Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Orașul în sărbătoare - mesajul primarului Ștefan

Orașul în sărbătoare - mesajul primarului Ștefan

Piatra Neamț a fost îmbrăcat în flori și steaguri de Zilele Orașului • manifestările se vor desfășura în Ștrandul Tineretului, pe esplanada Centrului Istoric, însă „atracțiile“ vor fi pe Dealul Cîrlomanu • vor concerta formații și cîntăreți foarte cunoscuți, între care Corina Chiriac, Gabriel Dorobanțu, Mădălina Manole, 2 Sud-Est, Direcția V și Fly Project •

„Stimați concetățeni, Zilele Municipiului Piatra Neamț, îmi oferă, încă o dată, prilejul de a-mi exprima speranța că, în curînd, vom trăi cu toții într-un oraș cu adevărat european, un oraș prosper și care să își merite din plin renumele de „Perlă a Moldovei“. În aceste momente deosebite, strîns legate de Sărbătoarea „Sf. Ioan Botezătorul“, patronul nostru spiritual, îmi doresc să împărtășim cu toții bucuria de a fi împreună, de a gusta din momentele deosebite pe care le-am pregătit special pentru dumneavoastră. De aceea, în perioada 23-25 iunie, vă invităm să participați la multele și variatele manifestări care sperăm să vă placă și să facă aceste zile de neuitat“, este mesajul primarului Gheorghe Ștefan, către cetățenii municipiului în sărbătoare, care a fost de acord să acorde un mic interviu pentru cititorii municipiului.

„Am gîndit, înainte de a porni la drum, să realizez investiții eficiente și benefice pentru cetățeni“

Rep.: Domnule primar, astăzi se dă startul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Piatra Neamț. Ce sperați de la această nouă ediție a sărbătorii?
Gheorghe Ștefan: Manifestările sînt strîns legate de Sărbătoarea Sfîntului Ioan Botezătorul care este patronul spiritual al municipiului Piatra Neamț. Am pregătit această nouă ediție în detaliu, gîndindu-ne nu doar la noi manifestări, care să satisfacă gusturile pietrenilor de toate vîrstele, ci și la imaginea localității. După cum ați putut observa, municipiul a fost îmbrăcat în haine de sărbătoare, pe arterele principale, pînă la principalele intrări în localitate, au fost arborate steagurile României, Uniunii Europene și cel al municipiului. Parcurile, centrul istoric au fost amenajate și reprezintă veritabile oaze de relaxare. La fel ca și Ștrandul Tineretului care a devenit o zonă de agrement la standarde occidentale. Este adevărat că, pe anumite porțiuni, încă se desfășoară lucrări de reparații și modernizări - mă refer la străzi și zone dintre blocuri - însă, după ce vor fi terminate, Piatra Neamț va avea o cu totul altă imagine. Cît despre manifestări - competițiile sportive, spectacolele, dar și concertele pe care le organizăm pe Cîrlomanu - sperăm ca acestea să scoată cît mai mulți pietreni în aer liber. Îmi doresc să îi văd destinși și zîmbitori.
Rep.: Orice sărbătoare este un prilej de a trece în revistă realizările, neajunsurile, dar și de a face planuri pentru viitor.
G.Ș.: Dorința mea este să îmi duc programul propus și prezentat pietrenilor, în campania electorală, pînă la capăt. Dacă ar fi să exprim toate acestea procentual, aș vrea să se situeze, la sfîrșitul mandatului, la un minim de 80 %. Am gîndit, înainte de a porni la drum, să realizez investiții eficiente și benefice pentru cetățeni: noi unități locative, un sistem termic modern - care să însemne confort și cheltuieli mai scăzute pentru cetățeni, un sistem occidental de colectare selectivă a deșeurilor, o infrastructură modernă de drumuri, noi locuri de joacă pentru copii, gaz metan și apă peste tot în municipiu. De asemenea, mi-am propus să susțin realizarea unor investiții care să facă din Piatra Neamț un veritabil oraș turistic, care să dețină o bază pentru sporturile de iarnă, o gondolă care să lege Cozla de Pietricica, precum și un lift înclinat pe cel de al doilea versant pe care l-am menționat. Cu eforturi proprii, iar dacă vom reuși, cu finanțări externe, și chiar în colaborare cu întreprinzători privați din județ și din alte localități ale țării, sperăm să facem din Piatra Neamț o altă „Poiana Brașov“ a României.

Modernizarea sistemului termic, o prioritate

Rep.: Ce se va mai face, în acest an, pentru tinerii care au nevoie de locuințe?
G.Ș.: Blocul 40 de pe Aleea Ulmilor din cartierul Dărmănești, va fi reabilitat și modernizat, în acest an, cu fonduri ANL, aici urmînd să fie create 80 de unități locative - garsoniere și apartamente. De asemenea, tot în acest an, este programată cea de a treia etapă de extindere a cartierului Speranța, unde vor fi construite încă 235 de unități locative. Pe strada Nufărului, a fost aprobată construirea a 48 de locuințe, prin credit ipotecar.
Rep.: Din această iarnă, pietrenii vor beneficia de un nou sistem termic.
G.Ș.: Da, am considerat că acesta este o prioritate. În contextul în care jumătate din populația municipiului - pentru că cealaltă jumătate s-a debranșat din cauza lipsei de confort și a cheltuielilor mari cu întreținerea - primea agent termic și apă caldă menajeră de la un sistem centralizat uzat moral și fizic, acest lucru se impunea cu necesitate. Populația va plăti mai puțin - în condițiile în care statul nu va mai acorda subvenții - și va avea confortul dorit. O parte din noile centrale - de mici dimensiuni și cu trasee scurte - sînt montate în clădirile vechilor centrale termice de cvartal, ori în containere, lîngă blocuri. Acestea vor fi de scară, de bloc, ori vor alimenta mai multe blocuri, în funcție de condițiile tehnice. În stadiu avansat este și proiectul de modernizare a centralelor termice ale unităților de învățămînt.
Rep.: Piatra Neamț beneficiază și de Programul ISPA de modernizare și extindere a rețelelor de canalizare și apă.
G.Ș.: Da, însă prin acest program nu vor fi rezolvate toate problemele, pentru că aceste rețele nu vor ajunge peste tot. De aceea, intenționăm să venim cu un program complementar și să extindem canalizarea și rețelele de apă în acele zone. Îmi doresc să nu mai existe nici un pietrean lipsit de apă curentă și canalizare.

Manifestări de anvergură

Municipiul Piatra Neamț a intrat, de-adevăratelea, în sărbătoare, zilele de 23, 24 și 25 iunie fiind dedicate manifestărilor de Zilele Municipiului. Pe spațiile verzi din oraș, în parcuri și părculețe au fost amplasate ornamente florale, formate din trunchiuri de copaci scobite, în care au fost așezate flori de grădină, cu petale de toate culorile. Pe stîlpii care asigură iluminatul public au fost fixate suporturi pe care sînt așezate cîte patru ghivece cu flori curgătoare. În semn de sărbătoare, pe stîlpii de înaltă tensiune au fost fixate steaguri - ale României, Uniunii Europene și municipiului Piatra Neamț. Iar pregătirile de Zilele Municipiului nu se termină aici. Cu o zi înainte de începerea manifestărilor, în spatele Magazinului Winmarkt Petrodava s-a deschis expoziția de flori. Astăzi, manifestările dedicate Zilelor Municipiului sînt și mai ample. De la ora 9, se deschid jocurile sportive în Ștrandul Municipal, unde se vor desfășura mai multe concursuri sportive de baschet, tenis și fotbal. La 10, se va deschide „Expodidactica“, ediția a II-a, la Colegiul Național „Petru Rareș“. Sînt programate, în cadrul ei, premierea olimpicilor, a cîștigătorilor „Topschool“, proba artistică, și momentul artistic al Liceului de Artă „Victor Brauner“, cîștigător la secțiunea artistică a liceelor. La ora 11, este programată Expoziția obiecte de port și vestimentație din cultura Sântana de Mureș, la Muzeul de Istorie și Arheologie, iar la ora 17 va avea loc ședința festivă a Consiliului Local Piatra Neamț, în Scuarul Curții Domnești.

Nume mari în concertele de pe Cîrlomanu

Această seară va începe cu recitaluri de muzică populară, susținute de Daniela Condurache, după care va urma o gală a șlagărelor, unde vor putea fi văzuți și ascultați Gheorghe Gheorghiu și Corina Chiriac. Vasile Muraru și Nae Lăzărescu vor distra publicul prezent, iar aproape de ora 22, autoritățile pietrene vor prezenta discursuri cu prilejul deschiderii oficiale a Zilelor Municipiului. După aceea, vor cînta Pepe, Andra, Trident, iar la miezul nopții, Proconsul va susține un recital live, urmat de o discotecă în aer liber.
Sîmbătă, de la ora 9, în Ștrandul Municipal vor fi organizate concursuri de role, fotbal, tenis și baschet, ediția a II-a a concursului de graffitti, în albia Cuiejdiului, de la prînz - un simpozion „Victor Brauner - 40 de ani de la moarte“, la Muzeul de Artă. Seara, pe Cîrlomanu, la ora 18, va cînta Laura Lavric, de la 18.55 la 20.30 - Cătălin Crișan și Mădălina Manole, după care Mihai Trăistariu va primi diploma de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Piatra Neamț. Vor concerta Uni-k și Fly Project. Societatea Urban va organiza, de la 22.30, un foc de tabără, Compact va susține un recital live, iar seara se va termina cu o discotecă în aer liber. În ultima zi de sărbătoare, pe lîngă foarte multe activități care se vor desfășura în ștrand, seara, de la 18, pe Dealul Cîrlomanu vor cînta Maria Dragomiroiu și Mirela Pană, de la 19.30 vor urca pe scenă Mirabela Dauer și Gabriel Dorobanțu, de la 21 - Cătălin Măruță îi va prezenta pe 3-rei Sud-Est și Ana Lesko. Începînd cu 22.30, formațiile Hara și Direcția V vor susține recitaluri live, după care va urma tot o discotecă în aer liber. La miezul nopții se vor închide oficial manifestările dedicate Zilelor Municipiului Piatra Neamț, cu un frumos foc de artificii.

Articol afisat de 1702 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ, Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective