Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fost ofiþer SRI, suspect în atentatul din Piatra Neamþ

Fost ofiþer SRI, suspect în atentatul din Piatra Neamþ

• un tînãr, fost ofiþer SRI, este suspect în „Cazul Mironescu“ • informaþia a fost confirmatã de persoane care au legãturã cu ancheta în atentatul din Piatra Neamþ • coincidenþã sau nu, ofiþerul a zburat din structurile Serviciului de Informaþii la puþin timp dupã ce Puiu Mironescu a fost împuºcat • ofiþerul l-ar fi ameninþat prin mesaje telefonice pe Puiu Mironescu

Dosarul privind atentatul comis împotriva lui Puiu Mironescu cuprinde o serie de lucruri deosebit de interesante. Acestea nu au fost fãcute publice din motive, spunem noi, inexplicabile. ªi asta pentru cã informaþia conform cãreia un ofiþer din cadrul Serviciului Român de Informaþii Neamþ s-ar afla pe lista suspecþilor, într-un dosar foarte dificil, nu ar fi dãunat nimãnui. Mai ales cã i s-ar fi pãstrat anonimatul. Interesant este ºi faptul cã respectivul ofiþer, deºi nu are 35 de ani, a pãrãsit structurile Serviciului Român de Informaþii Neamþ, cauzele fiind necunoscute. Mai trebuie precizat faptul cã ofiþerul a fost eliberat din funcþie la scurt timp dupã atentat. Informaþia, confirmatã de persoane care au legãturã cu ancheta, aratã o altã imagine a ceea ce s-a întîmplat în februarie 2005. Sursele noastre, demne de încredere, spun cã ofiþerul a intrat în colimatorul poliþiºtilor dupã ce Puiu Mironescu, victima atentatului, a primit mai multe mesaje de ameninþare din partea unei persoane necunoscute. La un moment dat, expeditorul a uitat sã mascheze numãrul de pe care a trimis mesajul ºi aºa s-a ajuns la identificarea lui. Cercetãrile au arãtat cã proprietarul numãrului de telefon este o tînãrã care nu avea habar despre mesajele trimise. Luatã la întrebãri, fata a recunoscut cã i-a împrumutat telefonul unei rude care lucra ca ofiþer în cadrul Serviciului Român de Informaþii. Sursele noastre au confirmat faptul cã ofiþerul a fost imediat trecut pe lista suspecþilor, iar la puþin timp dupã aceasta a fost dat afarã. Coincidenþã sau nu, fostul ºef al SRI-ului Neamþ, a ieºit la pensie în aceeaºi perioadã. Tot la capitolul curiozitãþi figureazã ºi faptul cã pistolul folosit în atentatul împotriva lui Mironescu a fost gãsit în localitatea Doina, sat aflat pe traseul spre casã al tînãrului ofiþer. Din pãcate, nu am reuºit sã aflãm la ce concluzie au ajuns anchetatorii în ceea ce priveºte aceastã pistã. ªi asta pentru cã ancheta se aflã în plinã desfãºurare, iar oamenii legii oferã foarte puþine informaþii presei. Cert este cã toþi cei cu care am discutat au confirmat faptul cã respectivul ofiþer s-a aflat pe lista suspecþilor, însã nu au putut sã ne precizeze dacã a ºi rãmas.
Reamintim cã Puiu Mironescu, în vârstã de 32 de ani, din Piatra Neamþ, a fost împuºcat în faþa blocului în care locuia, în noaptea de 10 spre 11 februarie 2006. Asupra tînãrului au fost trase cinci gloanþe, douã dintre acestea lovindu-l, unul în în tîmplã, de unde a riscoºat, a strãbãtut calea bucalã ºi s-a oprit în mandibulã, iar un glonþ l-a lovit în picior. Puiu Mironescu a fost transportat la Spitalul de Urgenþã din Iaºi, unde medicii i-au extras glonþul din mandibulã. Cîteva persoane care erau prin preajmã, au reuºit sã-l vadã pe agresor, iar pe baza informaþiilor oferite de acestea, poliþiºtii au realizat portretul robot. La locul faptei, poliþiºtii au gãsit cinci cartuºe ce pãreau a proveni dintr-o armã semiautomatã. Arma folositã în incident a fost gãsitã mult mai tîrziu, de o persoanã din localitatea Doina, care nu a anunþat poliþia, dar a povestit unor rude. Ulterior, informaþiile au ajuns la poliþiºti, care au luat arma de calibrul de 9 mm, aflatã în stare perfectã de funcþionare ºi au trimis-o spre expertizare la Bucureºti. Deºi se spunea cã este vorba despre un pistol semiautomat marca UZI, s-a constatat cã, de fapt, are vorba despre o armã artizanalã confecþionatã fie din componente furate, fie provenind de la alte arme, fiind realizatã dupã un model american. Muniþia folositã a fost de tip Makarov, la fel ca a unor pistoale care se mai gãsesc în dotarea unor structuri militare din România.

Articol afisat de 4736 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de hiddenhost la data 15.07.2006 06:19
e la granita cu penibilu'...
Deci,Mironescu n'o sa moara de mana vreounui 007 de la Gheràiesti,de exemplu.Eu ii vad o moarte seaca,de genu ca'i cade in cap ghiveciu' lu Safta de la etaju 3..sau vreuncopil mai nazdravan ii trage cu prastia la tample.aaa...si sa nu va inchipuiti c'o sa'si dea ortu' popii intr'un azil de batrani...asta'i exclus!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective