Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 19 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Transferuri la Unic ºi VCM-LPS Piatra Neamþ

Transferuri la Unic ºi VCM-LPS Piatra Neamþ

• la Unic va evolua Cecilia Pop, care în ultimul sezon a jucat la o echipã din Franþa • la bãieþi a fost înregimentat Ciprian Viþelaru • ambele cluburi poartã discuþii ºi cu alþi sportivi •

Echipele de volei pietrene, care evolueazã în primul eºalon valoric din þarã, se aflã în plinã perioadã de achiziþii pentru debutul în noul sezon competiþional. Dupã ce a înregimentat-o pe Georgeta Ciobanu, de la CSU Metal Galaþi, Unic a transferat o jucãtoare care în ultimul sezon a fãcut parte din lotul echipei Istres Sports Volley-Ball, din primã ligã francezã, Cecilia Pop. „Este o jucãtoare care a evoluat la Galaþi în urmã cu doi ani. Este originarã din zona Maramureºului, iar acum a semnat cu Unic pentru urmãtorii doi ani. Are 26 de ani ºi joacã pe postul de trãgãtoare“, a declarat Vasile Ouatu, preºedintele de onoare al Unicului. Mîine echipa pietreanã va pleca într-un cantonament de refacere pe litoral, unde se va sta cîteva zile.
Constantin Niþã a precizat cã din aceastã varã se va prezenta la antrenamente un fost junior la LPS Piatra Neamþ, Ciprian Viþelaru, fiul fostului voleibalist pietrean Vasile Viþelaru ºi fratele jucãtorului de la Ceahlãul, Andrei. „Va deveni un jucãtor de bazã în lotul nostru în doi ani“, a spu sConstantin Niþã, directorul VCM Piatra Neamþ. Astãzi echipa antrenatã de Dan Gavril ºi Nicu Buruº îºi va relua pregãtirile, pentru ca peste cîteva zile sã plece într-un cantonament la Durãu.
Cãutãrile de jucãtori care sã evolueze în sezonul urmãtor pentru Unic ºi VCM-LPS continuã, conducãtorii celor douã cluburi spunînd cã au demarat discuþii cu diverºi sportivi.
Directorul de la Volei Club Municipal-LPS Piatra Neamþ a rãmas cu un gust amar dupã ce naþionalele României, femininã ºi masculinã, au ratat calificarea la turneele finale ale Campionatelor Europene. Oficialul pietrean a precizat cã a avut o discuþie cu preºedintele Federaþiei Române de Volei, Gheorghe Vipan, care a anunþat cã pe viitor se intenþioneazã formarea unor noi nuclee de jucãtori ºi jucãtoare la echipele naþionale. „Pînã acum, s-au bazat pe jucãtori care nu dau totul pentru naþionale. Sînt jucãtori cu experienþã, dar care nu mai fac faþã. Domnul Viºan a spus cã de acum înainte se vor forma echipe din jucãtori tineri, care sã participe la turnee internaþionale. Singura condiþie este ca cei care vor veni la lot sã o facã cu cea mai mare plãcere“, a precizat Constantin Niþã. Acesta a recunoscut cã a rãmas foarte suprins de faptul cã sînt jucãtori valoroºi convocaþi la loturile naþionale, dar care prezintã cîte o scutire medicalã ºi apoi sînt lãsaþi „la vatrã“. Constantin Niþã a mai spus cã Mihai Gheorghiþã a debutat la echipa naþionalã, dar a evoluat numai într-un meci amical, el nefãcînd parte din lotul cu care România a atacat preliminariile pentru Euro 2007. ÃŽn schimb îl vede pe înaltul voleibalist pietrean în viitorul lot alãturi de Ciortea, Dumitrache, Gavril sau Todoran. ÃŽn grupa de calificare, România ocupã locul 4, cu 5 puncte acumulate ºi fãrã nici o ºansã de a mai ocupa una din primele douã poziþii.
La fete, aceeaºi situaþie în ceea ce priveºte problema calificãrii. România nu are nici o ºansã, nici mãcar de a prinde locul doi în serie, care permite participarea la un joc de baraj.

Articol afisat de 1817 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective