctorul Gabriel Popescu.
Potrivit precizãrilor fãcute, ieri, de cãtre ofiþerul de serviciu de la Poliþia Minicipiului, scandalagiii au fost amendaþi cu cîte 2 milioane de lei pentru tulburarea liniºtii ºi ordinii publice, iar medicului i-a fost întocmit dosar penal pentru purtare abuzivã.
ÃŽntrebat ce pãrere are despre acest lucru, medicul Gabriel Popescu a declarat: „Ce pot sã spun, probabil cã aºa se aplicã legea în România. Dacã un poliþist sau un reprezentant al justiþiei este înjurat sau insultat, se considerã ultraj, dacã un medic este agresat în timp ce îºi face treaba, se alege cu dosar penal. Probabil atît respect meritã corpul medical, care a ajuns sã fie tratat cu dispreþ de la ministrul sãnãtãþii, în jos. Poate cã trebuie sã stãm sã luãm pumni ºi picioare, pentru cã altfel ne alegem cu dosar penal“.
Pentru cã starea pacientul Petre Scurtu era gravã, acesta a fost transferat la Clinica de Neurochirugie din Iaºi.
În afarã de agresiunile fizice, cadrele medicale de la UPU sînt, de multe ori, agresate verbal de pacienþi sau de alte persoane care ajung aici. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre medicul Gabriel Popescu, tot sîmbãtã, o asistentã care îngrijea un pacient a admonestatã ºi îmbrîncitã de cãtre o însoþitoare a acestuia care, întîmplãtor, lucreazã la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ. Doamna ºi-a ieºit din fire, pentru cã i s-a pãrut cã asistenta nu se miºcã suficient de repede, dar la plecare a simþit, totuºi, nevoia sã îºi cearã scuze.


Articol afisat de 1911 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective